luka1 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Do schroniska trafiły we tzry po tragicznej śmierci swojej pani. Najpier do domu poszła. Żaba - mała czarno biała, zdziorna i wesoła. Póżniej jej rudo biała siostra. SU została sama. Była najbardziej przestraszona sytuacją w jakiej sie znalazła. Na widok człowieka uciekała do budy głośno szczekając. Czs mijał i SU zrozumiała, że w ten sposób nigdy nie wyjdzie zza krat. Teraz Su radosnie podbiega do krat, cieszy sie do wyciągniętej ręki i z ochota daje się wyprowadzić z boksu na króciutki - niestety- spacerek. Su jest piekna, mądra i ma to cos w oczach - jakis smutek?, tęsknote?, cos co sprawia że trudno pozostawić ja bez pomocy. Quote
luka1 Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 A tak wygląda SU dziś. Strasznie zaniedbane futerko, kołtuny, niewyczesane kłaki, i brud. :shake: czy ktos pokocha taką Su? Quote
Ziutka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Kolejny azorkowiec...kolejny piękny azorkowiec :shake: Quote
Isadora7 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 O matko jakie biedne, jakie śliczne i jak już po doopce dostało od życia. Quote
ewatonieja Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 "niskopodłogowiec" prześliczna psinka ,bedzie jak nowa po wyczesaniu i przemyciu :cool3: Quote
luka1 Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Su jest na prawdę śliczna. Kiedy przyszła do schroniska wyglądała jak rasowy piesek. Schronisko zrobiło swoje, tym bardziej że była bardzo nieufna i nie dawała się "głaskać" . Uciekała do budy. Teraz trzeba troche popracowac by przywrócić jaj dawny wygląd. Quote
Isadora7 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Malutki podlinkowany prezencik dla Su od ciotki Isadory, :loveu: Quote
maciaszek Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 A jaki Su ma charakter? Jak dogaduje się z innymi psami? Ile ma lat? Quote
luka1 Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Issdora - dzieki z banerek Su, to chodząca dama - spokojna, miła, grzeczna - taka jest dla ludzi tak też traktuje inne psiaki. wiek oceniam na jakieś 5 lat, choć nie jestem ekspertem i moze mieć mniej albo więcej :lol:. Sunia jest tak radosna gdy sie nią ktos zainteruje, że wiek ma małe znaczenie. Quote
szajbus Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Su, maluśkie cudeńko czeka na miłość człowieka Quote
Ziutka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Ehh...tyle mamy pięknych psiaków w tym naszym Azorku i cisza.....no ta nasza Su, czyż nie piękna :cool3: Quote
luka1 Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Su jest bardzo ładna - sami widzicie, ale futerko jest aktualnie w strasznim stanie. Ja ten tydzień mam tak zatkany, że nawet sie juz przestałam czesać. Ale może w piatek uda mi śię zrobić małe ciach. Quote
Ziutka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 luka1 napisał(a): Ja ten tydzień mam tak zatkany, że nawet sie juz przestałam czesać. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
maciaszek Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 To może od razu zrobisz też ciach włosowy sobie? Nie będziesz musiała się czesać ;). Quote
luka1 Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 tak chyba zrobie, lustereczko, degażówka i po kłopocie. Quote
Recommended Posts