Domus Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Jakie sztuczki ,komendy potrafi wasz pies i jak go tego nauczyliscie? Mój umie: -aport -szukaj piłeczki -ma miejsce -do mnie -zostaw -siad narazie umie tylko pare sztuczek ale postaram sie to zmienic!:razz: Quote
Klaudysiaczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ja specjalnie nie uczyłam aż tak pudelka babci, ale umie: - siad - podaj łapę - waruj - poproś - hop - całus (:razz:) - aport (średnio, bo psiak stary) - badanie (nie wiem, czy mogę nazwać to sztuczką) No, to na tyle. Lista skromna, w porównaniu ile pudle mogą osiągnąć. Pozdrawiam, Klaudia. Quote
marti91 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 aport (średnio, bo psiak stary) :question: co?:mad: Moje coś tam umieją, jak nie zapomnę to nagram sztuczki z SOnią, bo ona umie więcej. A Pusi tak za bardzo nie uczyłam, raczej bardziej na tropieniu się skupiłam, bo ona to ma węch...:razz: Quote
Klaudysiaczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 No, nauczyłam ją we wczesnej młodości, teraz już starość, nie ćwiczymy tej sztuczki:). Quote
Kori Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Czy ktoś ma psa który umie sztuczkę: "kulawy piesek"? Chciałabym to zobaczyć :lol: Quote
Klaudysiaczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ja nie, ale widziałam w telewizji psa, który na komendę podwinął łapkę, jakby była złamana i chodził na trzech łapach. Widok niecodzienny i zadziwiający ;). Quote
kredka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Mój Oskar zna komendy takie jak: -siad -połóż się -zdechł pies -bandzior -zostaw -miejsce -mama idzie(wtedy do drzwi biegnie i czeka na mame :) ) A Abra umie: -siad -połóż się -łapa -druga łapa -aport -szukaj(ćwiczyłyśmy tropienie) -zostaw -siad i zostań -stój i zostań -pilnuj -do mnie a teraz ćwiczymy(turlanie i ósemke wokół nóg) to i tak bardzo skromniutka lista jak na owczarka niemieckiego :P Quote
Skibka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Viki umie: -siad -leżeć -obrót -zdechł pies -czołgaj się -łapa -poproś -niewolno -"szukaj jabłuszka" - ale narazie muszę z nią biegać a ona szuka -aport -"Kto to idzie" - leci do drzwi i warczy -głos - ale tego dopiero się uczymy I nie mam pojęcia czego jeszcze ją nauczyć.. Niestety nie umie przychodzić na zawołanie..:roll: Quote
gops Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 moj umie: siad lapa druga lapa lezec daj glos stoj na miejsce przynies oddaj teraz probuje go nauczyc "czolgaj sie" ale ma juz 11 lat i niewiem czy zalapie ;) Quote
Olusia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Przepraszam, że się wtrącam ale jest już taki sam temat http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3049 Quote
Recommended Posts