maarit Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Hej Żabciu:loveu: Cioteczka może cie zabrać na wirtualny spacerek -nóżki cię przynajmniej nie będą bolały. Doooooomkuuuuuu gdzieeeeeee jeeeesteeeeeśśś?:razz: Quote
AleksandraJ Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Sunia szuka domku, tak wiele juz przeszla :( Quote
maggiejan Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 4 zł za wyróżnione allegro ja chętnie zapłacę. Quote
maggiejan Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Dobrze, Aleksandro, to zrób jakieś chwytające za serce allegro i powiedz mi jak można za nie zapłacić sms-em, bo nie robiłam tego jeszcze. Quote
AleksandraJ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 maggiejan ja jej robilam allegro ale nie wyróżnione bo niestety lece juz na pozyczkach... oto jej stare allegro: Owczarek Niemiecki Długowłosy- pilnie DOM!!! (492234203) - Aukcje internetowe Allegro tekst skopiowalam z pierwszej strony i minimalnie zmienilam, jak moze go ktos zredagować to bardzo proszę.. Dane mogę Ci podać na PM bo nie da sie sms-em tylko karta albo przelewem ;/ takze jak dasz rade to napisz mi na PM... Quote
maggiejan Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Myślę, że bardziej trzeba podkreślić zalety Żabci i dać lepsze zdjęcia. Przyślij mi na pw nr konta i jakie są warunki: ile trzeba zapłacić i jak długo to allegro będzie. Quote
maggiejan Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Czy w schronie znają Żabę na tyle żeby zająć się właściwie jej adopcją? Może dać namiary na jakąś indywidualną osobę w schronie albo wolontariusza? Quote
maggiejan Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Aleksandro, jeśli uda nam się napisać chwytliwy tekst, dać dobre zdjęcia i jakaś konkretna osoba zajmie się odbieraniem ewentualnych tel. to ja zapłacę 12zł za wyróżnienie allegro. na jak długo ta opłata wystarcza? Czy jakiś wolontariusz zajmuje się Żabcią? Quote
AleksandraJ Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 maggiejan to jest w bank obsługujący allegro, tam jest mozliwość platności kartą lub przelewem, nie ma nic o sms-ach. Tu jest cennik: Pomoc ogloszenie jest za 7-10 dnia ale ja zrobie na 14 dni (maksymalny czas). schroniskokonin@poczta.onet.pl tel. /63/ 243-80-38. a załozycielka postu napisala: Cytat: Napisał Natussiaa Żabcia nadal w schronisku..:-( Od dzisiaj będę bardzo mało na dogo..:shake: stad nie wiem kto nam pomoże... Quote
AleksandraJ Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Oooo Natussiaa jest teraz dostepna!!! jesli tu zajrzysz to daj nam prosze namiary na kogoś, kto moglby odbierac ew. telefony!! Quote
Natussiaa Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 AleksandraJ odpisałam już na PW;) Quote
maggiejan Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Akcję Żabci trzeba dobrze zorganizować, żeby miała maksymalne szanse na dom. Dlatego potrzebne dobre ogłoszenie, o jej zaletach i dobre zdjęcia, trzeba też powiedzieć o chorobach i wieku, żeby wział ją ktoś, komu to nie przeszkadza i będzie się nią opiekował. A kontakt ważny, żeby ta osoba sprawdzała domki i tych chętnych, którzy się mam nadzieję zgłoszą. A o bank pytam, bo może osobiście zapłacę, ale co to za bank jest? Quote
maggiejan Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Napisałam mały wstęp i to co w pierwszym poście: 15-letnia sunia w typie owczarka niemieckiego szuka pilnie kochającego domu, w którym spędzi ostatnie lata życia. Żabcia jest sympatyczną, wesołą i kontaktową suczką. Jest łagodna, kocha ludzi i łatwo się przywiązuje. Z powodu wypadku i podeszłego wieku ma pewne kłopoty z chodzeniem. Przebywa obecnie w schronisku, jednak mimo dobrej opieki, nie jest to miejsce dla pieska w jej wieku. Żabcia bardzo potrzebuje kochającego i troskliwego opiekuna, dla którego będzie wdzięcznym towarzyszem. A oto historia Żabci: CZEŚĆ, JESTEM ŻABA PRZEDSTAWIĘ WAM MOJĄ HISTORIĘ. MOŻE ONA SPRAWI, ŻE KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ SPĘDZIĆ RESZTĘ SWOICH DNI WŁAŚCIE ZE MNĄ... A WIĘC TAK: DO SCHRONISKA TRAFIŁAM W GRUDNIU 2003 ROKU. WYSZŁAM ZA BRAME, ODDALIŁAM SIĘ OD DOMU I WTEDY POTRĄCIŁ MNIE SAMOCHÓD. LEŻAŁAM NA ULICY BARDZO DŁUGO.TAK BARDZO CHCIAŁAM, ŻEBY KTOŚ MNIE ZNALAZŁ, BYŁO MI BARDZO ZIMNO. W KOŃCU PRZYJECHAŁ SAMOCHÓD, MYŚLALAM ŻE TO MOI WŁAŚCICIELE, ALE TO BYLI PRACOWNICY SCHRONISKA. ZABRALI MNIE TAM. OKAZAŁO SIĘ, ŻE MAM ZŁAMANĄ MIEDNICĘ. NADE MNĄ STAŁO BARDZO DUŻO LUDZI I ZASTANAWIALI SIĘ CZY Z TEGO WYJDĘ. BYŁAM JUŻ STARSZYM PSIAKIEM I BALI SIĘ, ŻE MI SIĘ NIE UDA. ALE JA KU ZDZIWIENIU WSZYSTKICH DAŁAM RADĘ! TERAZ SIĘ ZE MNIE ŚMIEJĄ I MÓWIĄ ŻE JESTEM PSEM, KTÓRY NADZORUJE PRACĘ W SCHRONISKU. UWIELBIAM CHODZIC ZA PRACOWNIKAMI, PATRZEĆ JAK SPRZATAJĄ I SZCZEKAM KIEDY ZOBACZĘ, ŻE COŚ OMINELI. JESTEM BARDZO WESOŁĄ SUNIĄ , MIMO PODESZŁEGO JUŻ WIEKU. TAK WIEC NIE SPRAWDZA SIĘ TO, ŻE BABCIE NIE MAJĄ POCZUCIA HUMORU. KIEDY KTOŚ ZNAJOMY WEJDZIE DO SCHRONISKA OPOWIADAM MU WSZYSTKO CO ZDARZYŁO SIĘ POD JEGO NIEOBECNOŚĆ. JESTEM PLOTKARA, ALE NIECH MI KTOŚ POWIE, KTÓRA BABA NIE JEST. MAM NADZIEJĘ, ŻE MOJA HISTORIA SPRAWI, ŻE TWÓJ WYBÓR PADNIE WŁAŚNIE NA MNIE... BARDZO CHCIAŁBYM MIEĆ JUŻ SWÓJ DOM. POLECAM SIĘ PONIŻEJ PRZEDSTAWIAM KILKA MOICH FOTEK. MAM NADZIEJE, ŻE SIĘ SPODOBAM. Co myślicie? Może coś dodać jeszcze? Quote
Koperek Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jeżeli mógłby jeszcze ktoś zmniejszyć fotki to powstawiam w ogłoszenia na portale!!! ;) Quote
maggiejan Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Aleksandro, jak Ci idzie z tym ogłoszeniem? Czy najpierw trzeba zapłacić? Quote
AleksandraJ Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 maggiejan moge teraz wystawić Żabcie, tylko wlasnie pierw się chyba płaci. Quote
maggiejan Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ja nie robiłam jeszcze ogłoszeń na allegro, więc nie wiem. Trzeba zapłacić w banku (jaki to bank?) na to konto, które podałaś? I co tam wpisać, że o jakie ogłoszenie chodzi? Czy do każdego ogłoszenia jest inne konto? Quote
AleksandraJ Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 juz sprawdze, sekundka ja robie ale od niedawna i wczesnie placil za nie moj TZ karta kredytowa.. Quote
AleksandraJ Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 a więc to jest BRE bank mozna wplacac przez internet lub w banku nr. konta to nr. specjalny dla mojego konta trzeba wpisać moj nick aleksandra_jagla w tytule. cytuje: Numer Twojego subkonta dla wpłat: 86114011243630050002765543 Dane dotyczące wpłaty: Nr rachunku: 86114011243630050002765543 Bank: BRE BANK SA O/REG. w Poznaniu Dane odbiorcy: PayU S.A. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Standardowa wpłata powinna być dokonana na podany powyżej numer konta. Pamiętaj, by podać swoją nazwę użytkownika w polu tytułu wpłaty. Quote
maggiejan Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ten bank nazywa się BRE? Nie słyszałam o nim, ale Marcelińska to blisko mnie, może podejdę jutro i wpłacę. Zróbcie Żabci ładne zdjęcia, żeby była większa szansa, że się spodoba. Quote
AleksandraJ Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 sprawdzalam, tak BRE ma swoja strone internetową. Mam nr. na wolontarisza, moze zadzwonić i go poprosić? Quote
Recommended Posts