shoo Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Taishi dziekujemy za mile slowa :D!!!!! na poprzedniej Warszawskiej no coz wyszlo jak wyszlo i tak bylo dobrze :) niestety ja Muszyny nie wystawialam,teraz troche zaluje ,ale nie ma co rozpamietywac :cool3: Daira zgadza sie Mushi dostal CWC i NDPwR ! jeszcze pozniej zajze w papiery zeby sie uperniwc :cool1: :loveu: mam nadzieje ,ze ciocia Anatka jest z nas dumna :D!! i obiecuje aktualke na stronce :D jeszcze dzis zaczne przerabiac fotki! :evil_lol: ahh tak ogladam fotki ..te moje czerwone spodnie :diabloti: musze sobie wkoncu jakis w pelni japonski strój skołowac ! Quote
Asiunia02 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 AkitoFan napisał(a):A czy ktoś zauważył, że sędzia generalnie wydawał się nie znać wzorca Akit? Szczególnie widać to było w suczej młodzieży, gdzie wygrała suka mająca prawie 10cm mniejszy wzrost niż we wzorcu??? :crazyeye: (wg. wzorca wysokość Akity to 61 cm +/-3) Myślę, że takie odchyły mogą być tylko w szczeniakach. Generalnie nasuwa się taka konkluzja, że z sędziami w PL jest nie za dobrze - szczególnie w pierwotniakach... Może i ta sunia jest za niska, a druga za wysoka (nie wiem bo na żywo nie widziałam), i musiał Sędzia szukać innych dobrych cech, żeby któreś z nich przyznać zwycięstwo. Ja osobiście wszystkie sunie mam niższe niż 61 centymetrów i uważam że sunia która ma wzrost psa jest za duża i tyle. Suka to suka musi się odróżniać od psa. skoro nie podobała mu się druga konkurentka, bo np. była wyliniała to co miał zrobić - nie przyznać 1 lokaty ?? trochę to dziwne co piszesz, a poza tym rasa akita nie jest dość jednolitą rasą i każdemu może podobać się coś innego, jeden sędzia stawia na ruch, drugi na wyraz a trzeci jeszcze na coś innego. Quote
INU Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Tak się zastanawiam po co w ogóle ta dyskusja - przecież decyzji sędziego i tak nie zmienicie. ;) Quote
Asiunia02 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Shoo: czy Mushi ma już uprawnienia reproduktora ???? Quote
INU Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Asiunia02 napisał(a):Może i ta sunia jest za niska (nie wiem bo na żywo nie widziałam), ale ma inne cechy akity które pozwoliły jej na zwycięstwo w takiej stawce. I tu muszę przyznać Pani rację - Emiko ma w sobie coś takiego... akiciego. :loveu: Takie coś, co ma w sobie dużo ślicznych akit i czego ja nie potrafię opisać. :loveu: Quote
INU Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Co do wyników... Mały porządek. :p To, że TERA GO dostała NSzwR wiem ze strony hodowli Yamamoto. Akita (15) Psy – Dogs Klasa szczeniąt - Puppy Class 2 785 – 786 NORYOKU Co Ty Na To - lokata I TAISHI GO Yamamoto - nieobecny Klasa młodzieży - Junior Class 2 787 – 788 ISHI WARU KORI Co Ty na To - lokata 2 Błękitny Pejzaż AKINORI - oc. doskonała, lokata I, Zw. Młodzieży Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 789 – 790 KUSHI Migoto Inu (FCI) - oc. doskonała, lokata II MUSHI Yamamoto - oc. doskonała, lokata I, CWC, NDPwR, Zw. Rasy Suki – Bitches Klasa szczeniąt- Puppy Class 2 791 – 792 TERA GO Yamamoto -oc.wybitnie obiecująca, lokata I, NSzwR Yoshiko Migoto Inu - oc. wybitnie obiecująca, lokata II Klasa młodzieży - Junior Class 2 793 – 794 FEARII Shiyo Mokuteki - lokata 2 Akita u Izis (FCI) EMIKO - oc. doskonała, lokata I, Zw. Młodzieży, NJwR Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 795 – 796 MIYAGE Yamamoto - oc. doskonała, lokata II KAYUMI Migoto Inu (FCI) - oc. doskonała, lokata I, CWC Klasa otwarta - Open Class 2 797 – 798 CORA Wielka Fala - oc. doskonała, lokata I KENITA Migoto Inu FCI - oc. doskonała, lokata II Klasa weteranów - Veteran Class 1 799 MIGOTO-NA FUJI Matricaria - ??? Quote
bety Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 KONIEC Pzdr [SIZE=1]p.s. chyba nic nie pokręciłam :roll: Quote
INU Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='bety'] [SIZE=1]p.s. chyba nic nie pokręciłam :roll: Chyba nie. :lol: Quote
wani Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 bety, uwielbiam jak zamieszczasz zdjecia... sa zawsze cudne! :razz: Moglabys byc na kazdej wystawie... hihih. Dzieki za zdjecie Emisi :) Quote
bety Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 wani napisał(a):bety, uwielbiam jak zamieszczasz zdjecia... sa zawsze cudne! :razz: Moglabys byc na kazdej wystawie... hihih. Dzieki za zdjecie Emisi :) Dzięki :lol::oops: i nie ma za co :lol: Hi hi na każdej to się nie da być :evil_lol: Pzdr Quote
wani Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 bety napisał(a):Dzięki :lol::oops: i nie ma za co :lol: Hi hi na każdej to się nie da być :evil_lol: Pzdr Niestety ;) Quote
shoo Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Asiunia02 napisał(a):Shoo: czy Mushi ma już uprawnienia reproduktora ???? Asiuniu w sumie to hmm chyba nie :D,nie bardzo sie orientuje co musi Mushi :laugh2_2: spełniac zeby takowe uprawnienia dostac :razz: ps:rowniez dziekuje za zamieszczone zdjecia :loveu: Quote
INU Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 shoo napisał(a):Asiuniu w sumie to hmm chyba nie :D,nie bardzo sie orientuje co musi Mushi :laugh2_2: spełniac zeby takowe uprawnienia dostac :razz: ps:rowniez dziekuje za zamieszczone zdjecia :loveu: Musi dostać po ukończeniu piętnastu miesięcy trzy oceny doskonałe, od trzech różnych sędziów, na trzech różnych wystawach w tym jedna z tych wystaw musi być międzynarodowa lub klubowa, czy jakoś tak. ;) Quote
shoo Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 INU napisał(a):Musi dostać po ukończeniu piętnastu miesięcy trzy oceny doskonałe, od trzech różnych sędziów, na trzech różnych wystawach w tym jedna z tych wystaw musi być międzynarodowa lub klubowa, czy jakoś tak. ;) hmm z tego co sie orientuje na kazdej z 3 roznych (miedzynarodowa,klubowa,krajowa) wystaw dostalismy 3 rozne medale i wszedzie ocena doskonala :D hmm tylko z tego co sie orientuje na pierwszej wystawie jakiej bylismy mushi mial ukonczone 13 miesiecy :> Quote
INU Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 shoo napisał(a):hmm z tego co sie orientuje na kazdej z 3 roznych (miedzynarodowa,klubowa,krajowa) wystaw dostalismy 3 rozne medale i wszedzie ocena doskonala :D hmm tylko z tego co sie orientuje na pierwszej wystawie jakiej bylismy mushi mial ukonczone 13 miesiecy :> No to jeszcze jedna wystawa z doskonałą i będzie reproduktorem. :lol: Quote
Cora & Noryoku Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ja również dziękuje za śliczne zdjęcia Corki i Norusia. Quote
ohisama Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 CORA Wielka fala - NDSwR, CWC , oraz ISHI WARU KORI Co Ty na To- oc.doskonała Quote
INU Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Akita (15) Psy – Dogs Klasa szczeniąt - Puppy Class 2 785 – 786 NORYOKU Co Ty Na To - oc. wybitnie obiecująca, lokata I TAISHI GO Yamamoto - nieobecny Klasa młodzieży - Junior Class 2 787 – 788 ISHI WARU KORI Co Ty na To - oc. doskonała, lokata II Błękitny Pejzaż AKINORI - oc. doskonała, lokata I, Zw. Młodzieży Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 789 – 790 KUSHI Migoto Inu (FCI) - oc. doskonała, lokata II MUSHI Yamamoto - oc. doskonała, lokata I, CWC, NDPwR, Zw. Rasy Suki – Bitches Klasa szczeniąt- Puppy Class 2 791 – 792 TERA GO Yamamoto -oc.wybitnie obiecująca, lokata I, NSzwR Yoshiko Migoto Inu - oc. wybitnie obiecująca, lokata II Klasa młodzieży - Junior Class 2 793 – 794 FEARII Shiyo Mokuteki - lokata 2 Akita u Izis (FCI) EMIKO - oc. doskonała, lokata I, Zw. Młodzieży, NJwR Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 795 – 796 MIYAGE Yamamoto - oc. doskonała, lokata II KAYUMI Migoto Inu (FCI) - oc. doskonała, lokata I, CWC Klasa otwarta - Open Class 2 797 – 798 CORA Wielka Fala - oc. doskonała, lokata I, CWC, NDSwR KENITA Migoto Inu FCI - oc. doskonała, lokata II Klasa weteranów - Veteran Class 1 799 MIGOTO-NA FUJI Matricaria - ??? A NORYOKU jaką dostał ocenę? Quote
Cora & Noryoku Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dzięki za uzupełnienie ohisama Quote
Asiunia02 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 INU napisał(a):I tu muszę przyznać Pani rację - Emiko ma w sobie coś takiego... akiciego. :loveu: Takie coś, co ma w sobie dużo ślicznych akit i czego ja nie potrafię opisać. :loveu: Jaka ja Pani, jestem Asia i koniec !!! Pewnie i tak jesteśmy w tym samym wieku, albo ja i młodsza :lol::lol: Quote
Recommended Posts