AleksandraJ Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 maggiejan dostalam info z allegro, ze wplata doszla, bede wieczorem i wtedy wystawie allegro! Nie moge dodzwonić się do wolontariusza na PM podam Ci tel moze Ty sprobojesz bo ja jade na uczelnie i nie bede mogla zadzwonić :( Quote
maggiejan Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Aleksandro, na pw przysłałaś mi maila do tego wolontariusza a nie nr tel.;) Próbuję się dodzwonić do schronu, ale nikt nie odbiera. Quote
maggiejan Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Dodzwoniłam się do schronu. Powiedziano mi, że dzisiaj pana Radka nie ma, ale wolontariuszka Karolina ma ładne zdjecia Żabci i może ona by Ci podesłała, Aleksandro? Quote
maggiejan Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Udało mi się złapać pana Radka. Podałam Twojego maila, Aleksandro i spodziewaj się w ciągu 2-3 dni zdjęć Żabci. Pan Radek powiedział, że trzeba koniecznie podać w ogłoszeniu, że Żabcia jest psem dużym i czasami ma kłopoty z wstawaniem i potrzebny dom z ogrodem, bo na pietro może mieć kłopoty z wejściem. Lubi spacery, ale najbardziej siedzieć w cieple. Quote
AleksandraJ Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Gosiu, podalam tyle, ze cos szwankuje i wyswietla sie jako nr. skype i nie dochodzi-teraz to wiem bo kilka innych osob tez mi 'tak' wyslalo. Skoro allegro jest 14 dni, to wystawiac te teraz czy czekac na zdjęcia? Jaki dac 'naglowek' zeby byl chwytliwy i zeby ludzie wchodzili...? Quote
maggiejan Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Właśnie, Aleksandro, przydałby się jakiś dobry tytuł... Może ktoś podpowie? Chyba lepiej te dwa dni poczekać na zdjęcia. Trzeba koniecznie podkreślić, że Żabcia, chociaż bardzo kochana, ma bardzo poważny problem ze stawem biodrowym, tak że czasem trzeba jej pomóc wstać. Musimy dla niej znaleźć człowieka o wielkim sercu, którego nie przestraszy jej stan. Może udałoby się na Żabcię zebrać jakąś kasę, na jakieś leki i karmę? Quote
AleksandraJ Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ok, to czekamy :) Jade teraz zawiezc psa po nocy do Wroclawia wiec jak cos odezwe sie jutro.. Zaba skacz do góry, niech ktoś Cie dojrzy :( Quote
1doberman Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Naszemu staruszkowi podawaliśmy cynk, tabletki na stawy i sterydy na zanik mieśni. Może watro by było skonsultować to z wetem i zrobić zbiórkę pieniążków. Quote
maggiejan Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Czy te dolegliwości stawowe Żabci można jakoś łagodzić lekami? Bo może dałoby się parę groszy zebrać na ten cel? Quote
mala002 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 maggiejan napisał(a):Czy te dolegliwości stawowe Żabci można jakoś łagodzić lekami? Bo może dałoby się parę groszy zebrać na ten cel? Prawdopodobnie tak, mojej sunce sie wyraznie poprawilo:p ciesze sie, ze probujecie Zabie pomoc:multi: Tak jak deklarowalam wczesniej chetnie doloze sie do kosztow. Quote
Dorothy Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 maggiejan napisał(a): Chyba lepiej te dwa dni poczekać na zdjęcia. Trzeba koniecznie podkreślić, że Żabcia, chociaż bardzo kochana, ma bardzo poważny problem ze stawem biodrowym, tak że czasem trzeba jej pomóc wstać. Musimy dla niej znaleźć człowieka o wielkim sercu, którego nie przestraszy jej stan. Może udałoby się na Żabcię zebrać jakąś kasę, na jakieś leki i karmę? a czy ten staw biodrowy to dysplazja czy artroza? czy obejmuje tylko staw czy tez jest to klopot z kregoslupem? Miala robione rtg? Mozna dostac jego zdjecie jesli tak? Quote
maggiejan Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Dorothy napisał(a):a czy ten staw biodrowy to dysplazja czy artroza? czy obejmuje tylko staw czy tez jest to klopot z kregoslupem? Miala robione rtg? Mozna dostac jego zdjecie jesli tak? Z tego co wiem, to Żabcia miała złamaną miednicę 5 lat temu (dlatego trafiła do schronu), o wynikach badań nie wiem - może wolontariusze ze schronu coś powiedzą. Quote
maggiejan Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 mala002 napisał(a):Tak jak deklarowalam wczesniej chetnie doloze sie do kosztow. Wspaniale:multi: Trzeba chyba zacząć na Żabcię zbierać kasę i zapytać weta co jej najbardziej potrzebne. Quote
Natussiaa Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 O bieżące wiadomości można rownież pytac schronisko: schroniskokonin@poczta.onet.pl i tel. /63/ 243-80-38. lub wolontariusza schroniska : radek.schronisko@op.pl tel 782-985-738 ;);) Quote
AleksandraJ Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ja niestety ma problem z telefonem, ale maggiejan koktaktowala sie z kimś i maja dostłac zdjęcia Żaby... Oby jak najszybciej bo chcemy aby jak najszybciej ktoś ją wypatrzył... Quote
AleksandraJ Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 maggiejan czy pisalas moze do tego wolontariusza bo ja sie juz gubie i nie pamietam... A trzeba Żabę oglaszamć bo zima itd... :( Quote
maggiejan Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Dzwoniłam do schronu, rozmawiałam osobiście. Obiecał przesłać w ciągu 2-3 dni. Quote
AleksandraJ Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Gosiu, jak nic nie dojdzie to moze wystawimy Żabę w tej formie co jest bo cos tu u niej cicho i smutno :( Quote
maggiejan Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Masz rację. Dzwoniłam do schronu w sprawie innej suczki i pani powiedziała, że wszyscy chorzy albo na urlopie i sama siedzi. Nie ma co czekać. jaki tekst dajesz? Quote
AleksandraJ Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Czy Żaba ma bannerek? Jak nie, to moze ktos by nam pomógł? A jesli tak to ja poprosze o link bo sie gubię... Maggiejan, sama nie wiem, troche zmodyfikuje ten oficjalny na bardziej "chwytliwy" (glupie okreslenie) jak masz jakies sugestie to pisz, wystawie ja za chwile tylko dojde do siebie bo dopiero wrocilam Quote
maggiejan Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='maggiejan']Napisałam mały wstęp i to co w pierwszym poście: 15-letnia sunia w typie owczarka niemieckiego szuka pilnie kochającego domu, w którym spędzi ostatnie lata życia. Żabcia jest sympatyczną, wesołą i kontaktową suczką. Jest łagodna, kocha ludzi i łatwo się przywiązuje. Z powodu wypadku i podeszłego wieku ma pewne kłopoty z chodzeniem, czasami trzeba pomóc jej się podnieść. Przebywa obecnie w schronisku, jednak mimo dobrej opieki, nie jest to miejsce dla pieska w jej wieku. Żabcia bardzo potrzebuje kochającego i troskliwego opiekuna, dla którego będzie wdzięcznym towarzyszem. A oto historia Żabci: CZEŚĆ, JESTEM ŻABA PRZEDSTAWIĘ WAM MOJĄ HISTORIĘ. MOŻE ONA SPRAWI, ŻE KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ SPĘDZIĆ RESZTĘ SWOICH DNI WŁAŚCIE ZE MNĄ... A WIĘC TAK: DO SCHRONISKA TRAFIŁAM W GRUDNIU 2003 ROKU. WYSZŁAM ZA BRAME, ODDALIŁAM SIĘ OD DOMU I WTEDY POTRĄCIŁ MNIE SAMOCHÓD. LEŻAŁAM NA ULICY BARDZO DŁUGO.TAK BARDZO CHCIAŁAM, ŻEBY KTOŚ MNIE ZNALAZŁ, BYŁO MI BARDZO ZIMNO. W KOŃCU PRZYJECHAŁ SAMOCHÓD, MYŚLALAM ŻE TO MOI WŁAŚCICIELE, ALE TO BYLI PRACOWNICY SCHRONISKA. ZABRALI MNIE TAM. OKAZAŁO SIĘ, ŻE MAM ZŁAMANĄ MIEDNICĘ. NADE MNĄ STAŁO BARDZO DUŻO LUDZI I ZASTANAWIALI SIĘ CZY Z TEGO WYJDĘ. BYŁAM JUŻ STARSZYM PSIAKIEM I BALI SIĘ, ŻE MI SIĘ NIE UDA. ALE JA KU ZDZIWIENIU WSZYSTKICH DAŁAM RADĘ! TERAZ SIĘ ZE MNIE ŚMIEJĄ I MÓWIĄ ŻE JESTEM PSEM, KTÓRY NADZORUJE PRACĘ W SCHRONISKU. UWIELBIAM CHODZIC ZA PRACOWNIKAMI, PATRZEĆ JAK SPRZATAJĄ I SZCZEKAM KIEDY ZOBACZĘ, ŻE COŚ OMINELI. JESTEM BARDZO WESOŁĄ SUNIĄ , MIMO PODESZŁEGO JUŻ WIEKU. TAK WIEC NIE SPRAWDZA SIĘ TO, ŻE BABCIE NIE MAJĄ POCZUCIA HUMORU. KIEDY KTOŚ ZNAJOMY WEJDZIE DO SCHRONISKA OPOWIADAM MU WSZYSTKO CO ZDARZYŁO SIĘ POD JEGO NIEOBECNOŚĆ. JESTEM PLOTKARA, ALE NIECH MI KTOŚ POWIE, KTÓRA BABA NIE JEST. MAM NADZIEJĘ, ŻE MOJA HISTORIA SPRAWI, ŻE TWÓJ WYBÓR PADNIE WŁAŚNIE NA MNIE... BARDZO CHCIAŁBYM MIEĆ JUŻ SWÓJ DOM. POLECAM SIĘ PONIŻEJ PRZEDSTAWIAM KILKA MOICH FOTEK. MAM NADZIEJE, ŻE SIĘ SPODOBAM. Co myślicie? Może coś dodać jeszcze? Wcześniej coś takiego napisałam... Quote
AleksandraJ Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Żaba juz na wyróżnionym allegro: Owczarek Niemiecki Długowłosy- pilnie DOM!!! (507203417) - Aukcje internetowe Allegro dzięki maggiejan. Quote
maggiejan Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Dzięki, Aleksandro :lol: Czy mozna poprawić coś jeszcze w tekście? Ja troszkę przeredagowałm tą historię Żabci z 1 str. (małe zmiany), żeby jaśniej brzmiało. Czy dałoby się umieścić cały ten tekst w którym Żabcia o sobie opowiada? On bardzo chwyta za serce. Quote
Recommended Posts