Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak z dziecmi i kotami - nie wiem. W dodatku nie bardzo mam jak sprawdzic. Stad takze prosba o dobry tymczas. Pani u ktorej jest w tej chwili (Wawa Koło) to raczej przechowalnia :( W dodatku na krotko i niechetnie. Prosze, blagam i namawiam, bo co i rusz psiucha ma ladowac na Paluchu.
PS. I prosze mi sie tu klocic wylacznie po to, zeby podnosic watek :D

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diuna napisał(a):
Jak mozna oceniac czy pies przynalezy do danej rasy czy nie na podstawie krotkiego opisu charakteru psiaka na forum:crazyeye:

No to wyszło nam nieporozumienie ;) Mnie cały czas chodzi o to że właśnie mamy zbyt mało przesłanek zarówno zewnętrznych jak i z obserwacji zachowania aby wnioskować o pokrewieństwie z kaukaskim. Pies duży, ładny, fajny ale dlaczego zaraz owczarek kaukaski :evil_lol:

Posted

Jakiś idiota obciął jej uszy , żeby ją upodobnić do kaukaza i dlatego na pierwszy rzut oka ,taki laik jak ja weźmie sunię za kaukaza.
Jako ciekawostkę dodam , że kumpela miała kiedyś taką drobnej budowy suczkę kaukaza -rodowodową . Nie mam jak zamieścic zdjęć , bo są zrobione zwykłym aparatem i nie umiem :oops: Kumpela miała ją od szczeniaka i karmiła dobrej jakości karmą , a mimo tego sunia wyrosła taka "wyścigowa ". Na wystawie dali jej ocenę bdb .
Ale to tak sobie wtrąciłam , bo KWL pewnie ma rację .

Ważne ,żeby ta sunia znalazła swój dom i swoich ludzi .

Posted

Tak pewnie bylo z tymi uszami. Ja bazuje na opinii weta, ktory przeciez nie musi byc kynologiem. Ani nawet specjalizacji z psow nie musial robic :(
I z miksami jest troche tak, ze musialby ja obejrzec fachowiec od grupy, a i tak poki panna nie dorosnie to to byloby "w przyblizeniu".
Ok. Dobrej nocy - spac zdrowo i zbierac sily na jutrzejszy dzien! :)

Posted

Miluśka! Prosze sie Panstwu ladnie przedstawic - dzis 13ty wiec przy odpowiedniej ilosci pecha w powietrzu moze to byc Twoj szczesliwy dzien! :D

Posted

Właśnie wróciłam od Miluśki (wołają na nią Beti;-) )
I jestem pod wrażeniem!
Przesymaptyczna, kontaktowa suka ! Dla mnie bomba!
Niestety ani kaukaza ani psa stróżującego raczej się z niej nie zrobi ;)
Jest nieduża, pewnie waży trochę ponad 30. Ewidentnie ma coś z owczarka stróżującego "w oczach" (już bez dorabiania ideologi czy to kaukaz, azjata, anatolian czy akbasz ;) ). No ....i ma cieczkę :/
Przyglądałam się jej łapom - siada faktycznie "po szczenięcemu" ale nie widziałam, żeby się dziwnie ruszała, z tyłu ma trochę "krzywicze" łapki. Niestety nie miałam dużego doświadczenia z psami z dysplazją więc nie stwierdzę czy to może być to...
Zajrzałam też w zęby - dość mocno starte jak na ten wiek (ale faktycznie nie daję jej dużo więcej niż rok), pewnie była karmiona kośćmi.
Szybko łapie o co chodzi - na początki próbowała skakać ale wystarczyło kilka razy stanowcze nie i było ok. Pieszczocha :)

Posted

Byłoby fajnie ...tylko ze sterylką trzeba będzie poczekać do końca cieczki i nawet jeszcze trochę ;) Tak było by dla niej najlepiej.
Nie wyobrażam sobie żeby trafiła z cieczką do schroniska...

Posted

Ze sterylka byloby dobrze poczekac, tylko... No wlasnie, ona powinna jak najszybciej znalezc Tymczas, ktory nie bedzie sie jej chcial pozbyc za dwa dni :(
Po informacjach z pierwszej reki od Ani - ciut innych niz wczesniejsze - zmienilam tytul watku.
Jak Ci sie KWL podoba "owczarek świętokrzyski"? ;)

Posted

:) Podobna
Z bialymi mielismy ostatnio tak, ze jak czlowiek przyslal zdjecia, a potem znajde pokazal, to ja potem przez pare dni scigalam jednego z forumowiczow, bo to byl po prostu klon jego psa! Ale wlacznie z niepostawionym uchem itd. :) Roznice wyszly w charakterze :)