j3nny Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 eh, a czy wyrwanie Hektorka do hotelu pomogłoby? Quote
brazowa1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nie.Nie stac nikogo z nas na płatna klatke. Quote
brazowa1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dzis....:placz::placz::placz: i wzrok....odchodzisz? nie idziemy? ale dlaczego? juz mnie nie lubisz? to ja,Hektorek,ten sam,co kiedys... Quote
j3nny Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 nie nie, ja pytam o to czy JEMU by to pomoglo, czy czulby sie lepiej i czy ktos dalby rade go odwiedzac? Quote
brazowa1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Gdyby mial przytulny kojec,ocieplona bude,spacer i towarzystwo jakiejs milej suczki,uważalby ,ze jest w raju.I to bylby dla niego raj.Tylko,po pierwsze-takich hoteli w Trojmiescie nie ma ,a po drugie,nawet gdyby byly,to doba 40 zl. Quote
Olena84 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nie mozliwe, to juz w Warszawie kosztuje 30 zl. A moze do Karoli napisac ona chyba ma tymczasy. Quote
brazowa1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 jezeli ktos zadecyduje sie wziac odpowiedzialnosc za oplate hotelu,byloby naprawde wspaniale.Ale to trzeba miec duuuzo pieniazkow,zeby oplacac ,az do zejscia Hektora z tego świata. Quote
Olena84 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Popytam dziewczyny i wspomogę Hektorka. Quote
brazowa1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Ktoś musiałby umiescic psa w hotelu na swoja odpowiedzialność finansowa,bez wzgledu na to,czy ludzie wspomagajacy sie wykrusza czy nie.Bo pies do schroniska nie moglby wrocic.Czyli osoba umieszczajaca psa w hotelu,wpierw musialaby go zaadoptowac,stac sie jego prawna opiekunka,a potem jako wlasnego psa,umieszczac w hotelu. Quote
ponka1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Gdyby wspólnymi siłami udało sie pomóc Hektorowi byłoby wspaniale, ale to nie takie proste. Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 sama nie dam rady zaplacic za hotel, ale gdyby ktos sie dolozyl to byloby to calkiem mozliwe ale chcialabym miec pewnosc, ze on tam nie zostanie SAM w tym hotelu Quote
Betbet Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 jesli byłoby to na terenie Trójmiasta to mysle, że odwiedzającyh miałby aż nadto. Ale hotel to bardzo odpowiedzialna sprawa. Bo losy ludzkie toczą się różnie, tak samo jak i psie. Jesli ktoś z osób płacących zrezygnuje to pies....ma wrócić do schroniska? Jeśli tak, to lepiej wcale go nei zabierać... Idę myśleć jeszcze...przecież chodzi TYLKO o kawałek miejsca. Gdyby ktoś go wziął pomożemy przecież w razie czego leczyć, karmić. To już nie problem. Tylko kawałek podwórka... Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 mnie tez to dziwi, ale widac bardzo trudno znalezc kawalek podworka dla psa :-( Quote
Betbet Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 powrzucam go w ogłoszenia na południu Polski. Południe kojarzy mi się..dobrze jakoś z psami staruszkami. Quote
ponka1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Jeżeli byłoby dla niego miejsce, mogę dokładać do utrzymania i ew. kosztów pobytu, byleby takie sie znalazło. Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ja swoja oferte podtrzymuje, najchetniej bym zabrala Hektora do domu, ale na razie nie mam warunkow :( jestem w stanie pokryc czesc kosztow hotelu/DT, jak sie znajdzie jeszcze kilka rozsadnych osob, ktore beda mogly sie dolozyc, to super Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 jakiej wielkosci jest Hektor? bo na zdjeciach to tak naprawde srednio widac, jest wielkosci onka? Quote
ponka1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Może trochę niższy od onka, ma inną budowę. Na pierwszej stronie wątku jest zdjęcie, gdzie stoi przy człowieku. Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 widzialam, tam wyglada jakby siegal glowa do polowy uda, ale perspektywa moze falszowac obraz, zalezy tez jakiego wzrostu jest czlowiek jak u Hektorka z agresja, wiadomo? bo ze nie wiadomo jak zachowuje sie w domu, to wiem :( Quote
Olena84 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Być moze znalazlo by sie miejsce kolo Otwocka, 400 zl za miesic, pies jest na smyczy, i jest wypuszczany. Nie wiem czy to odpowiednie dla Hektora, ale dosc tanio... Quote
ponka1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Hektor do ludzi jest bardzo łagodny, za smakołyk zrobi wszystko. Z sukami nie ma żadnych problemów, z psami spokojnymi chyba by się zgodził / jest kastrowany/. Quote
asiaf1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Pati ma otworzyc niedługo hotel dla psiaków pod Warszawą może wyślijcie do niej priva Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 to dobry pomysl, to nawet taki bardziej DT platny niz hotelik, moze byloby mu tam dobrze ja zaplace, nie wiem czy dam rade calosc, ale na pewno czesc, zaleznie od kosztow Quote
Selenga Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 allegro Hektora, deczko wyróżnione http://www.allegro.pl/show_item.php?item=434457433 Quote
brazowa1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 a ja powiem tak.... nie znosze ludzi,ktorzy biora bezdomnego psa i na lewo sobie dorabiaja na ich nieszcześciu (nie pisze o dobrych,legalnych hotelach dla psow) .Na nieszczesciu starego psa i dobroci serca innych ludzi.I trzymaja tylko dlatego,ze sie im płaci.To moje osobiste zdanie.Co innego pomoc w leczeniu,pomoc w karmie,ale branie (duzych!!!) pieniedzy za to,ze ten pies moze tam byc-obrzydliwe. Quote
Recommended Posts