Agappe Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 prosimy o więcej!!!! :) ponowie pytanie kogoś innego - z jakiej hodowli jest suńka? Quote
Dolina Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Agappe - z Lubelskich Pól, po ojcu Bimbo :-) I od razu pytanko: - jestem z okolic Wawy, gdzie kupujesz karmę? Co do pożywienia - nadal wyrabiam sobie opinie....Ichiko nie chce jadać namaczanych kulek, woli suche. Mam jeszcze pytanie odnośnie warowania. Siadania nauczyła się w migie, a jak ją nauczyć warowania? Dupsko podnosi do góry - o leżeniu nie mam mowy. Pewnie coś robię źle. Pozdrawiam i idę porobić nowe zdjecia. Quote
wani Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 My np. kupujemy przez internet z hurtowni za bardzo dobra cene. Odradzam wszystkie zoologiczne typu supermarket, np. kakadu ;) - tam winduja marze na maksa a raz widzialam przeterminowana karme na polce! Odnosnie nauki komend to najlepiej poslac malucha do psiego przedszkola. W atmosferze zabawy i socjalizacji z innymi psiakami nauczy sie komend i podstawowego posluszenstwa w mig. Takie przedszkole to rowniez swietna zabawa dla nas samych. Polecam www.azorres.pl - mamy za soba przedszkole u nich, a od wrzesnia idziemy do szkoly posluszenstwa :) oraz czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia :] A skoro jestes z okolic Wawy to moze dolaczysz na spacerkowych Polach Mokotowskich? ;) A tutaj sie na nie umawiamy -> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110497 Bimbo Yamamoto? Quote
Agappe Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Dolina napisał(a):Agappe - z Lubelskich Pól, po ojcu Bimbo :-) I od razu pytanko: - jestem z okolic Wawy, gdzie kupujesz karmę? Pozdrawiam i idę porobić nowe zdjecia. kiedyś mieliśmy jakąś zaprzyjaźnioną hurtownie i nam przywozili do domu, tylko potrzebna była gotówka a mojej mamie nie bardzo to pasowało, więc teraz kupujemy w jakiś sklepach typu AnnaZoo, itd.. więc taniej to tam raczej nie jest :shake: po kochanym Bimboniku!!!! Super i pewnie po Kajitsu No OKASHI GO (nie wiem jak ich przydomek hodowlany się zwie)? moja Anatka przesyła pozdrowienia dla bratanicy :) :multi: Quote
Dolina Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Wani, czy to któryś dostawca internetowy z dogomanii? Poproszę o namiary. Ichiko dziękuje za pozdrowienia od Anatki. Jak będziemy w Wawie to się zaanonsujemy. Quote
Yoshi Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Witam wszystkich! Od 22.08 dołączyła do naszej rodziny prześliczna suczka akita inu: Yoshiko. Miło mi, że mogę skorzystać z cennych rad użytkowników tego forum. Pozdrawiam wszytskich serdecznie!! Quote
Taishi Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Yoshiko Migoto Inu? po Ryuu? Inu, to chyba wasze przyrodnie rodzeństwo? Dolina, my zamawiamy karmę (akurat ANF, ale mają duży wybór) przez animalię a jeżeli kupujemy Eagle Packa to mamy przdstawicieli firmy na Ochocie i bierzemy bezpośrednio od nich- bo najtaniej ( a też mają z dostawą do domu) Taishi też nie chciał jeść rozmiękczonej karmy. Quote
wani Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Dolina... musze swojego chlopa zapytac, ktory zajmuje sie sprawa karmy :) Yoshiko, witamy serdecznie :) Gdzie mieszkacie? Quote
Taishi Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Kilka szczeniąt z miotu ''Y" z Migoto inu jest w okolicach Warszawy. Yoshiko jest w Pruszkowie...?:) Quote
INU Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Taishi napisał(a):Yoshiko Migoto Inu? po Ryuu? Inu, to chyba wasze przyrodnie rodzeństwo? Wygląda na to, że tak. :-) Quote
wani Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 www.karmydodomu.pl My kupujemy ze strony allegro, a raczej dogadujemy sie z gosciem i odobieramy osobiscie :) Quote
Yoshi Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Nasza Yoshiko jest z Grodzkiego Zakątka i jej tatą jest KUKURYMU GO Yamamoto/FCI/. My mieszkamy w Bydgoszczy. Quote
INU Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Yoshi napisał(a):Nasza Yoshiko jest z Grodzkiego Zakątka i jej tatą jest KUKURYMU GO Yamamoto/FCI/. My mieszkamy w Bydgoszczy. W takim razie nasze psiaki i tak są rodzinką, ale troszkę dalszą. ;) Quote
Yoshi Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 A przy okazji nasz hodowca polecił nam żebyśmy kupowali Purina puppy dla duzych psów. Jest niedroga i ponoć ma wszystko czego potrzeba. Yoshi smakuje ale jej wszystko smakuje!! Czy macie może wyrobioną opinię na temat tej karmy?? Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że Yoshi jak tylko otwiera oczka to zaczyna gryźć wszystko i wszystkich?? Podarła mi już dół jednej sukienki i nogawki od 2 par spodni :-(. Przestaje gryźć dopiero jak zamyka oczy(ale za to jaka jest wtedy słodka:eviltong:). Samo jej przejdzie czy może moge coś na to poradzić?? Quote
INU Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Yoshi napisał(a):A przy okazji nasz hodowca polecił nam żebyśmy kupowali Purina puppy dla duzych psów. Jest niedroga i ponoć ma wszystko czego potrzeba. Yoshi smakuje ale jej wszystko smakuje!! Czy macie może wyrobioną opinię na temat tej karmy?? Powiedzcie mi proszę czy to normalne, że Yoshi jak tylko otwiera oczka to zaczyna gryźć wszystko i wszystkich?? Podarła mi już dół jednej sukienki i nogawki od 2 par spodni :-(. Przestaje gryźć dopiero jak zamyka oczy(ale za to jaka jest wtedy słodka:eviltong:). Samo jej przejdzie czy może moge coś na to poradzić?? Wydaje mi się, że to całkiem normalne. Fukashi na całe szczęście był aniołkiem. Ale teraz już nie jest. :evil_lol: A co do Puriny to są różne: Dog Chow, Pro Plan. Napisz, którą kupujesz. Quote
Yoshi Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Dog Chow. Yoshi urodziła sie 27.05.08 niedługo bedzie miala 3 miesiące. Nie wiem czy kupować dodatkowo jakieś witaminy?? Rośnie jak na drożdżach i ma apetyt. Ma niespożytą energię ale mimo wszystko wolałabym być pewna, że ma wszystko czego jej potrzeba żeby się dobrze rozwijała. Quote
INU Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Yoshi napisał(a):Dog Chow. Yoshi urodziła sie 27.05.08 niedługo bedzie miala 3 miesiące. Nie wiem czy kupować dodatkowo jakieś witaminy?? Rośnie jak na drożdżach i ma apetyt. Ma niespożytą energię ale mimo wszystko wolałabym być pewna, że ma wszystko czego jej potrzeba żeby się dobrze rozwijała. No cóż, ja słyszałam, że Dog Chow jest porównywalna do Pedigree, a to nie jest za dobrze. :shake: Quote
wani Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Inwestycja w dobra karme to podstawa... wtedy wszystkie inne dodatki staja sie mniej wazne. Przejdz na forum do dzialu odzywianie i sobie poczytaj na spokojnie :) A teraz to my sie juz zegnamy, bo lada chwila ruszamy nad morze... Emiko siedzi na dole taka podekscytowana, ze hej :lol: Do zobaczenia! Quote
wani Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Niestety pogoda dzisiaj jest fatalna. Bylimy na spacerze nad morzem to nam malo co glow nie pourywalo ;) Jutro juz ma byc cieplo, slonecznie i milo wiec od samego rana mamy zamiar zaczac wakacje. Emiko jest bardzo zdowolona woda, piaskiem, wydmami i spacerkami - macha do was wszystkich lapka i pozdrawia, my tez :cool3: Quote
Dolina Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 A nie sądzisz, że naszym akitkom jest lepiej jak chłodniej niż cieplej? Jeśli od jutra będzie upał to im będzie gorzej niż dziś... Mam kolejne pytanko... dziś byliśmy na spacerze i dwie sunie zostały obszczekane przez Ichiko. Młoda amstafka, która chciała sie bawić oraz kundelka. Ichiko warczała, widać "nie przypadły jej do gustu". Napiszcie mi proszę, czy to zachowanie typowe dla Waszych suń, czy radzicie mi akceptować takie zachowanie, czy mówić suni, ze nie wolno? Jak ją ukierunkowywać? A może chodzi o to, że to sunie były? pz ps. Gdzie mam dodać ikonę??? Jakoś nie mogę znaleźć na to sposobu... Quote
wani Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ojej oczywiscie, ze Emiko bedzie lepiej, gdy bedzie chlodniej... ;) ale czy na niej swiat sie konczy? Chcialabym miec udany, sloneczny, pogodny urlop. Chce sie opalic, chce ogaldac piekne zachody slonca, pluskac sie w morzu... a nie chodzic w pelerynce jak dzisiaj ;) A jesli chodzi o Twoje pytanie to nie ma sie czemu dziwic, ze Twoja Ichiko tak sie zachowala. Domyslam sie, ze trzymalas ja na smyczy? ;) Dam Ci dobra rade... spuszczaj sunie, jesli tylko masz ku temu warunki (ulica daleko). Pawidlowa socjalizacja to podstawa wlasciwiego rozwoju szczeniaka. Jak najbardziej akceptowac tego typu zachowanie, ona sie chciala poprostu skomunikowac... na pewno nie karac, ani ganic! Ona w tym wieku nie zwraca uwagi, czy to suczki, czy pieski... dla niej to jej potencjalni przyjaciele - daj jej sie z nimi zaprzyjazniac. Quote
Dolina Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Wani, dziękuję, że jesteś :-) oczywiście masz rację - była na smyczy... Mam pytanie dot. spania. Ichiko sypia na dworzu, ale nie chce spać w miejscu, które dla niej przygotowaliśmy. Spi przy drzwiach wejściowych - na ganku. Czasem sypia na trawie, ale nie chce w budzie. Buda jest oddalona troche od domu - może więc to kwestia, ze lepiej się czuje bliżej domu? Co robić - czy przestawić budę bliżej domu, czy poczekać aż pies się przyzwyczaji (czytaj: zmarznie/zmoknie)?? Pz Quote
INU Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Dolina napisał(a): Mam pytanie dot. spania. Ichiko sypia na dworzu, ale nie chce spać w miejscu, które dla niej przygotowaliśmy. Spi przy drzwiach wejściowych - na ganku. Czasem sypia na trawie, ale nie chce w budzie. Buda jest oddalona troche od domu - może więc to kwestia, ze lepiej się czuje bliżej domu? Co robić - czy przestawić budę bliżej domu, czy poczekać aż pies się przyzwyczaji (czytaj: zmarznie/zmoknie)?? Pz Mój Fukashi już jako malutki szczeniak zaczynał patrolować okolicę. Więc może dlatego sunia nie chce wchodzić do budy? Może lubi mieć wszystko 'na oku'? Wtedy warto ustawić budę tak, żeby widziała z niej wejście na posesję. Ps. Żeby nie było - Fukashi mieszka w domu. :lol: Quote
Recommended Posts