marie Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Jak z dziecmi i kotami - nie wiem. W dodatku nie bardzo mam jak sprawdzic. Stad takze prosba o dobry tymczas. Pani u ktorej jest w tej chwili (Wawa Koło) to raczej przechowalnia :( W dodatku na krotko i niechetnie. Prosze, blagam i namawiam, bo co i rusz psiucha ma ladowac na Paluchu. PS. I prosze mi sie tu klocic wylacznie po to, zeby podnosic watek :D Quote
marie Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Kolejne ogloszenie: http://www.adopcje.org/adopcja16330.html Quote
KWL Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Diuna napisał(a):Jak mozna oceniac czy pies przynalezy do danej rasy czy nie na podstawie krotkiego opisu charakteru psiaka na forum:crazyeye: No to wyszło nam nieporozumienie ;) Mnie cały czas chodzi o to że właśnie mamy zbyt mało przesłanek zarówno zewnętrznych jak i z obserwacji zachowania aby wnioskować o pokrewieństwie z kaukaskim. Pies duży, ładny, fajny ale dlaczego zaraz owczarek kaukaski :evil_lol: Quote
toyota Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Jakiś idiota obciął jej uszy , żeby ją upodobnić do kaukaza i dlatego na pierwszy rzut oka ,taki laik jak ja weźmie sunię za kaukaza. Jako ciekawostkę dodam , że kumpela miała kiedyś taką drobnej budowy suczkę kaukaza -rodowodową . Nie mam jak zamieścic zdjęć , bo są zrobione zwykłym aparatem i nie umiem :oops: Kumpela miała ją od szczeniaka i karmiła dobrej jakości karmą , a mimo tego sunia wyrosła taka "wyścigowa ". Na wystawie dali jej ocenę bdb . Ale to tak sobie wtrąciłam , bo KWL pewnie ma rację . Ważne ,żeby ta sunia znalazła swój dom i swoich ludzi . Quote
marie Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Tak pewnie bylo z tymi uszami. Ja bazuje na opinii weta, ktory przeciez nie musi byc kynologiem. Ani nawet specjalizacji z psow nie musial robic :( I z miksami jest troche tak, ze musialby ja obejrzec fachowiec od grupy, a i tak poki panna nie dorosnie to to byloby "w przyblizeniu". Ok. Dobrej nocy - spac zdrowo i zbierac sily na jutrzejszy dzien! :) Quote
marie Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Miluśka! Prosze sie Panstwu ladnie przedstawic - dzis 13ty wiec przy odpowiedniej ilosci pecha w powietrzu moze to byc Twoj szczesliwy dzien! :D Quote
Ania W Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Właśnie wróciłam od Miluśki (wołają na nią Beti;-) ) I jestem pod wrażeniem! Przesymaptyczna, kontaktowa suka ! Dla mnie bomba! Niestety ani kaukaza ani psa stróżującego raczej się z niej nie zrobi ;) Jest nieduża, pewnie waży trochę ponad 30. Ewidentnie ma coś z owczarka stróżującego "w oczach" (już bez dorabiania ideologi czy to kaukaz, azjata, anatolian czy akbasz ;) ). No ....i ma cieczkę :/ Przyglądałam się jej łapom - siada faktycznie "po szczenięcemu" ale nie widziałam, żeby się dziwnie ruszała, z tyłu ma trochę "krzywicze" łapki. Niestety nie miałam dużego doświadczenia z psami z dysplazją więc nie stwierdzę czy to może być to... Zajrzałam też w zęby - dość mocno starte jak na ten wiek (ale faktycznie nie daję jej dużo więcej niż rok), pewnie była karmiona kośćmi. Szybko łapie o co chodzi - na początki próbowała skakać ale wystarczyło kilka razy stanowcze nie i było ok. Pieszczocha :) Quote
KWL Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Śliczna suńka. Zapytam czy możemy załatwić sterylkę dla niej. Quote
Ania W Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Byłoby fajnie ...tylko ze sterylką trzeba będzie poczekać do końca cieczki i nawet jeszcze trochę ;) Tak było by dla niej najlepiej. Nie wyobrażam sobie żeby trafiła z cieczką do schroniska... Quote
Diuna Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Ania W napisał(a): Nie wyobrażam sobie żeby trafiła z cieczką do schroniska... :shocked!: Moj Boszszz, lepiej nie..... Quote
KWL Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 No byłoby nie fajnie. Sterylka najwcześnie 2 tygodnie po cieczce, optymalnie miesiąc. Quote
marie Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Ze sterylka byloby dobrze poczekac, tylko... No wlasnie, ona powinna jak najszybciej znalezc Tymczas, ktory nie bedzie sie jej chcial pozbyc za dwa dni :( Po informacjach z pierwszej reki od Ani - ciut innych niz wczesniejsze - zmienilam tytul watku. Jak Ci sie KWL podoba "owczarek świętokrzyski"? ;) Quote
KWL Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Jak dla mnie OK :-) Szukamy tymczasu więc dla SaintCross Ovcharka (SCO) Quote
Ania W Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Miluśka ma allegro, tylko imageshake strajkował - potem muszę dorzucić zdjęcia Quote
Olga132 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 śliczna - mam nadzieję, że uda jej sie szybko dom znaleźć Quote
beka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Znalazłam takie zdjecie na wątku łódzkim http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67186 #2 czy to nie ta sama sunia??? Quote
Olga132 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Milusia nie ma piegów na nosku i nie ma uszu.... Quote
Ania W Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 właściwie to ma trochę inaczej cięte uszy;) Jest drobniejsza i nie ma strzałki na głowie ale...mogłyby uchodzić za siostry. Quote
marie Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 :) Podobna Z bialymi mielismy ostatnio tak, ze jak czlowiek przyslal zdjecia, a potem znajde pokazal, to ja potem przez pare dni scigalam jednego z forumowiczow, bo to byl po prostu klon jego psa! Ale wlacznie z niepostawionym uchem itd. :) Roznice wyszly w charakterze :) Quote
Recommended Posts