Agappe Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Miasto, Data [SIZE="4"]Zielona Góra, 21.09.2008 [SIZE="3"]Krajowa Wystawa (CAC) Miejsce teren Strzelnicy Myśliwskiej PZŁ, ul. Poznańska 1 Termin przyjmowania zgłoszeń 01.09.2008 Opłaty: - pierwszy pies (z katalogiem) - 70 zł - drugi pies (i każdy kolejny) (bez katalogu) - 50 zł - Szczenięta (bez katalogu) - 40 zł - Interchampiony (bez katalogu) - 40 zł - Weterani (bez katalogu) - bezpłatnie - Rasy polskie (bez katalogu) - bezpłatnie - Młody prezenter - 20 zł/ 30 zł (w dniu wystawy) - Zawody Obedience - 50 zł / 60 zł (w dniu wystawy) Opłaty, za psy zgłoszone w terminie, wnoszone w dniu wystawy wynoszą 100 zł za każdego psa. Sędziowie: FCI 5 Vladimir Piskay (SK) więcej informacji: http://zkwp.zgora.pl/wystawa/w-pl.html Quote
Asiunia02 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Oczywiście my jedziemy, bo Zielona Góra to moja ulubiona wystawka. Zawsze fajna rodzinna atmosfera. Halniaczki będziecie ??? Quote
Asiunia02 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Z Halniaczków będzie już na pewno Kokaina w klasie młodzieży, czyli już są na pewno 3 akiciorki, a Chris ty sie wybierasz ?? Quote
Asiunia02 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Zielona Góra 21.09.2008 s. Vladimir Piskay (SK) PSY Klasa młodzieży TENKEITEKI Halne Wzgórze Klasa pośrednia IZU Porażynianka YORITOMO Matagiinu PL Klasa otwarta IGUCHI Pa-Lis SUKI Klasa młodzieży KOKAINA Halne Wzgórze Klasa pośrednia KIDORI Pa-Lis Quote
Asiunia02 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wystawa tuż tuż, a ja płacze nad swoim losem, gdyż nie mogę jechać :) EGZAM :placz::placz::placz: Ale moje akitki sie cieszą bo pojadą :) ale nie wiem czy w tej sytuacji bede miec jakies zdjęcia. Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 I dobrze, że mnie nie było bo bym zabiła sędziego. Zielona Góra 21.09.2008 s. Vladimir Piskay (SK) PSY Klasa młodzieży TENKEITEKI Halne Wzgórze - ocena doskonała, Zw. Mł, NJwR (z obserwacji obecnych najbardziej sie podobał sedziemu bo wysoki) Klasa pośrednia IZU Porażynianka YORITOMO Matagiinu PL - lokata 1, ocena doskonała, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, Zw. Rasy (rzutem na taśme, bo Tenkeiteki w porównaniu ponoć był agresywny) Klasa otwarta IGUCHI Pa-Lis - ocena bardzo dobra (za niski) SUKI Klasa młodzieży KOKAINA Halne Wzgórze - ocena doskonała/b. dobra -> bardzo ładna sunia, ale właścicielka nie była zadowolona ze słów sędziego (dowiem się dlaczego) Klasa pośrednia KIDORI Pa-Lis - ocena doskonała, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, bez CWC -> w klasie pośredniej ok, w klasie otwartej za niska. Bo tych ocenach, nasz występ w Poznaniu stoi pod dużym znakiem zapytania :) Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Mam wieść, że jakieś zdjęcia beda. Quote
pakej Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Asiunia02 napisał(a):I dobrze, że mnie nie było bo bym zabiła sędziego. Zielona Góra 21.09.2008 s. Vladimir Piskay (SK) PSY Klasa młodzieży TENKEITEKI Halne Wzgórze - ocena doskonała, Zw. Mł, NJwR (z obserwacji obecnych najbardziej sie podobał sedziemu o wysoki) Klasa pośrednia IZU Porażynianka YORITOMO Matagiinu PL - lokata 1, ocena doskonała, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, Zw. Rasy (rzutem na taśme, bo Tenkeiteki w porównaniu ponoć był agresywny) Klasa otwarta IGUCHI Pa-Lis - ocena bardzo dobra (za niski) SUKI Klasa młodzieży KOKAINA Halne Wzgórze - ocena doskonała/b. dobra -> bardzo ładna sunia, ale właścicielka nie była zadowolona ze słów sędziego (dowiem się wszystkiego) Klasa pośrednia KIDORI Pa-Lis - ocena doskonała, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, bez CWC -> w klasie pośredniej ok, w klasie otwartej za niska. Bo tych ocenach, nasz występ w Poznaniu stoi pod dużym znakiem zapytania :) Witam no ciekawy ten sedzia albo za niski albo za wysoki pies hmmm czy aby ten sedzia wiedzial co ocenia :) Quote
INU Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Rzeczywiście sędziowanie "nieco" dziwne. :shake: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Zaraz będą zdjęcia. Jeśli chodzi o miejsca lokatowe to wszystko ok, wybór BOG to również kwestia gustu, ale zezłościło mnie to, że moja najwyższa suka jest za niska :eviltong: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Klasa młodzieży TENKEITEKI Halne Wzgórze Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Klasa pośrednia IZU Porażynianka YORITOMO Matagiinu PL - lokata 1, ocena doskonała, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, Zw. Rasy Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Klasa otwarta IGUCHI Pa-Lis - ocena bardzo dobra (za niski) SUKI Klasa młodzieży KOKAINA Halne Wzgórze - ocena doskonała Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Klasa pośrednia KIDORI Pa-Lis - ocena doskonała, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, bez CWC Wybór BOB Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Widze, że Chris był jako widz, wiec może tez wstawi jakieś zdjęcia. Quote
Matagi Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Asiunia02 napisał(a):I dobrze, że mnie nie było bo bym zabiła sędziego. Zielona Góra 21.09.2008 s. Vladimir Piskay (SK) PSY Klasa młodzieży TENKEITEKI Halne Wzgórze - ocena doskonała, Zw. Mł, NJwR (z obserwacji obecnych najbardziej sie podobał sedziemu o wysoki) Klasa pośrednia IZU Porażynianka YORITOMO Matagiinu PL - lokata 1, ocena doskonała, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, Zw. Rasy (rzutem na taśme, bo Tenkeiteki w porównaniu ponoć był agresywny) Nie był to "rzut na taśmę":pTen pies już kilkakrotnie uzyskał tytuł BOB,agresja czy też i nie;)konkurenta Yoritomo ,bynajmniej nie miała żadnego wpływu na decyzję przyznania Zw.Rasy. Mam też nadzieję,że w niedługim czasie Yoritomo uzyska tytuł Interchampiona w tym samym samym stylu,w jakim uzyskał Młodzieżowy Championat Polski i zakończony dziś w Z.G.dorosły championat/czego też i wszystkim życzę/.:lol: Klasa otwarta IGUCHI Pa-Lis - ocena bardzo dobra (za niski) SUKI Klasa młodzieży KOKAINA Halne Wzgórze - ocena doskonała/b. dobra -> bardzo ładna sunia, ale właścicielka nie była zadowolona ze słów sędziego (dowiem się wszystkiego) Klasa pośrednia KIDORI Pa-Lis - ocena doskonała, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, bez CWC -> w klasie pośredniej ok, w klasie otwartej za niska. Bo tych ocenach, nasz występ w Poznaniu stoi pod dużym znakiem zapytania :) Quote
INU Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Matagi, bardzo możliwe, że YORITIMO dostał BOBa, dlatego że TENKEITEKI był agresywny, bo sędzia, ja widać nie sędziował tak jak większość sędziów (chociażby dlatego że (z tego co pamiętam) TENKEITEKI rzadko kiedy dostaje Zwycięstwo Młodzieży, a co dopiero NJwR). ;) Z resztą IGUCHI'emu też idzie od jakiegoś czasu bardzo dobrze (a raczej doskonale ;)), a tu, proszę - bardzo dobra, bo za niski. :shake: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 nie twierdze, że nie zasługuje, ale zdaniem niektórych widzów i innych uczestników wystawy sędzia sprawiał wrażenie jakby chciał ten tytuł przyznać Halniaczkowi. Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 TENKEITEKI jest ładnym psiakiem tylko ostatnio cos sobie schudł, pamietam go w pełni formy i mi się podobał :) Quote
Matagi Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 INU napisał(a):Matagi, bardzo możliwe, że YORITIMO dostał BOBa, dlatego że TENKEITEKI był agresywny, bo sędzia, ja widać nie sędziował tak jak większość sędziów (chociażby dlatego że (z tego co pamiętam) TENKEITEKI rzadko kiedy dostaje Zwycięstwo Młodzieży, a co dopiero NJwR). ;) Z resztą IGUCHI'emu też idzie od jakiegoś czasu bardzo dobrze (a raczej doskonale ;)), a tu, proszę - bardzo dobra, bo za niski. :shake: Tenkeitekiemu /fajnie się to pisze;)/ "dostało się",choć bardziej pasuje "nie dostało się";) nie za agresję tylko za zły handling i za złe przygotowanie/wychowanie psa.Dobrze przygotowany i wychowany pies nie wszczyna burd na ringu,a dobry handler powinien panować nad swym podopiecznym,powinni stanowić zgrany zespół.Yoritomo też nie jest aniołkiem,ale jego handlerka umie tak go poprowadzić,że ten nie szczerzy zęboli do konkurencji.Pan Piskay lubi dobry handling . Inu- będę Ci niezmiernie wdzięczna za to,że uświadomisz mi,JAK większość sędziów sędziuje,skoro sędzia Piskay sędziował inaczej,liczę na Twoją pamięć.... Asiunia02 napisał(a):nie twierdze, że nie zasługuje, ale zdaniem niektórych widzów i innych uczestników wystawy sędzia sprawiał wrażenie jakby chciał ten tytuł przyznać Halniaczkowi. Asia!:lol:To nie widzowie sędziowali i nie uczestnicy wystawy,tylko p.Piskay:evil_lol:.I zaręczam,że właściciel Yoritomo i jego handlerka niczym sędziego nie szantażowali i nie grozili mu-gdyby chciał to by "nie sprawiał wrażenia" tylko by przyznał tytuł Tenkeitekiemu.Ten sędzia sędziuje od lat,co tydzień jest na innej wystawie,to profesjonalista.I powiem Ci Asiu jeszcze jedno:gdyby na ringu był Yoritomo i pies zza południowej granicy,to dopiero pan sędzia miałby dylemat:evil_lol:.A tak w ogóle,to wiem co sędzia napisał w opisie Yoritomo,pies podobał mu sie bardzo,więc dlatemu pewnie też i wygrał. Asiunia02 napisał(a):TENKEITEKI jest ładnym psiakiem tylko ostatnio cos sobie schudł, pamietam go w pełni formy i mi się podobał :) Tenkeiteki podobał mi się jako szczenię,a w szczególności jego oczy.Na dzień dzisiejszy podobaja mi się tylko jego oczy,piszę to co myślę,każdemu podoba się co innego;) Quote
cleo2000 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 bylem slyszlem rozmawialem BOB ZASLUZONY ale Pani wystawiajaca pieska mowila mi ze sedzia mowil ze troche maly , wiec ja z wylinialym Iguchim :placz:wszedlem jak na pozarcie - a to nasz debiut wspolny na ringu -wiec wesolo nie bylo:placz::lol:, suczka z kl. ml. tez byla piekna pies kl. ml nerwowy byl chyba PAN sedzia troche czesko-slowacki typ mial Naszczescie skonczylo sie dobrze ps. KIdori bez cwc bo zamala a z 3cm brakuja do gornej granicy Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 jesli chodzi o opisy to mój Gutek z oceną bardzo dobrą ma tez bardzo dobry opis :eviltong::eviltong: Matagi ale Ja nie twierdze, że BOB nie zasłużony bo zasłuzony, wiec nie wiem o co Tobie chodzi. Quote
Matagi Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 cleo2000 napisał(a):bylem slyszlem rozmawialem BOB ZASLUZONY ale Pani wystawiajaca pieska mowila mi ze sedzia mowil ze troche maly , wiec ja z wylinialym Iguchim :placz:wszedlem jak na pozarcie - a to nasz debiut wspolny na ringu -wiec wesolo nie bylo:placz::lol:, suczka z kl. ml. tez byla piekna pies kl. ml nerwowy byl chyba PAN sedzia troche czesko-slowacki typ mial Naszczescie skonczylo sie dobrze ps. KIdori bez cwc bo zamala a z 3cm brakuja do gornej granicy Dokładnie,sędziemu podobał się typ czesko-słowacki:p-czyli "dorodne" samce i duże,mocne,suki-stąd te uwagi w opisie o wzroście.Akurat na tej wystawie nie było takich egzemplarzy,ale jest ich ,już niestety:-(, w Polsce dostatek.Coraz więcej "dziwnych piękności":angryy: rodzimej produkcji pojawia sie na na polskich wystawach.O tym,że nasze akity podupadają na urodzie zwiedzieli się już sąsiedzi z południa i powoli zaczynają szturmować polskie ringi.Jadą po łatwe caciby i cace /przykładem wystawa we Wrocławiu/.Jeszcze nie tak dawno nikt by nie przyjechał,bo na plaster jechać ileś tam kilosów i dostać po doopie:roll:,ale teraz my mamy sieczkę akitową a oni dorodne egzemplarze made in slowakia czy inne czechy,ale wyrównane wielkościowo:p. Mnie się Kokaina podoba,fajna suczka,ciągnie oko,ma w sobie "to coś".Mam nadzieję,że sie nie zmieni z wiekiem:lol: Asiunia02 napisał(a):jesli chodzi o opisy to mój Gutek z oceną bardzo dobrą ma tez bardzo dobry opis :eviltong::eviltong: Matagi ale Ja nie twierdze, że BOB nie zasłużony bo zasłuzony, wiec nie wiem o co Tobie chodzi. Asia!:lol:mnie o nic nie chodzi:lol:,wcale się nie czepiam Ciebie,rzadko się odzywam,więc może dlatego,jak napisałam,to pomyślałaś ,że coś mnie tu ubodło,nie i raz jeszcze nie:shake::lol:.Wyjaśniłam tylko /to moje zdanie ,oczywiście/ dlaczego Boba dostał Yoritomo.Oglądałam rok temu w Białymstoku sędziowanie jakiejś tam rasy przez p.Piskaya i były tam podobne przypadki.Tam agresory leciały też za ring,dobrze,że Tenkeiteki eksmisji nie dostał,jego właściciel ma czas na wychowanie psa.Ot i tyla;) A tak w ogóle to się ciesze i z opisu i z oceny Yoritomo:eviltong::eviltong: Quote
Asiunia02 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 i dzieka Bogu, że są teraz niższe niż kiedyś, bo wiekszosc z nich była za wysoka lub w bardzo naciagnanej górnej granicy, wiekszośc obecnie wystawianych akit jest wysokości zgodnej z wzorcem, przynajmniej te w Polsce, Francji, Niemczech, Włoszech. Przykładem jest chociażby wystawa w Czechach w Mladzie, gdzie polskie suki wygrały wszystkie klasy czyli Dona, Aidka i Nabuko Roal, a także nasz Kozeki który był najniższy w stawce i na każdej czeskiej wystawie tak jest, a jednak jak na razie zawsze wygrywa (5 wystaw -> 4 x CAJC, 1 x CAC). A co do Wrocławia to wizyta Czechów to tylko i wyłącznie moja zasługa, gdyż namówiłam włascicielke Kozekiego żeby wystawiła, a jak już jadą to jadą z nimi ich znajomi i oni wystawiają dwa swoje psiaki. Wszystko dzieki Kidori w ktorej jest zakochana i chce ja zobaczyć na żywca, a we Wrocławiu będzie :) Czyli gościa z zagranicy mamy prawdopodobnie tylko 1, no to to chyba nie dużo. A na koniec tylko przypominam psy: 67 cm suki: 61 cm Tolerancja: +/- 3 cm Quote
Recommended Posts