Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulka18']Sabinko,
nie mozemy nie wykorzystac okazji juz niedlugo na dom dla Rinii.
Wiesz dla niej te 7 miesiecy to dlugo. A my Tobie sunieczke/psiaczka znajdziemy. Widzialas 'brata' Rinii - Krasnalka?

http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1823

[quote name='Reno2001']Dokładnie. Dla tych staruszków każdy dzień jest cenny.
Sabinko, tych psiaczków w potrzebie jest bardzo dużo. Wiem, że Ciebie ujęła za serducho Rinia, ale może i inna bidunia wzruszy Cię tak samo?

Ja dziś wiozłam do domku 17-letnią staruszkę z łódzkiego schroniska. To prawdziwy cud, ze znalazła dom i to jaki. Zamieszkała pod Warszawą u gallegro z dogomanii :p.

Oczywiscie ze trzeba skorzystac z okazji! Ja sie ciesze ze Rinia juz bedzie szczesliwa... Przeciez wiem ze jest jeszcze mnostwo psiaczkow w potrzebie i napewno ich nie zabraknie (choc bardzo bym chciala).

Krasnalek jest cudny... ale u mnie wchodzi w gre tylko sunia... Krasnalka bede mocno oglaszac jesli nikt tego jeszcze nie zrobil... A przeciez mam az 7 miesiecy zeby znalesc jakas inna bidulke....

• 2 weeks later...
  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, malutka pojedzie do wlasnego domu. Bedzie miala fajnego psiego kolege. Jest tylko problem ze sterylka, bo nie wiadomo czy byla sterylizowana, a niestety jest taka grubiutka, ze doktor boi sie ciac bez odchudzenia.

• 4 weeks later...
Posted

Ulka18 napisał(a):
Okazalo sie, ze Rinia jest juz dawno temu sterylizowana.
Mieszka teraz w boksie nr 2 razem z Mambo.
Oba psiaki sa juz wyszykowane, jeszcze tylko kąpiel przed wyjazdem.

Super! :multi:

A kiedy jest dokladnie wyjazd?

• 2 weeks later...
Posted

Prosze o zmiane tytulu watku, poniewaz mala Rinia juz nie szuka domu :multi:

Rinia ist gut angekommen, ist natürlich noch etwas ängstlich. Aber es gibt viel neues, ist denke ich zu erwarten. Wichtig ist, ihr Platz am Sofa ist sicher (das neuen Hundebett wird seit heute morgen ignoriert ).. Gassi sind wir auch gewesen, nach die erste paar Meter scheint sie es zu geniessen. Ich bedanke mich bei alle, die geholfen haben, Rinia nach Deutschland zu bringen, wir versprechen Euch - ihr wird es hier gut gehen!

LG, Melissa & Michael

Posted

Rinusia kochana!!! Juz nie bedzie jej zimno w łapeczki tej zimy!!! :multi:

Teraz widac na tym zdjeciu z Panem jakie to malenstwo... :lol:

Czy moze ktos przetlumaczyc ten tekst po niemiecku?

Posted

Rinia ma sie dobrze, jest troche strachliwa. Ale wiadomo tyle nowosci.Najwazniejsze, ze miejsce na sofie jest pewne, psie lozeczko juz po jednym dniu zostalo zignorowane :evil_lol: Rinia chodzi na spacerki, po kilku metrach zaczyna jej sie podobac.
Dziekujemy wszystkim, ktorzy pomogli, zeby Rinia znalazla sie w Niemczech.
Obiecujemy, ze bedzie jej tutaj dobrze.

Tutaj jeszcze kilka zdjec z przesiadki. W klatce sa tez Josef i Mambo.