Poker Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Od 2 dni mam na DT malutką sunię z wrocławskiego schronu.Zabrałam ją , bo siedziała w klatce dla szczeniaków i od 2.tygodniowego zawodzenia prawie zupełnie straciła głos. Jest bardzo chuda ,skóra obleczona na drobnych kosteczkach,waży 4 kg.Ma ok.5-6- lat,ząbki prawie bez kamienia,choć trochę starte. Ma niesamowity urok. Widać,że była chowana w domu ,bo od razu wiedziała do czego służy kanapa :evil_lol:. Oczywiście musiała oznaczyć teren :angryy:, przy czym siusia jak pies :evil_lol: i wygląda to przekomicznie. Mimo,że to mikrus próbuje ustawiać nasze psy i goni kota.Na szczęście robi to z bardzo dużym wdziękiem. Ze schronu wyszła kaszląca i dostaje codziennie zastrzyk antybiotykowy.Dziś jest lepiej. Oto i bohaterka :lol: trudno jest zrobić jej zdjęcie,bo cały czas jest w ruchu Od razu wiedziała po co jest skórzana kanapa :evil_lol: i po obejrzeniu domu zasnęła A tu już na luzie śpi na " żabkę". Malutka to takie żywe sreberko ,dostała z tego powodu na imię Czacza :lol: Szukam domku dla niej i bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach. Quote
irysek Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 a tutaj czaczka jeszcze w szczeniakarni, pare dni przed wybraniem, ciotka irysek zlitowala sie i wziela mala na przechadzke :) sliczna jak laleczka szeleczki rozmiaru kociego sa na nia za duze chudzinka niesamowita Quote
Agata69 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Myśle , ze nie będzie problemu z domkiem dla takiej slicznotki. Chociaż ja juz sama nie wiem, czasami "brzydactwo" idzie od razu, a ładny , młody pies nie ma wzięcia. Quote
iwonamaj Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 To prawda, czasami pech a czasem szczęście...A mała jest przepiękna Quote
agnieszkal2 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 cuuuuuuuuuuudna!Słodka,od razu wskakuje na kolana:loveu: Quote
Kaya93 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ale ślicznota, ... mam nadzieje, że nie bedzie musiała długo czekać na domek:roll: Quote
Poker Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Czacza czeka na pomoc w ogłoszeniach. Mała jest przesłodka,jeszcze ma chrypkę ,ale kaszle coraz mniej. Pakuje się na rąsie i do łóżeczka. Bardzo walczy o pieszczoty i tak śmiesznie taranuje kuperkiem moje psy,od których jest mniejsza co najmniej ze 2 razy :evil_lol: Jest łagodna,całkowicie bezproblemowa.Przyszły właściciel będzie miał z niej wielką pociechę. Quote
irysek Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 musze zobaczyc te slodycz w domowych pieleszach. jak tylko zlapie troche oddechu. Quote
Agata69 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Poker, tutaj ktos szuka małej suni. Ale dość daleko. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118171 Quote
Poker Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 dzięki,czytałam,ale coś mi serce ,może niesłusznie nie drgnęło. Mogliby spróbować w schronisku w Ostródzie albo Olsztynie,na pewno jest jakaś taka bida. Quote
agnieszkal2 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Tak,Czacza powinna znaleźć domek gdzieś bliżej.Żeby go dokładnie sprawdzić!Takiego cukiereczka nie można oddać byle gdzie:loveu: Quote
Poker Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 nawet nie chodzi o to ,że bliżej tylko musi w sercu zagrać :evil_lol: Quote
Poker Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 przeżyliśmy dzisiaj horror z Czaczą w roli głównej :angryy: Ten mikrus wydobył się między sztachetami w płocie i dał nogę. Zauważyłam przypuszczalnie jej brak po 0k.15 minutach,zaczęliśmy z mężem biegać po osiedlu i ani słychu ani widu.Biegałam jak szalona rycząc na głos jak syrena.Myślałam ,że mi serce pęknie. Poprosiłam męża ,żeby jechał samochodem i udało się :roll:,znalazł czorcicę jakieś 200 metrów od domu w trakcie flirtu z psem przez płot.Na szczęście ulica nie jest ruchliwa. Teraz chodzi po ogródku przypięta na 8 m .kocim sznurku. Quote
irysek Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 nadal chodzi, to ci nocny marek z niej hihi. Quote
BIANKA1 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Te małe zasrańce zawsze potrafia sie wydostac jesli tylko chcą .Wedrowniczki jedne :mad: A sznurka nie przegryzie ? Moze na łańcuch ją dac :diabloti: Quote
RudaMisia Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Malizna do kwadratu, a takich emocji przez duże E wszystkim przysporzyła :mad: Przebojowa psinka i ślicznotka - szybciutko znajdzie domek:) Quote
Poker Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 BIANKA1 napisał(a):Te małe zasrańce zawsze potrafia sie wydostac jesli tylko chcą .Wedrowniczki jedne :mad: A sznurka nie przegryzie ? Moze na łańcuch ją dac :diabloti: Jutro polecę do metalowego i kupię 2 metry łańcucha krowiego :evil_lol:,a co mi tam , niech wie małpa jakaś :angryy: Quote
Poker Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 umówiłam sterylkę w schronie na 22 sierpnia. Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Poker napisał(a):Jutro polecę do metalowego i kupię 2 metry łańcucha krowiego :evil_lol:,a co mi tam , niech wie małpa jakaś :angryy: Metr wystarczy , po co sie narazac na koszty :cool3::evil_lol: Quote
Poker Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 BIANKA1 napisał(a):Metr wystarczy , po co sie narazac na koszty :cool3::evil_lol: według przepisów 1 metr to za mało :eviltong: Quote
Agata69 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Fajne macie problemy. poker, nie oddaj jej byle komu. zresztą, kogo ja pouczam.... Quote
Recommended Posts