Koperek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Oprócz allegro, jakie ma jeszcze ogłoszenia?? Quote
AleksandraJ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Chyba nie, ja nie umiem na innych ;/ Jesli ktoś moglby pomóc bylibyśmy wdzięczni!!!! Quote
maggiejan Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Czy wolontariuszki z Konina wchodzą na wątek Żabci? Karolcia ma chyba zdjęcia Żabci, może by je podesłała? Czy ktoś wogóle pytał o Żabcię? Quote
Koperek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 AleksandraJ napisał(a):Chyba nie, ja nie umiem na innych ;/ Jesli ktoś moglby pomóc bylibyśmy wdzięczni!!!! Kilka zrobię jutro- muszę wstać o 4:30, więc za dużo godzin na odpoczynek mi nie zostało ;) Quote
AleksandraJ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Koperek napisał(a):Kilka zrobię jutro- muszę wstać o 4:30, więc za dużo godzin na odpoczynek mi nie zostało ;) Rozumiem... Dzieki, że mimo to wykrzesasz chwilkę :loveu: Quote
martka1982 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Witajcie! Przekopałam się przez wątek Żabuli i sama nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że wolontariusze w schronisku w Koninie są, jak najbardziej, tylko że najwidoczniej nie było nas na tym portalu, ale jak już wiecie, teraz jestem ja i Karolina, więc jakby co to piszcie. Jeśli chodzi o problemy Żaby to ja znam tylko jeden - problemy z tylnym łapkami -Żaba faktycznie ma czasem problem ze wstawaniem i trzeba jej pomóc. Gdy przebywa w pomieszczeniu, a ma potrzebę, to popiskuje,żeby ktoś jej pomógł wstać, a wtedy idzie na dwór się załatwić. Teraz, zimą, większość czasu spędza w różnych pomieszczeniach, ale wiadomo jak to jest - temperatura w nich nie jest taka jak w domu. Bo schronisko to nie dom, a już na pewno nie miejsce dla psa takiego jak Żaba. Żabula faktycznie powinna trafić do domu, w którym jest jak najmniej stopni, najlepiej z ogrodem, a jestem pewna,że przy odpowiednim leczeniu stawów, jej stan, mimo zaawansowanego wieku, by się poprawił. Pytacie czy możnaby ją leczyć. Z pewnością możnaby, ale w tej sprawie kontaktujcie się z Radkiem, gdyż ja nie wiem, jakie badanie Żaba miała robione a jakich nie. Czy macie jakieś pytania? Quote
AleksandraJ Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 martka1982 napisał(a):Witajcie! Przekopałam się przez wątek Żabuli i sama nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że wolontariusze w schronisku w Koninie są, jak najbardziej, tylko że najwidoczniej nie było nas na tym portalu, ale jak już wiecie, teraz jestem ja i Karolina, więc jakby co to piszcie. Mam 3 zdjęcia Żaby, które nie są na stronie schroniska,więc jeśli podacie mi maila do kogoś z was, to je prześlę(niestety jestem początkującą dogomaniaczką i nie umiem sama wstawiać tutaj zdjęć). Jeśli chodzi o problemy Żaby to ja znam tylko jeden - problemy z tylnym łapkami -Żaba faktycznie ma czasem problem ze wstawaniem i trzeba jej pomóc. Gdy przebywa w pomieszczeniu, a ma potrzebę, to popiskuje,żeby ktoś jej pomógł wstać, a wtedy idzie na dwór się załatwić. Teraz, zimą, większość czasu spędza w różnych pomieszczeniach, ale wiadomo jak to jest - temperatura w nich nie jest taka jak w domu. Bo schronisko to nie dom, a już na pewno nie miejsce dla psa takiego jak Żaba. Żabula faktycznie powinna trafić do domu, w którym jest jak najmniej stopni, najlepiej z ogrodem, a jestem pewna,że przy odpowiednim leczeniu stawów, jej stan, mimo zaawansowanego wieku, by się poprawił. Pytacie czy możnaby ją leczyć. Z pewnością możnaby, ale w tej sprawie kontaktujcie się z Radkiem, gdyż ja nie wiem, jakie badanie Żaba miała robione a jakich nie. Czy macie jakieś pytania? Jak mozesz to podeslij zdjecia syjon47@wp.pl a ja je wstawie. Quote
Koperek Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ŻABCIA ma już ogłoszenia na: - bono-polska.pl - ojej.pl - pajęczyna.pl - pineska.pl - petworld.pl - vetmozga.com - adopcjapsa.pl - petsy.pl - e-zwierzak.pl - neeon.pl - pchlitarg.info.pl - tablica.com - sprzedasz.pl - szybko-sprzedam.pl - ogloszenia.aleokazja.pl Później zrobię więcej ;) Quote
martka1982 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wklejam zdjęcia Żabuli sprzed kilku miesięcy. Postaram się niedługo porobić jej nowe zdjątka Quote
martka1982 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Na zdjęciu poniżej Żabula wita się po psiemu z człowiekiem Quote
AleksandraJ Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 martka1982 napisał(a):4 zdjęcia już poszły Super widzę, że nie byłam potrzebna :diabloti: Tak jak napisalas, jak bedziesz mogla to porób jej prosze zdjęcia..:loveu: Quote
mala002 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ona jest taka gruba czy krotkonozna?:evil_lol: To , ze duzo szczeka w schronie nie znaczy wcale, ze , ze w swoim domu tez bedzie szczekac, moja suka po adopcji zmienila sie o 180°:diabloti: Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No masz ci los- a co się w ucho stało, że klapło???:-( Chore, czy pogryzione?? mala- owczarki są taki krótkonożne;) Quote
martka1982 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Żabula wcale dużo nie szczeka, czasem po prostu w tej sposób się z kimś wita. Z jej uszkami wszystko ok. A oto zdjęcie zrobione dziś podczas wcinania śniadanka Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Piękna Żabcia!!! ...moja też je na leżąco:roll: Dorobiłam ogłoszeń panience- wszystkie w poście 184 ;) Quote
mala002 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Koperek napisał(a):Dorobiłam ogłoszeń panience- wszystkie w poście 184 ;) :Rose::Rose: Koperek napisał(a): mala- owczarki są taki krótkonożne;) Mam sunie owczarka z adopcji i ma piekne dlugie lapy jak na kobiete przystalo:eviltong:, na tym zdjeciu jak Zaba szczeka lapy wyszly super krotkie:evil_lol: Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 mala002 napisał(a):Mam sunie owczarka z adopcji i ma piekne dlugie lapy jak na kobiete przystalo:eviltong:, na tym zdjeciu jak Zaba szczeka lapy wyszly super krotkie:evil_lol: mala- ustalmy coś! 1. masz sunię z adopcji- co jest równoważne z tym, że nie wiesz ile w niej prawdziwego owczarka, czy się nie mylę??:razz: 2. krótkowlose mają inną sylwetkę niż te z dłuższym włosem! 3. moja Bona jest prawie identyko, jak Żaba i też tak wygląda, co jest mylące, bo te kudły sporo zasłaniają ;) Uffffffffff...:evil_lol: Quote
mala002 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Koperek napisał(a):mala- ustalmy coś! 1. masz sunię z adopcji- co jest równoważne z tym, że nie wiesz ile w niej prawdziwego owczarka, czy się nie mylę??:razz: 2. krótkowlose mają inną sylwetkę niż te z dłuższym włosem! 3. moja Bona jest prawie identyko, jak Żaba i też tak wygląda, co jest mylące, bo te kudły sporo zasłaniają ;) Uffffffffff...:evil_lol: Nie mylisz sie, ma sunka nie ma tatuazu, wiec , nie wiem ile w niej owczarka z owczarka:cool3: Dlatego pytalam o Zabe, bo ona tez nie ma tatu,a na zdjeciach roznie sie wychodzi:p. Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 mala002 napisał(a):Nie mylisz sie, ma sunka nie ma tatuazu, wiec , nie wiem ile w niej owczarka z owczarka:cool3: Dlatego pytalam o Zabe, bo ona tez nie ma tatu,a na zdjeciach roznie sie wychodzi:p. Oczywiście możesz mi wierzyć, lub nie, ale ŻABCIA z prawdziwego owczarka ma duuuuużo! :) Quote
mala002 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Koperek napisał(a):Oczywiście możesz mi wierzyć, lub nie, ale ŻABCIA z prawdziwego owczarka ma duuuuużo! :) Ale na pewno nie wiecej niz moja:diabloti: A tak wogole to chcialam o cos zapytac, mianowicie: ile kosztuje cos na stawy dla psa (bo pewnie to jej najbardziej potrzebne) czy jest jakies konto gdzie mozna by przeslac Zabuli pare zl na leki? Czy ktos w schronie moglby jej je podawac? A najlepiej Martka1982 zapros opiekuna Zaby na forum, zeby byc z nim w kontakcie;) Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 mala mam coś na oku, co działa cuda na stawy dla starych psów- ale to jutro na pw, ok? Ja zrobię jakiś bazarek, Ty i może kilka innych osób się dołoży i kupimy specyfik dla bidulki ;) Quote
AleksandraJ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Koperek napisał(a):mala mam coś na oku, co działa cuda na stawy dla starych psów- ale to jutro na pw, ok? Ja zrobię jakiś bazarek, Ty i może kilka innych osób się dołoży i kupimy specyfik dla bidulki ;) Super!!:loveu: Jak coś, to ja tez sie dołoże jakąć "cegiełke" .. Quote
mala002 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 AleksandraJ napisał(a):Super!!:loveu: Jak coś, to ja tez sie dołoże jakąć "cegiełke" .. No to juz jestesmy w trojke:p Quote
martka1982 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 A tak wogole to chcialam o cos zapytac, mianowicie: ile kosztuje cos na stawy dla psa (bo pewnie to jej najbardziej potrzebne) czy jest jakies konto gdzie mozna by przeslac Zabuli pare zl na leki? Czy ktos w schronie moglby jej je podawac? A najlepiej Martka1982 zapros opiekuna Zaby na forum, zeby byc z nim w kontakcie;) Konto to sie oczywiscie znajdzie, tylko ze wydaje mi sie, ze skuteczne leczenie, to leczenie systematyczne. Jeśli miałyby to być leki, które Żaba miałaby dostawać do końca życia, to i musiałyby na to być systematyczne fundusze. W schronie oczywiście pracownicy podają leki psom. A co do opiekuna to....nie wiem o kogo chodzi. Żabą opiekują się pracownicy schroniska, jest ich kilku, a obowiązek sprawowania opieki nad zwierzęta spoczywa na tym pracowniku, który akurat jest na zmianie. Quote
Recommended Posts