Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety jesteśmy w punkcie wyjścia bo nie mamy go gdzie umieścić. dt mają kojce albo są domowe....więc Falban jest tam gdzie był nieświadomy,że powstało wokół niego trochę szumu tylko kurczę efektu nie ma:(

Posted

martka1982 napisał(a):
niestety jesteśmy w punkcie wyjścia bo nie mamy go gdzie umieścić. dt mają kojce albo są domowe....więc Falban jest tam gdzie był nieświadomy,że powstało wokół niego trochę szumu tylko kurczę efektu nie ma:(

No, ale musi sie udac w końcu!Ja ciągle w to wierzę!

Posted

schron ma zmniejszyć ilość psów do 110 do końca lipca a jak się nie uda, to władze będą szukać innych rozwiązań....... (w tej chwili jest około 180-185 psów)
nie muszę chyba dodawać,że staruszki są najbardziej zagrożone....

Posted

martka1982 napisał(a):
schron ma zmniejszyć ilość psów do 110 do końca lipca a jak się nie uda, to władze będą szukać innych rozwiązań....... (w tej chwili jest około 180-185 psów)
nie muszę chyba dodawać,że staruszki są najbardziej zagrożone....
No to pięknie!:( Nie wierzę normalnie! Już sobie wyobrażam co Wy tam teraz przeżywacie:( Horror! W takim razie musimy chyba ruszyć ze zmasowaną akcją pomocową! Ale mnie zasmuciłaś martka:(

Posted

No i ja się sprężyłam i zadzwoniłam do Uli12, ponieważ znam watki jej kilku psiaków i nr telefonu jest podany na forum:) Powiem,że dla falbanka zaświeciło światełko!
Ula będzie niebawem odgradzała specjalnie teren dla psiaków hotelowych , więc buda dla Falbania, nie byłaby problemem! Więc zaklepałam jakby co miejsce, a jeśli do tego czasu uda nam się znaleźc coś innego, to dam znać Uli. Zresztą mam Jej wysłac watek Falbanka i na pewno do nas zajrzy:)
Dziewczyny! To zabieramy sie za szukanie pieniązków dla falbanka już na ostro! Do lata niedaleko;) Musimy zakupić budę no i szukac darczyńców na opłatę za hotelik. Jeszcze o cenę nie pytałam, bo najpierw buda!
Jednak przyszła mi do głowy myśl iście wspaniała;)
Martka, bardzo Cię proszę i napisanie do pani Prezes Fundacji Mrunio prośbę o zfinansowanie Falbankowi zakupu budy. Na to będzie rachunek, bo wiem,że jest potrzebny w razie pomocy z Fundacji. Pani Prezes obiecała mi kilkakrotnie, że jeśli mam tylko jakiegoś psa w potrzebie, to pieniądze w Fundacji są i Ona / Pani Prezes/ chętnie pomoże.
Myślę więc, że z tym nie będzie jakiegoś problemu. A Falbanio może będzie mógł mieć odmieniony los i to niedługo!

Posted

ok, jutro napiszę maila z prośbą do fundacji:) dobrze,że mamy już jakiś punkt zaczepienia. własne odgrodzone podwórko, buda, kontakt z psami i z człowiekiem to właśnie to,czego dla Falbanka szukamy!

Posted

delfy2000 napisał(a):
Na pewno dołożę kilka groszy na utrzymanie Falbanka... ile mamy czasu do ogradzania Uli?

Oj jest nasza delfunia u Falbania już!:) Ula ma wejść na wątek, już jej wysłalam linka:) Pewnie sama wiecej napisze. Mi mówiła,że chce zaczać jak najszybciej. Tak więc sobie myślę, że pewnie to nastąpi, jak zrobi się cieplej:) Jeśli coś by się udało znaleźć szybciej , to byłoby fajnie. Do Uli bedzie kogo dać;) Jednak te warunki, jakich potrzebujemy dla Falbanka są specyficzne. Dlatego ja miejsca zaklepałam już!
No i myślę, że o budę już możemy zacząć starania. Ten czas zleci pewnie szybko!

Posted

kazik132 napisał(a):
Oj jest nasza delfunia u Falbania już!:) Ula ma wejść na wątek, już jej wysłalam linka:) Pewnie sama wiecej napisze. Mi mówiła,że chce zaczać jak najszybciej. Tak więc sobie myślę, że pewnie to nastąpi, jak zrobi się cieplej:) Jeśli coś by się udało znaleźć szybciej , to byłoby fajnie. Do Uli bedzie kogo dać;) Jednak te warunki, jakich potrzebujemy dla Falbanka są specyficzne. Dlatego ja miejsca zaklepałam już!
No i myślę, że o budę już możemy zacząć starania. Ten czas zleci pewnie szybko!

Pytam, bo chodzi mi, między innymi, o money... na szczęście jeszcze tylko 12 dni do końca miesiąca ;-) To czekamy na Ulkę...

Posted

delfy2000 napisał(a):
Pytam, bo chodzi mi, między innymi, o money... na szczęście jeszcze tylko 12 dni do końca miesiąca ;-) To czekamy na Ulkę...

No to ja tez dołączam się do Ciebie delfy i już zaczynam oszczędzać dla Falbanka! Zawsze coś na wkład będzie;)

Posted

Cleo2008 napisał(a):
mozna miec nadzieje kazik? bardzo bym sie cieszyla

No tak! U Uli miejsce będzie pewne:) I jeśli do tego czasu nie znajdziemy nic innego, to pojedzie Falbanio do Uli! Tam już ma zaklepane!

Posted

Witam. tak jak mówiłam aby przyjąć Falbanka muszę wygrodzić część placu, miałam to w planach ponieważ mój osobisty pies nie bardzo toleruje inne psy więc na spacery chodziliśmy rotacyjnie, Planowałam postawić ogrodzenie w okolicach czerwca, ale nie wiem czy to dla Was i dla Falbanka nie jest zbyt odległy termin?

Posted

ULKA12 napisał(a):
Witam. tak jak mówiłam aby przyjąć Falbanka muszę wygrodzić część placu, miałam to w planach ponieważ mój osobisty pies nie bardzo toleruje inne psy więc na spacery chodziliśmy rotacyjnie, Planowałam postawić ogrodzenie w okolicach czerwca, ale nie wiem czy to dla Was i dla Falbanka nie jest zbyt odległy termin?
No jasne,że wolimy wcześniej! Ale Ula wiesz, my nie mamy za bardzo wyjścia, bo wiesz jakie sa warunki w normalnych hotelikach, więc dla Falbanka jest ciężko znaleźć takie właśnie. Więc jeśli się uda, będzie super, a może Wam uda się szybciej też odgrodzić cześc placu? Tez będzie cudownie. Dla nas najważniejsze jest chyba, że mamy w ogóle jakąś perspektywę dla psinki. Do końca czerwca najpóźniej Falbanek powinien opuścić schron, żeby go przypadkiem ktoś nie "zaadoptował":(