Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Podobno w takim celu została stworzona ta rasa......

Nie, ta rasa nie była stworzona:shake:. Oni są psy pierwotny, pariasy. A w Azji podają na talerzach psów,niekoniecznie to ridgebacki. Zaraz zamieszcze długowłosych

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Podobno w takim celu została stworzona ta rasa......

Nie, ta rasa nie była stworzona:shake:. Oni są psy pierwotny, pariasy. A w Azji podają na talerzach psów,niekoniecznie to ridgebacki. Zaraz zamieszcze długowłosych

Posted

Nie, ta rasa nie była stworzona. To rasa pierwotna, która liczy parę tysięcy lat.Także w Azji jedzą piesków, nie koniecznie ridgebacków...
A to foto długowłosego TRD(nie należy do nikogo z forumowiczów!!!).Przeczytała na rasowym forum o tym problemie i tak się okazało, że nikt jeszcze tego nie badał i nie wiadomo skąd to wynika((

Posted

Hiro napisał(a):
Nie, ta rasa nie była stworzona. To rasa pierwotna, która liczy parę tysięcy lat.Także w Azji jedzą piesków, nie koniecznie ridgebacków...
A to foto długowłosego TRD(nie należy do nikogo z forumowiczów!!!).Przeczytała na rasowym forum o tym problemie i tak się okazało, że nikt jeszcze tego nie badał i nie wiadomo skąd to wynika((

Tego osobnika już widziałam .Jak znajde thaia na talerzu to wstawie fote chociaż to mi się nei podoba.

Posted

Hiro napisał(a):
Też widziałam takie zdjęcia..ale to trzeba mieć nerwy,żeby na to nawet popatrzyć(

Dokłądnei tak jak piszesz.Ja jak to zobaczyłąm pierwszy raz to myslałąm że mnei coś trafi:(

Posted

jenis napisał(a):
Mozesz tyklko napisze z e to nie moje:)
A co do tego gdzie one sa to masz odpowiedz na talerzu,thaie są przysamkei w thaijlandi :( widziaąłm thaia na talerzu na goglach strasznie to wygląda.

To ja nie chcę oglądać thaia na talerzu... nienienienie...

A tutaj to całkiem fajny ... piesek;)
http://s004.radikal.ru/i207/1002/6c/461a0e5b3647.jpg

Raczej nie zgadłabym, że to długowłosy TR...

Pzdr.

Posted

jenis napisał(a):
Tego osobnika już widziałam .Jak znajde thaia na talerzu to wstawie fote chociaż to mi się nei podoba.

Okropność :/ Ostatnio na NG lub History leciał program o jedzeniu psów przez chińczyków :/ aż miałam ochotę kogoś zabić :/ jak sie zachwycali nad penisami psimi oraz tłumaczyli że te psy są specjalnie hodowane... :(

Posted

Po zadstanowienu nie wstawie tych fotke kto chce to w goglach wpisać sobie thai dog w grafice jest tam sporo takich fotek .Bardzo nie miłe wrażenia:(

Posted

[quote name='Hiro']Nie 90, a nawet 99% i to u wszystkich TRD. także czasami, ktoś ma to bardziej zapisane w genach. Także mogą się pojawić i długowłose. Ale te, których tu widziałam nie są aż takie długowłosy.Jeśli by nie sierść na pysku,to prawie by standardowa sierść była.. ja też wiedziałam bardziej kudłatych.
P.S. Owłosionych nikt nie goli.Nie ma takiej potrzeby. A tak a propos w Tajlandji te psy mieszkają na podwórku,na łańcuchu.Mają zakaz wchodzenia do domu. U nich by szczęka opadła, jak by się dowiedziały, że u nas te pieski w Europie śpią nawet w łóżkach z kochanymi właścicielami))))

[quote name='Asiaczek']Nadal czegoś nie rozumiem...
Jeżeli rodzi się tyle owłosionych, nie goli ich się, to gdzie one są? Nie widać ich na stronach www...

Podejrzewam, że z tymi liczbami to chodzi o nosicielstwo genu długiego włosa - a nie o samo bycie psem długowłosym.
Żeby urodził się pies długowłosy oboje rodzice muszą być nosicielami tego genu. Gdzieś czytałam, że najczęściej długi włos ujawniał się u thajów błękitnych. I faktycznie "zagęszczenie" włosa może być różne jak i sama jego długość. Długi włos u thaja to więcej niż 2,5 cm (z tego co pamiętam).

Hiro masz może link do artykułu o tym włosie - chętnie bym poczytała? (nie ważne w jakim języku jest)

Jenis - a podasz imiona rodowodowe swoich thajków?

A tak wogóle to witam się pierwszy raz - choć zaglądam regularnie od momentu jak tu zawitał pierwszy thaj. :)

Pzdr

Posted

jenis napisał(a):
Podam imionka wieczorkeim i troche fotek:)
Witaj bety:)

Tak tak fotek jak najwięcej - bo się napatrzeć nie mogę zwłaszcza na kudłatki (to takie moje spaczenie - długowłose akity am. też są niewzorcowe a je wolę od krótkowłosych :) )

Pzdr