Jump to content
Dogomania

przebarwienia

Recommended Posts

Posted

Powiedzcie mi prosze jak najlepiej usunąć przebarwienia po jedzonku u szczeniaka... borasol o dziwo nie działa

Posted

Dobre pytanie i też bym chętnie odpowiedź poznała.Ja stosowałam żel z All Systemu i mydełko Iv Saint Bernard, ale moje szczęście i tak miało przebarwienia.Chyba jedyne wyjście to myć dokładnie po każdym posiłku i trzymać wąsy w papilotach.Przy okazji:Borasol wysusza-taka jego funkcja farmakologiczna.Mam nadzieję,że wypowiedzą się doświadczeni hodowcy:lol:

Posted

Przebarwienia powstaja głownie z wody ...dlatego najlepiej zeby psiaki pily z poidełek...moja niestety nie chce ;-) z miski duzej siostry woda smakuje lepiej;-)

Myje pychol szamponem wybielajacym z ALL SYSTEM....oraz smaruje zelem wybielajacym tez z ALL SYSTEM......

Z tym ze robie to co 3-4 dzien ...jak juz widze ze broda rdzewieje ;-)

• 6 months later...
Posted

zuzolandia napisał(a):
Przebarwienia powstaja głownie z wody ...dlatego najlepiej zeby psiaki pily z poidełek...moja niestety nie chce ;-) z miski duzej siostry woda smakuje lepiej;-)

Myje pychol szamponem wybielajacym z ALL SYSTEM....oraz smaruje zelem wybielajacym tez z ALL SYSTEM......

Z tym ze robie to co 3-4 dzien ...jak juz widze ze broda rdzewieje ;-)

przebarwienia robią się głównie od twardej wody. Jeści nie chcesz żeby pies był brudny dawaj mu suchą karme na tyle ile jest to możliwe a jeśli dajesz mokrą to wode dawaj po zjedzeniu i wytarciu pyszczka

Posted

Od karmy też się robią przebarwienia i nic na to nie poradzisz.
Można kupić specjalny preparat do usuwania przebarwień, lecz jednak żeby było widać efekt trzeba go stosować regularnie

Posted

Trzeba znaleś przyczynę przebarwnia na pyszczku,czy to od stosowania mokrej karmy,czy podaje sie naturalne jedzienie,czy wydzielina z oczke powoduje takie przebarwienia.Nie zauwazylam aby sucha karma byla przyczyną przebarwien. Usuwanie przebarwien to temat ''bez dna'' i długa żmudna i systematyczna praca właściciela,czasami typowe preparaty dostepne u nas na rynku nie pomagaja i trzeba sięgnąc po ''nie konwensjonalne środki''

Posted

zuzolandia napisał(a):
A te niekonwencjonalne srodki to np co? ze tak zapytam :cool3:

A tak odpowiem że naprzykład bardzo starym produktem i stosowanym przez starszych hodowców ,gdzie nie bylo kosmetykow na przebarwienia a radzono z nimi sobie ,stosowany nawet do tej pory jest krochmal kukurudziany.