basia Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 Czasami widuję czy to na spacerze, czy nawet na wystawach ludzi karmiących psy chipsami, paluszkami lub kiełbaską z grilla :drinking: Są to czasami dość pokaźne porcje a nie tylko symboliczny poczęstunek. Czasami jak już nie mogę na to patrzeć, zwracam uwage takiej osobie, że źle postępuje. Przeważnie słyszę wtedy, że "on/ona to lubi i tylko takie rzeczy chce jeść, bo to co niezdrowe jest najsmaczniejsze". Nie rozumiem jak można świadomie robić zwierzęciu (ukochanemu zwierzęciu!) taką krzywdę. No cóż... Spójrzmy na nasze społeczeństwo. Ile jest dzieci z nadwagą lub wręcz otyłością. Takie "grubaski" się podobają i nikt nic z tym nie robi :( Kiedy kuzynka poszła do lekarza z 5 letnim synem, bo zauważyła u niego sporą nadwagę, ten wyśmiał ją słowami, że "dziecko DOBRZE wygląda i powinna się tylko z tego cieszyć". Na szczęście ona jest świadoma tego co dzieje się z jej synem i szuka pomocy, jednak praktycznie jej nie znajduje. Sama zmieniła mu dietę i namówiła do uprawiania sportu. Chłopczyk jeździ na rowerze i należy do grupy pływackiej. Mimo to nie chudnie, jedynie nie przybiera na wadze... No ale to troche nie na temat :) Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!! co do karmiacych chipsami to im bardzo trudno wytlumaczyc ze zle robia :x Quote
agacia Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 No ja dzisiaj poczynilam krok do przodu i kupilam Azji zarcie light :wink: Quote
agacia Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 Na razie nie wyglada zle,ale widze,ze troche przytyla po operacji,a ja wole teraz ja przypilnowac niz pozniej odchudzac 8) Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!! ja tesh czsami mam dobre pomysly 8) Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!! Kazdy chyba czasem ma racje co? :wink: niom dokladnie tak jak piszesz ;) Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!! a o co chodzi????? :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
agacia Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 :roll: :roll: :roll: :wink: Nie nasza wina,ze jestesmy debesciaki :D Quote
PaYooK Posted June 3, 2003 Author Posted June 3, 2003 ELO!!!! :roll: :roll: :roll: :wink: Nie nasza wina,ze jestesmy debesciaki :D no a jak jestsmy THE BEST ;) Quote
basia Posted June 5, 2003 Posted June 5, 2003 Ojojoj... :-? Coś się zrobiliście tacy przymilni? Zauważyliście, że coraz więcej osób spoza haszczakowców zagląda do "szpiców"? :D :angel: Quote
iceangel4444 Posted June 5, 2003 Posted June 5, 2003 Bo my tu ciekawe "forumowanie" prowadzimy.:) Quote
agacia Posted June 5, 2003 Posted June 5, 2003 Bo to forum zrobilo sie nie tylko o psach :wink: Quote
PaYooK Posted June 8, 2003 Author Posted June 8, 2003 ELO!!! agacia :) no wlasnie nie tylko o psach ;) :drinking: Quote
Recommended Posts