Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]A niech sama jenis się pochwali, jakie imionka wybrała:)[/B]

Pzdr.[/QUOTE]

ENHANTE BOY -rudo białąy
ENERGISING BOY -pregowany

Posted

Witam!

Z pozdrowieniami dla Ameby i PraMamy Marii mojego Saurona, brata Saqui i Setha :) Przesyłam kilka jego prawie aktualnych zdjęć, do albumu rodzinnego :)
Oto SAURON Ameba FCI (po domowemu BANJI :))

PS Co w Hodowli Ameba słychać, cos strona nie działa...

cdn

Posted

MiraCool - przed wstawieniem fotek na DGM musisz je zmniejszyć do rozmiaru 640x480. Jeżeli masz z tym problem, to wyślij fotki na mój adres:
basenji@onet.pl
i ja je wstawię zmniejszone.

Bardzo chętnie oglądnę zdjęcia mojego wnuczka:):loveu:

Pzdr.

Posted

Namęczyłam się z tym zmiejszaniem zdjęć, ale udało się! Oto Brat Banji vel Sauron (czy odwrotnie :)) w pełnej okazałości, z każdej strony i prawie w każdej pozie :)
Zdjęcia ostatnie z kwietnia, ale dziś trafiłam na to forum i aż nie mogłam sie powtrzymać żeby je zamieścić :)
Banji chowa się zdrowo, ale uparciuch, że o jaaaaa! :) Nie wiem, kto go szkolił, ale chyba ja :)
Jego pokojem jest moja sypialnia, gdzie czuje się najlepiej chyba :) Oduczyć byłoby może i łatwo, ale kto by chciał z łóżka się go pozbywać :)

Chciałabym go wystawić, ale nie wim jak sie do tego zabrać, tym bardziej, że tak ładnie go karmię, że już jest wyższy o 2 cm od wzorca :) Jakbym z nim pojechała na najbliższą wystawę, to pewnie startował by razem z Thai RBK-ami :) To by się zgadzało, bo przecież w hodowli się na nie napatrzył, to może i zapamietał, że wyższym być trzeba :) A może się juz wtedy się zakochał w tej małej przepięknej izabelowatej, że do dziś myśli, żeby do niej w konkury uderzyć :)

Pozdrawiam bardzo serdecznie Amebę i Asiaczkę, które to są Mamami jego historii :) :multi:

Posted

MiraCool napisał(a):
Namęczyłam się z tym zmiejszaniem zdjęć, ale udało się! Oto Brat Banji vel Sauron (czy odwrotnie :)) w pełnej okazałości, z każdej strony i prawie w każdej pozie :)
Zdjęcia ostatnie z kwietnia, ale dziś trafiłam na to forum i aż nie mogłam sie powtrzymać żeby je zamieścić :)
Banji chowa się zdrowo, ale uparciuch, że o jaaaaa! :) Nie wiem, kto go szkolił, ale chyba ja :)
Jego pokojem jest moja sypialnia, gdzie czuje się najlepiej chyba :) Oduczyć byłoby może i łatwo, ale kto by chciał z łóżka się go pozbywać :)
Chciałabym go wystawić, ale nie wim jak sie do tego zabrać, tym bardziej, że tak ładnie go karmię, że już jest wyższy o 2 cm od wzorca :) Jakbym z nim pojechała na najbliższą wystawę, to pewnie startował by razem z Thai RBK-ami :) To by się zgadzało, bo przecież w hodowli się na nie napatrzył, to może i zapamietał, że wyższym być trzeba :) A może się juz wtedy się zakochał w tej małej przepięknej izabelowatej, że do dziś myśli, żeby do niej w konkury uderzyć :)
Pozdrawiam bardzo serdecznie Amebę i Asiaczkę, które to są Mamami jego historii :) :multi:

Moje baski tez śpią w łóżku, no, może nie wszystkie naraz... a ja ani myślę pozbywac sie ich:)

To, Ze Banji jest 2 cm wyższy - trudno. Ja zaobserwowałam taką ogólną tendencję, w myśl której samce baskowe są wyższe o kilka centymetrów od wzorca; suki jeszcze trzymają wzrost podany we wzrocu.
Myslę, że spokojnie możesz go zgłaszać na wystawy. Sprawdź jeszcze, czy ma 2 jajeczka i wszystkie zębolce:)

Pozdrawiamy i czekamy na dalsze fotki i wiadomości z zycia Banjiego:)

Pzdr.

• 3 weeks later...