martka1982 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 o właśnie! to dobry pomysł! jeśli bedziesz w schronie równiez w sobote lub nd to clint przejałby smycz, moze mi tez uda sie byc w tym czasie ale to zalezy czy zamierzasz sie pojawic w weekend oraz w jakich godzinach Quote
Karolcia_ko5 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Postaram się... pojawić. Nie umiem opisać za bardzo w czym tkwi problem . . . Ostatnio np. gdy poszłam po Falbana - biegał po podwórku jakiś nowszy psiaczek (tak mi się przynajminej zdawało bo nie widywałam go tam).. i troszkę prowokował inne . Gdy zobaczyły, że idę do Falbana i , że jest w punkcie zainteresowania zaczęły na niego szczekać, czasem pogryzać . . poczuł się osaczony i uciekł za budę - ja za nim powolutku. . psiaki też, które odganiałam.. Gdy już ukucnęłam koło niego, a psiaki się uspokoiły . . czuł się nadal osaczony i był taki no ujmę "dziwny"... miałam nutkę zwątpienia czy mi nic nie zrobi, ale po chwili tak patrzę na niego . . . i mówię nie no jak on mi coś może zrobić " MÓJ FALBANEK". . i gdy zbliżałam smycz tak jakby burczał sobie, pojawiła się nutka strachu, ale znów powiedziałam sobie - przestraszył się piesków - burki są do nich nie do mnie... i założyłam smycz głaszcząc go delikatnie po pyszczku by się uspokoił... gdy tylko poczuł dłoń już było wszystko na miejscu. . Falbanek po prostu potrzebuje ciszy, spokoju . . . . po za tym bez ryzyka wyciągnięcia tej dłoni do niego . . nie osiagnie się nic. Bo jak wszyscy tu dobrze wiemy pies wyczuwa takie rzeczy............... a ja wychodzę z takiego założenia. No gdyby psiaki go tak nie osaczyły nie zachował by się tak . . Quote
kazik132 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Karolcia_ko5 napisał(a):Postaram się... pojawić. Nie umiem opisać za bardzo w czym tkwi problem . . . Ostatnio np. gdy poszłam po Falbana - biegał po podwórku jakiś nowszy psiaczek (tak mi się przynajminej zdawało bo nie widywałam go tam).. i troszkę prowokował inne . Gdy zobaczyły, że idę do Falbana i , że jest w punkcie zainteresowania zaczęły na niego szczekać, czasem pogryzać . . poczuł się osaczony i uciekł za budę - ja za nim powolutku. . psiaki też, które odganiałam.. Gdy już ukucnęłam koło niego, a psiaki się uspokoiły . . czuł się nadal osaczony i był taki no ujmę "dziwny"... miałam nutkę zwątpienia czy mi nic nie zrobi, ale po chwili tak patrzę na niego . . . i mówię nie no jak on mi coś może zrobić " MÓJ FALBANEK". . i gdy zbliżałam smycz tak jakby burczał sobie, pojawiła się nutka strachu, ale znów powiedziałam sobie - przestraszył się piesków - burki są do nich nie do mnie... i założyłam smycz głaszcząc go delikatnie po pyszczku by się uspokoił... gdy tylko poczuł dłoń już było wszystko na miejscu. . Falbanek po prostu potrzebuje ciszy, spokoju . . . . po za tym bez ryzyka wyciągnięcia tej dłoni do niego . . nie osiagnie się nic. Bo jak wszyscy tu dobrze wiemy pies wyczuwa takie rzeczy............... a ja wychodzę z takiego założenia. No gdyby psiaki go tak nie osaczyły nie zachował by się tak . .Pięknie to opisałaś.Aż łzy wzruszenia napłynęły mi do oczu.Myślę, że Falbanek to biedny, skrzywdzony pies i jak dostanie swojego człowieka, to będzie najlepszym i najwdzięczniejszym przyjacielem. Trzeba koniecznie wyciągać go ze schroniska. Koniecznie. To jedyna szansa na życie dla niego. Na normalne życie. Quote
Karolcia_ko5 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Byłam dziś z Falbankiem - podeszłam bez problemu - i nawet kurka wodna nagrałam dla was ten moment. . . . a przynajmniej mi się wydawało że nagrywam . . po chwili wyłączył mi się aparat i nic już nie nagrałam :(. Nici z filmików . . akumulatory mi siadły nie chcą się już ładować - muszę kupić nowe, chyba, że martka będzie tak miła nagrać te momenty by pokazać jak jest naprawdę. . . . Ale to by trzeba się jakoś zmówić. . Jutro o 11.00 spacer z mężczyzną (naszym wolontariuszem, który próbował Falbana brać). . hehe Quote
kazik132 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kami_23 napisał(a):Moja deklaracja stała dla Falbanka-20zł:) Ojojoj!Wielkie dziękuję w imieniu nas wszystkich! Mamy kolejną kaskę dla Falbania a co za tym idzie, krok do przodu ku nowemu życiu! Bardzo sie ciesze! Karolcia_ko5 napisał(a):Byłam dziś z Falbankiem - podeszłam bez problemu - i nawet kurka wodna nagrałam dla was ten moment. . . . a przynajmniej mi się wydawało że nagrywam . . po chwili wyłączył mi się aparat i nic już nie nagrałam :(. Nici z filmików . . akumulatory mi siadły nie chcą się już ładować - muszę kupić nowe, chyba, że martka będzie tak miła nagrać te momenty by pokazać jak jest naprawdę. . . . Ale to by trzeba się jakoś zmówić. . Jutro o 11.00 spacer z mężczyzną (naszym wolontariuszem, który próbował Falbana brać). . heheNo to trzymamy kciuki za jutro! Najważniejsze wg mnie jest to, że Falbanek ma teraz zainteresowanie człowieka, przez co chcąc nie chcąc musi go akceptować. Na szczescie Falbanek nie musi a chce:) I to jest połowa sukcesu! A druga połowa nadejdzie niebawem, jestem pewna! Quote
delfy2000 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kami_23 napisał(a):Moja deklaracja stała dla Falbanka-20zł:) Pieknie dziękujemy Kami ;) Martka - nie zapomnij dopisać na pierwszą ... to potrzeba 130 zł stałych... Edit - przepraszam wszystkich, ale pomieszały mi się wszystkie pomagające Anie i przez to nie mamy wliczonej stałej deklaracji Ani S-K. (Marta- dokładne dane na PW)... czyli - MAMY 190 zł deklaracji stałych (potrzeba 110 zł) ??? :) Quote
delfy2000 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Gdyby udało sie nagrać Falbania - to zaraz jutro wrzucam filmik na FB i rozsyłam zaproszenia do uczestników...;) Quote
Karolcia_ko5 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Jak się wyrobię kupię akumulatory, mam nadzieję, że to ich wina, a nie aparatu. . . Quote
martka1982 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 dziekuje slicznie za deklaracje!:) delfy2000 czekam w takim razie na pw w sprawie kolejnej Ani:) szkoda ze nie przeczytalam tych postow o nagraniu filmiku wczoraj, bo bym dzis wziela ze soba aparat moge wziac jutro, tylko pytanie czy bedziesz? ja ok 12 na ogól już sie zmywam ale bede od rana, chetnie nagram filmik z Falbankiem:) Quote
Karolcia_ko5 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Jutro niestety, ale od rana napewno nie mogę. . . Hmm . . . No cóż - poproszę jeszcze Kasię o schroniskowy aparat - jest słabej jakości ale "coś" nagra............. Quote
martka1982 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Pani Ewa z FB dokonała kolejnej wpłaty. dziękujemy! Quote
dorota1 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Czy można już dokonywać wpłat (deklaracji stałych) na Falbanka? Martka, czy to ten sam numer konta co był na Stivusia? Bo jeżeli tak, to ja mam ten numer. Quote
martka1982 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 dorota1 napisał(a):Czy można już dokonywać wpłat (deklaracji stałych) na Falbanka? Martka, czy to ten sam numer konta co był na Stivusia? Bo jeżeli tak, to ja mam ten numer. nie, nr konta jest inny. mam z tym po prostu dylemat, boje się,że porozsyłam nr konta, potem kwota się nie uzbiera i Falbanek nie pojedzie..... Quote
Karolcia_ko5 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Mój chłopaczku i ja Cię podrzucę . .bo teraz będę mieć mniej czasu dla Ciebie . . . :( Quote
kazik132 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 martka1982 napisał(a):nie, nr konta jest inny. mam z tym po prostu dylemat, boje się,że porozsyłam nr konta, potem kwota się nie uzbiera i Falbanek nie pojedzie.....Nie ma takiej opcji! Falbanek pojedzie. Ja myślę,że jeśli ktos chce juz wpłacić deklarację za kwiecień, to byłoby fajnie, bo Falbanek miałby trochę zapasu na wypadek braku. PRZYPOMNĘ, ŻE BRAKUJE MU JUŻ TYLKO /ALBO AŻ 110 Zł! To tak niewiele, biorac pod uwage to,co może zyskać. Dajmy Falbankowi szczęscie! Inaczej nigdy nie opuści schronu!Nigdy! A może jakiś bazarek? Tylko,ze to będą jednorazówki, a nam potrzeba deklaracji stałych,.110 zł, czyli 11 osób po 10 zł! Ratunku! Martka, dobrze liczę, że jednorazowych wpłat masz zebrane 400zł? czy coś pomieszałam? Poproszę o dopisanie mnie do deklarujących. Mam pieniążki od jednej dziewczyny, która powiedziała,że wpłacać chce na "moje psy".Wpłącała też na jednego z piesków, który nie potrzebuje już pieniązków. Nie wiem jak długo będzie wpłacała, ale na razie deklaruję a jej imieniu 10 zł przez 5 miesięcy. Później, jeśli nie bedzie wpłacał,a amnie będzie stać, przejmę deklaracje:) Falbankowi brakuje więc już TYLKO 100 ZŁ:) Quote
martka1982 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 super, ze dołączyłaś do grona deklarujacych, a zatem pozostało 100zł martwi mnie to,ze nadal nie jestem w stanie zmienic tytulu watku a on moglby przyciagnac ludzi:( jednorazowych jest tyle: wpłaty jednorazowe: M.B 10zł E.M 30zł A. L. 50zł A.Ch 20zł Ania P 60zł Ania (wpłata do schroniska) 50zł A.Ś 20zł razem: 240zł Quote
Olena84 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Na jednym z watkow ktos napisal o dt za 200zl ale sunia znalazla dom i tam juz nie bedzie, podpytalam troche moze uda sie umiescic tam Falbanka. Quote
delfy2000 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Olena84 napisał(a):Na jednym z watkow ktos napisal o dt za 200zl ale sunia znalazla dom i tam juz nie bedzie, podpytalam troche moze uda sie umiescic tam Falbanka. Podpytaj Oleno... Martka- napisz do moda z tym tytułem... Quote
delfy2000 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Karola - i co z filmikiem Falbanka? Są szanse na jakieś nagranie w tym tygodniu? Quote
Karolcia_ko5 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jeśli styknę się z martką w weekend, albo załatwię schroniskowy aparat to myślę, że tak . . . . w weekend będę w schronie nie wcześniej . . . Niestety... taki ciężki tydzień mam - dopiero wróciłam z Bogatynii - dupa mi zdrentwiała ;p Quote
martka1982 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 ehh chwile po tym jak napisalam do moda prosbe o zmiane tytulu watku stwierdzilam ze sprobuje po raz enty i....udalo sie!!! uf!!! ja bede w schronie w sobote i w nd od rana do poludnia, wezme aparat Quote
Karolcia_ko5 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 martka1982 napisał(a):ehh chwile po tym jak napisalam do moda prosbe o zmiane tytulu watku stwierdzilam ze sprobuje po raz enty i....udalo sie!!! uf!!! ja bede w schronie w sobote i w nd od rana do poludnia, wezme aparat Świetnie, moża napisz mi sms, że wyjeżdżasz z domku czy coś to też tak wyjadę . . Quote
Recommended Posts