Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martyska']Wiesz co myśle że tego yorka warto kupić, ponieważ będzie miał 3 kg a to nie jest dużo. Może rodzice byli inni, ale podobno jak dorośnie może się wszystko zmienić i może być taki jak np. jakiś wystawowy. Ale chyba jeszcze jedną wadą jest jego wygląd widzisz na jego oczka ma troszkę inne niż inne yorki, ale tak jak pisałam może się wszystko zmienić.

Nie widziałam ich oczek a co tam jest nie tak ?:cool1:
[quote name='gusia78'][quote name='martyska']Aha to super a wstawisz zdjęcia małej i jej rodziców? kiedy odbierasz?
quote]
Moją Maję( tak dam jej na imię) odbieram dopiero za 2 tygodnie, bo jeszcze troszkę musi zostać z mamusią! Dzisiaj rozmawiałam z tą panią i zamówiłam sobie suczkę (bo ma tylko jedną), a za tydzień jadę ją zobaczyć!:multi::multi: a zdjęcia jak tylko będę miała to dodam

A co myślicie o tym ogłoszeniu:
[link usunięty]

proszę o szybką odpowieć!
Pozdrawiam

Pieski z ogłoszenia wydają się słodkie, śliczne ale ja nie jestem znawcą :shake:

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie pieski są świetne,i też zastwnawiałam się nad tym ogłoszeniem!
A może ktoś bardziej doświadczony by mi poradział!
Podaje jeszcze raz adres:
[link usunięty]

Posted

Gusia nie jestem doświadczona,ale zapewniam Cię,że większą satysfakcję sprawi Ci zakup rasowego -czyli rodowodowego psa.
Yorki z tego ogłoszenia kosztują tysiąc kilkaset złotych-dokładając jeszcze parę stówek kupisz rasowego psa.
Nie to żebym miała coś przeciwko pieskom bez rodowodu,ale mam wiele przeciw rozmnażaczom, zwłaszcza jak widzę ich podejście do psów.

Posted

Proszę Was o nie wklejanie linków do aukcji, bo jest to niezgodne z regulaminem. Wy chcecie porównać oferty, ale jednocześnie robicie reklamę tym hodowcom i "hodowcom".

W poście napiszcie, że macie linka do aukcji i chętnym napiszcie na PW

Posted

OK. nie wiedziałam że nie można wklejać linków aukcji .

Ja już wybrałam Yorka rasowego z rodowodem, ale mam wiele wątpliwości ostatnio czy sobie poradzę z psem mając taki tryb życia jak mam.
Nie ma nas w domu około 9- 9,5 godziny od poniedziałku do piątku czy to nie będzie mordęga dla pieska :roll:

Posted

dorinka30 napisał(a):

Ja już wybrałam Yorka rasowego z rodowodem, ale mam wiele wątpliwości ostatnio czy sobie poradzę z psem mając taki tryb życia jak mam.
Nie ma nas w domu około 9- 9,5 godziny od poniedziałku do piątku czy to nie będzie mordęga dla pieska :roll:

Ojej to rzeczywiście troszkę długo, ja się bałam że u nas bedzie musiała zostawać sama na jakies 2- 4 godzinki. :placz:
To mnie troszk pocieszyłaś
Pozd

Posted

dorinka30 napisał(a):

Szkoda mi tego Twojego przyszłego psa, jestem ciekawa jak go nauczycie czystosci w domu i załatwiania sie na dworze..pies to towarzyskie stworzenie a zwłaszcza york..przemysl to sobie dobrze czy Ty bys chciała byc zamykana na tyle godzin w domu sama?..

Posted

[quote name='gusia78']Ojej to rzeczywiście troszkę długo, ja się bałam że u nas bedzie musiała zostawać sama na jakies 2- 4 godzinki. :placz:
To mnie troszk pocieszyłaś
Pozd

[quote name='Pegaza']Szkoda mi tego Twojego przyszłego psa, jestem ciekawa jak go nauczycie czystosci w domu i załatwiania sie na dworze..pies to towarzyskie stworzenie a zwłaszcza york..przemysl to sobie dobrze czy Ty bys chciała byc zamykana na tyle godzin w domu sama?..

No właśnie stąd moje wątpliwości...koleżanka ma pieska Yorka, też wszyscy pracują i twierdzi że piesek się przyzwyczaił ale jednak ja myślę że to tak do końca nie jest....
Po prostu prawda jest taka, że osoby pracujące regularnie mają problerm aby odpowiednio zaopiekowac się psem.
Chyba niestety York pozostanie nadal w sferze marzeń póki co nierzeczywistych :roll:

Może kiedyś zmieni się sytuacja, tzn. będę więcej przebywac w domu ...
Tymczasem będe dalej czytać sobie forum by jak najwięcej wiedzieć o tej rasie :)

Posted

Myślę że podjełaś chyba słuszną decyzję, jeśli będzie tyle godzin sam w domku!
Ja na swoją Yorczkę czekałam 3 lata i sie wkońcu doczekałam (w piątek jadę ją obejrzeć)!
Już się nie mogę doczekać:multi:

Pozdrawiam

Posted

gusia78 napisał(a):
Ja na swoją Yorczkę czekałam 3 lata i sie wkońcu doczekałam (w piątek jadę ją obejrzeć)!

Pozdrawiam

Nie można myśleć egoistycznie, bo chcę i koniec....trzeba temu psu zapewnić wszystko na co zasługuje :roll:
Może za niedługo coś się zmieni ?...
Zazdroszczę Ci, będe czekać na Twoje spostrzeżenia, opinie i zdjęcia :)

Posted

dorinka30 napisał(a):
Nie można myśleć egoistycznie, bo chcę i koniec....trzeba temu psu zapewnić wszystko na co zasługuje :roll:
Może za niedługo coś się zmieni ?...
Zazdroszczę Ci, będe czekać na Twoje spostrzeżenia, opinie i zdjęcia :)

Będę trzymać kciuki bardzo mocno żeby Ci się udało, a zobaczysz że pewnego dnia ta mała istotka zawita do twojego domku.

Posted

Zycie jest brutalne,prawie wszyscy w dzisiejszych czasach pracują.To jest powod do pozbawienia sie takiej radosci jakim jest pies?Nie prawdą tez jest to ,ze pies zostawiany na 8 godzin nie nauczy się czystosci:shake:Owszem nauczy sie tak jak ten ktory ma opieke przez 24 godziny na dobe;)

Posted

duszek01 napisał(a):
Zycie jest brutalne,prawie wszyscy w dzisiejszych czasach pracują.To jest powod do pozbawienia sie takiej radosci jakim jest pies?Nie prawdą tez jest to ,ze pies zostawiany na 8 godzin nie nauczy się czystosci:shake:Owszem nauczy sie tak jak ten ktory ma opieke przez 24 godziny na dobe;)

Duszku nie każdy pies nauczy się.. ostatnio znajoma mojej znajomej chciała sprzedac sunie z powodu, który tu był opisany.Przez cały dzień poza domem, pies nie nauczony czystosci mieszkanie przesiąkniete moczem.
Jednak dzieci 4 i 8 lat pieska nie chciały oddać i podobno go zostawi ale na jak długo jej znów starczy tej cierpliwosci?

Ja rozumiem że sa takie czasy ze obydwoje dorośli pracują ale czasem tak im godziny wychodzą ze pies na zmiane jest albo z jednym czy z drugim właścicielem,lub są dzieci które są na tyle odpowiedzialne ze psem sie zaopiekują.

Moja szwagierka miala doga pies był zostawiany 12godz sam i wierzcie mi ze ten pies nie był szczęsliwy,a to co wyrabiała w domu jak ich nie było ..mimo ze suka miała 7-8 lat..

Posted

dziwie się dlaczego ta znajoma będąc w takiej sytuacji nie wpadla na pomysl aby kupic kuwete i podklady:razz:Moje psy jak zostają same na dluzej mają podklad ,w normalnej sytacji robią na dworzu,wiec mozna to jakos pogodzic,tylko trzeba cierpliwosci;)

Posted

duszek01 napisał(a):

No właśnie życie jest brutalne :placz: Czy york pozostawiony na 9 godzin sam będzie szczęśliwy??? Jak czytam to forum i dowiaduje się ile czasu poświecają psu właściciele to zdałam sobie sprawę, że u mnie tak nie będzie a czy weekendy zrekompensują mu caly tydzień wątpię....Już pomijając potrzeby fizjologiczne pieska to potrzeba towarzystwa, opieki też nie będzie na 100 %....
Po prostu chcę podjąć rozsądną decyzję ..
Duszku a Ty pracujesz? Ile czasu poświęcasz swojemu pieskowi na codzień?

Posted

oczywiscie ze pracuje:p(teraz akurat mam urlop),mam tez dzieci :pnawet dwójke:pi nie widze zeby moje psiaki bo nie jest to jeden byly nieszczesliwe.Kochają mnie ponad zycie bez przerwy to okazując:loveu:Pewnie sytacja inaczej wyglądalaby gdybym miala tylko jednego psiaka,przez pare lat faktycznie tak bylo,później jednak zamiaszkala z nami druga sunia i juz bylo mi latwiej zostawiac je same .Naprawde znam bardzo malo osob siedzących w domu z psem,wszyscy niestety pracują.To tak jak musialam oddac dzieci do przedszkola ,bylo mi cięzko ,szczegolnie ze nie chcialy chodzic ,ale niestety takie jest zycie.

Posted

Ja tak samo pracuję 8 h dziennie a Jessi jest w tym czasie sama w domu. Podejrzewam, ze cały ten czas po prostu śpi :evil_lol: Oczywiście po powrocie z pracy cały czas spędzam praktycznie z nią. Planuję kupić drugą sunię, żeby miała towarzystwo bo to rozpieszczona jedynaczka jest :loveu:

Posted

duszek01 napisał(a):
oczywiscie ze pracuje:p(teraz akurat mam urlop),mam tez dzieci :pnawet dwójke:pi nie widze zeby moje psiaki bo nie jest to jeden byly nieszczesliwe.Kochają mnie ponad zycie bez przerwy to okazując:loveu:Pewnie sytacja inaczej wyglądalaby gdybym miala tylko jednego psiaka,przez pare lat faktycznie tak bylo,później jednak zamiaszkala z nami druga sunia i juz bylo mi latwiej zostawiac je same .Naprawde znam bardzo malo osob siedzących w domu z psem,wszyscy niestety pracują.To tak jak musialam oddac dzieci do przedszkola ,bylo mi cięzko ,szczegolnie ze nie chcialy chodzic ,ale niestety takie jest zycie.

tigrunia napisał(a):
Ja tak samo pracuję 8 h dziennie a Jessi jest w tym czasie sama w domu. Podejrzewam, ze cały ten czas po prostu śpi :evil_lol: Oczywiście po powrocie z pracy cały czas spędzam praktycznie z nią. Planuję kupić drugą sunię, żeby miała towarzystwo bo to rozpieszczona jedynaczka jest :loveu:

Dzieki dziewczyny za Wasz optymizm, powiem szczerze że mam znowu nadzieję, że to możliwe do pogodzenia ....;)

Posted

gusia78 napisał(a):

Pozdrawiam

Ja też czekałam na swoją yoreczkę 3 lata, ale teraz nadeszła ta najlepsza pora... Pozdrawiam Martyska i Niki