Koperek Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Zacytuję się, bo nic nie dochodzi... [quote name='Koperek']Póki co kudłata nadal bez domu, bo tu już prawie nikt nie zagląda...:-( Roy- czy został zakupiony dla Żaby preparat wyżej polecany?? Quote
Natussiaa Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Ledunia znalazła domek:lol: teraz czas na Żabcie..:-( Quote
Karolcia_ko5 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Nikt nie napisał, że Żabcia jest po sterylizacji. Niestety jakiś czas temu wykryto u niej ropomacicze, przeszła zabieg, który był konieczny. Jest już wiekową suczką, dlatego bardzo się baliśmy o Żabcie, ale na szczęście zniosła go dobrze, czuje się równie dobrze, ma apetyt. Tylko trochę na jedną łapkę nie stąpa, jakby jej nie czuła, miejmy nadzieje, że jej minie... Quote
martka1982 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 No właśnie nikt nie napisał o tym. Żabula dała radę, zniosła operację dzielnie, a my razem z nią nadal czekamy na domek. Quote
Natussiaa Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Zdjęcia Żabki ze szczeniaczkiem ,który nie sawno trafił do schroniska;) Quote
aganela Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Fajnie,wyglądają jak mama i dziecko,albo jak starsza siostra z bratem/siostrzyczką!;) Quote
Koperek Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Pytanie moje nie traktuje o czymś niezmiernie ważnym, ale: Czy ŻABCIA ma stojące uszki?? Co się stało, że na fotce ma klapnięte??:roll: Quote
Natussiaa Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Żabcia już od dłuższego czas ma tak klapnięte te uszka Quote
Koperek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Natussiaa napisał(a):Żabcia już od dłuższego czas ma tak klapnięte te uszka A ktoś we wcześniejszym poście napisał, że jej stoją cały czas!:roll: Jak będę miała chwilę to zacytuję, bo może to są drobiazgi, ale jak na owczara klapnięte uszy to nie jest dobrze... Tzn. chodzi mi o potencjalną adopcję! Quote
Karolcia_ko5 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Żaba ma stojące uszy.. ale ma kłopoty zdrowotne z nimi. Dowiem się coś więcej.. :roll::roll::roll: bez paniki proszę.. Quote
Koperek Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a)::roll::roll::roll: bez paniki proszę.. Przecież nikt nie panikuje :roll: Po prostu nie lubię nieścisłości i gadania, jak wiatr zawieje- raz tak, a raz tak. Pytałam już bardzo dawno temu, czy stoją uszki to ktoś napisał, że tak, a teraz wyszło na moje... Po co takie mieszanie?? Uważam, że to niepotrzebne. Quote
Koperek Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Super, że ktokolwiek się ŻABCIĄ interesuje! Nawet wolontariusze sobie olali wątek kudłatej kochanej:cool1: Może ktoś wie, co słychać u małej?? Jak się czuje psychicznie/fizycznie?? Quote
Karolcia_ko5 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ej osobiście sobie wypraszam.. nikt sobie niczego nie olał!:angryy: :roll:a zwłaszcza Żaby.. Żabulencia jak i inne psiaki są zawsze u mine w myślach. Nie zawsze jest czas pisać coś we wszystkich postach. Z małą w porządku odpoczywa. Chodzi na spacerki. Ciężko jej wstawać, ale jak jej się podniesie dupeczke to już smiga.. Nie wiem czy dostaje jakieś leki, jutro spróbuje się dowiedzieć. Quote
Karolcia_ko5 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Dostaje leki na stawy, bo ciężko jej wstawać i chodzić... :roll: Quote
Karolcia_ko5 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ależ ja się nie przejmuje.. Przepraszam nie będę tego komentować bo mam zły dzień :roll: Nie zaśmiecajmy Żabenci. Mała czy ktoś cię pokocha na stare lata? :-(:-( Quote
martka1982 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Koperek napisał(a):Super, że ktokolwiek się ŻABCIĄ interesuje! Nawet wolontariusze sobie olali wątek kudłatej kochanej:cool1: Może ktoś wie, co słychać u małej?? Jak się czuje psychicznie/fizycznie?? Zamiast się jednoczyć w szukaniu psu domu, to widzę,że tu co niektórzy wolą wrzucać innym.... Karola, nie przejmuj się tym:) Quote
Koperek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Ej osobiście sobie wypraszam.. nikt sobie niczego nie olał!:angryy: :roll:a zwłaszcza Żaby.. Żabulencia jak i inne psiaki są zawsze u mine w myślach. Nie zawsze jest czas pisać coś we wszystkich postach. Z małą w porządku odpoczywa. Chodzi na spacerki. Ciężko jej wstawać, ale jak jej się podniesie dupeczke to już smiga.. Nie wiem czy dostaje jakieś leki, jutro spróbuje się dowiedzieć. Jakbyś tak Karolcia czytała dokładnie moje słowa... Nie o ŻABCIĘ mi chodziło, tylko o wątek, ale każdy rozumie według siebie. Zresztą przynajmniej po prowokacji wątek zaczyna żyć! Z tego, co pamiętam to Roy pisał, że dostanie ten proszek na stawy, który "zareklamowałam" tutaj na wątku- natomiast z Twojego opisu wynika, że poprawy nie ma żadnej, więc chyba go nie dostaje. Znam rezultaty jego podawania, dlatego też mam prawo snuć takie wnioski. martka- co niektórzy jeszcze nie zdążyli nikomu nawrzucać- możesz być pierwsza, jak tak bardzo lubisz podsycać sytuację :diabloti: Quote
Karolcia_ko5 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Koperek napisał(a):Jakbyś tak Karolcia czytała dokładnie moje słowa... Nie o ŻABCIĘ mi chodziło, tylko o wątek, ale każdy rozumie według siebie. Zresztą przynajmniej po prowokacji wątek zaczyna żyć! Z tego, co pamiętam to Roy pisał, że dostanie ten proszek na stawy, który "zareklamowałam" tutaj na wątku- natomiast z Twojego opisu wynika, że poprawy nie ma żadnej, więc chyba go nie dostaje. Znam rezultaty jego podawania, dlatego też mam prawo snuć takie wnioski. martka- co niektórzy jeszcze nie zdążyli nikomu nawrzucać- możesz być pierwsza, jak tak bardzo lubisz podsycać sytuację :diabloti: Nie ma poprawy? Staramy się jak możemy Żaba dostaje inny, ale równie dobry i skuteczny lek, jej pomaga... Proszek który poleciłaś był konsultowany z panią wet z tego co wiem choć pewności nie mam, jeśli zleciła coś innego to nie moja wina, widocznie to Żabci jest potrzebne. :roll::roll::roll::roll::roll::roll: Quote
Koperek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Nie ma poprawy? Staramy się jak możemy Żaba dostaje inny, ale równie dobry i skuteczny lek, jej pomaga... Proszek który poleciłaś był konsultowany z panią wet z tego co wiem choć pewności nie mam, jeśli zleciła coś innego to nie moja wina, widocznie to Żabci jest potrzebne. :roll::roll::roll::roll::roll::roll: Przecież nikt Cię o nic nie wini Karolcia. A możesz się dowiedzieć co konkretnie dostaje?? Quote
ewa36 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Co z Żabą czy może się podnosić jak u niej z chodzeniem ? Quote
Karolcia_ko5 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Rzadko kiedy wstanie sama, często trzeba jej w tym pomóc.. ale jak już stoi to swoim tempem trepta... Ułatwiają jej chodzenie leki, które dostaje na stawy. Quote
ewa36 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Czy to znaczy że pogarsza się Żabulce ? Mieszkam na trzecim piętrze bez windy - mija obecna podopieczna powolutku radzi sobie za schodami (też ma problemy z chodzeniem z powodu wieku, artretyzmu i krzywicy) , ale czy ma to szansę w wykonaniu Żaby ? Quote
Recommended Posts