Jump to content
Dogomania

VI Zlot Dogo(alko)maniaków - "Sweet Land" Sieraków 2008

Recommended Posts

• Replies 10k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie bylo mnie dosc dlugo a tu takie wesole rzeczy sie dzieja:evil_lol:

To ja sie grubo zastanawiam czy brac swoja Fur na zlot, pomimo tego ze posluszna i nie rzucajaca sie na inne piesy...nie byla jeszcze nigdy w tak duzej grupie psow i nie wiem jak sie zachowa, czy tradycyjnie dopadnie ja glupawka i bedzie szalala jak szczenior czy bedzie pokazywala zabki na innych...ale fakt ona nie umie podawac lapy, wiec to inna bajka:lol::evil_lol:
Jesli zdaze ja "przetestowac" w podobnych warunkach to ja wezme, jesli nie to dla bezpieczenstwa nie bede jej targac ze soba.
Mam sie relaksowac na zlocie a nie patrzec czy sobie moja psica na kogos zabkow nie ostrzy...co to za przyjemnosc to ja nie wiem:roll:

Nie sadze zeby 11 letnie dziecko, chocby nie wiem jak odpowiedzialne jechalo samo z duzym psem na zlot... sory ale ja nie mam zamairu sie pozniej szarpac z nieswoim psiakiem:roll:

Posted

:evil_lol::evil_lol:jaka komedia...
Będzie tak że Gosia na zlot nie pojedzie, nawet nie wiemy czy jej rodzice w ogóle o tym zlocie wiedzą i się zgadzają... skoro ona tak się boi telefonu do nich...:shake:
Jeśli pojedzie:razz: to będę czekać na fotorelację xD i żałować że nie ma mnie z Wami:-(

Posted

selenga 16:19:39
myślę, że nie byłoby problemu gdybyś:
- przestała się kłócić z nimi
- napisała do organizatorów i wysłała im ten swój plan dnia
- miała ze sobą dorosłe osoby towarzyszące
- zgodziłabyś się na telefon od organizatorów do twoich rodziców
I robie to właśnie:)

Posted

gossia napisał(a):
selenga 16:19:39
myślę, że nie byłoby problemu gdybyś:
- przestała się kłócić z nimi
- napisała do organizatorów i wysłała im ten swój plan dnia
- miała ze sobą dorosłe osoby towarzyszące
- zgodziłabyś się na telefon od organizatorów do twoich rodziców
I robie to właśnie:)

Proszę napisz mi tutaj ten twoj plan dnia , ui jakie niby chesz miec te osoby towarzyszace? mama czy tata?

Posted

KaRa_ napisał(a):
Proszę napisz mi tutaj ten twoj plan dnia , ui jakie niby chesz miec te osoby towarzyszace? mama czy tata?

Ani mama ani tata.
8.00 pobódka
8.30 - zrobienie śniadania sobie i psowi
9.00- spacer
10.00 - zabawa i odpoczynek z psem!
11.00 nadal to samo i gadanie z ludzmi
12.00- przekąska dla psa
12.30 - spacer
13.00 - zabawa moja z psem oczywiście
14.00- rozmawianie z ludzmi
14.30 - spanie psa i ja też śpie
16.30- spacer
17.00 zabawa
17.30 podwieczorek!
18.00 - zabawa, gadanie śmianie się
19.30 - jedzenie dla psa ( duźo!) kolacja
20.30 wspólny spacer z kimś i jego psem
21.30 - kąpiel
22.00 - ziuziu:)

Posted

[quote name='gossia']Ani mama ani tata.
8.00 pobódka
9.00- spacer
12.00- przekąska dla psa
12.30 - spacer
16.30- spacer
17.00 zabawa
17.30 podwieczorek!
21.30 - kąpiel

psu :p

Asiu zaczerwień Asie&gordonisko;)

Posted

[quote name='gossia']Ani mama ani tata.
8.00 pobódka
9.00- spacer
12.00- przekąska dla psa
12.30 - spacer
16.30- spacer
17.00 zabawa
17.30 podwieczorek!
21.30 - kąpiel

Przepraszam ze sie wtrącam i nie mam nic przeciwko gossi ale z tej waszej kłótki to można sie dobrze pośmiac:P
najbardziej podoba mi sie punkt z jej planu:
skad wiesz gosiu że pies bedzie napewno spał??
i nie jecie obiadu tylko śniadanie, podwieczorek i kolacje??:P

Posted

pobudka nie pobódka :eviltong:
Fajnie, ja Ci życzę żebyś przyjechała dobrze się bawiła i nie przeszkadzała innym, i więcej już na ten temat się nie wypowiadam bo szkoda gadać jak do ściany :eviltong:

Posted

to i ja dorzucę swoje 3 grosze:cool3:

Przestańcie sie kłócić, psuć sobie nerwy/dzień, pouczać Gosię-od tego są jej rodzice. Jako osoby odpowiedzialne wiedzą co robią. Do zlotu są jeszcze AŻ 4 miesiące. Jedzie pod namiot więc może się w każdej chwili wypisać. Z tego co wyczytałam na miejsce dowozi ją tata-można z nim porozmawiać na miejscu. Jeżeli Gosia nie będzie sobie radziła z psem-jej sprawa. To ona i pies będą się ze sobą i innymi męczyli.Nic nam do tego. To jest zlot i każdy ma (a przynajmniej powinien) prawo przyjechać. Zlot to nie kolonia czy obóz, każdy radzi sobie sam, robi to co chce, chodzi gdzie chce i pije co chce. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za wszystkich, po prostu organizuje domki i na tym kończy sie jego rola. Jakby nie patrzeć w tym roku zlot to taka ala kolonia(regulaminy, zgody itd.), ja wiem i rozumiem Drodzy Organizatorzy że chcecie jak najlepiej ale więcej luzu...

Posted

Czipsik sluchaj ja sobie nie wyobrażam dziecka 11letniego z kaukazem o wadze ok 50-60kg. Nie jest to rasa łatwa dla dzieciaka, co boksera oddaje bo z jego agresja sobie nie radzil,a co dopiero kaukaza??

Posted

pozwolicie że sie wypowiem :diabloti:bo normalnie komedia tu i to nie romantyczna :evil_lol:

1) najpierw była rozmowa o rozmnazaniu dwóch psów -setera i jakiegoś innego tylko żeby mieć szczeniaki i z nim przyjechac na zlot

PODSUMOWANIE TO POWYŻSZEGO STWIERDZENIA
- Tak jak kazdemu dziecku podobaja się szczeniaki (czyt.ciapki,) podobaja jak podrosną wyrzucają
-zero wyobraźni a propo pseudo rozmnazania-chcesz sczeniaka wez ze schroniska-ale w jakim celu ? pobawic sie i wyrzucic ? bez wyobrazni

2) teraz 11letnia dziewczynka o IQ fikusa bądź muszki owocówki chce brać psa 10 kg cięższego od niej samej

PODSUMOWANIE DO 2 POWYŻSZEGO STWIERDZENIA

-Gosiu to że ci starsi tłumaczą ,że to nie jest zabawa na zlocie z pieskiem tylko mnóstwo innych rzeczy ,które czasami dorośli nie potrafią robić :diabloti:
to również opanowanie "podnieconego" psa na smyczy.
bo nie uciekniesz pod namiocik i nie bedziesz siedziała tydzień w nim bo wszyscy sie na ciebie obrazili,czy pies sie nie zgadza z innymi psami

i podsumowanie podsumowań

DZIOŁCHA DEJ SIE PEDZIEĆ ŻE BRANIE TAK DUPNEGO PSA NA ZLOT TO RYZYKO KIEDY NIE UMIESZ NAD NIM ZAPANOWAC

NIE ROZMNAZEJ PSÓW BEZ RODOWODU

I NIE PYSKUJ BO MI JUŻ ŻYŁA NA KARKU ROŚNIE

AMEN

Posted

Gdyby nie jechało tyle osób niepełnoletnich to by tak nie było.., Po prostu nie chcemy, żeby się komuś coś stało.. A jeśli chodzi o regulamin to wiadomo, że każdy to traktuje z przymrużeniem oka i nikt tak naprawdę nie będzie się do niego dostosowywał, za jakiś czas to już w ogóle odejdzie w niepamięć:eviltong:

Posted

to wtedy dzwoni się do taty i uświadamia go że dziecko nie radzi sobie z psem/lub pies stanowi zagrożenie dla innych uczestników zlotu:cool1: Rodzić/opiekun ma obowiązek zainterweniować w tej sprawie, choćby miał jechać na 2 koniec Polski.

ps. Do zlotu jest dużo czasu więc radzę się tym nie przejmować jak na razie gdyż Gosia jedzie pod namiot czyli nie jest na 100% pewna czy będzie (jakby na to nie spojrzeć). Więc czy warto sobie teraz psuć humor jak ona za miesiąc czy dwa powie że jednak nie jedzie?:roll: Poza tym czy nie dziwi Cię fakt że rodzice tak młodej osoby do tej pory nie chcieli się skontaktować z Asią?:cool1:

Posted

AgaCzips napisał(a):
Jeżeli Gosia nie będzie sobie radziła z psem-jej sprawa. To ona i pies będą się ze sobą i innymi męczyli.Nic nam do tego. T

A co jesli sobie nie poradzi i jej pies zaatakuje innego??
To tez nie jest nasz problem??
O swoje sie nie martwie strasznie bo jakies szanse by mialy... ale bedzie masa nie duzych psow dla ktorych takie starcie moze sie skonczyc tragicznie.
A nie chcialabym naprawde silowac sie z obcym kilkudziesiecio kg psem...rozgladac sie co chwile czy aby nie leci w moja strone:roll:
Tymbardziej ze tak jak napisala Kara nie radzili sobie z mixem boksia i kaukaza...

I nie twierdze ze nie powinna jechac, po prostu jestem zdania ze nie powinna jechac sama z tak duzym psem.

Posted

[quote name='rose']Gdyby nie jechało tyle osób niepełnoletnich to by tak nie było..,

2 lata temu też było trochę niepełnoletnich osób;)

Po prostu nie chcemy, żeby się komuś coś stało..

no widzisz, właśnie o tym piszę...to jest zlot, każdy bierze odpowiedzialność za siebie;) chyba że się jakoś dogadają z innymi:eviltong: tak wiem, jestem pewnego rodzaju egoistką:diabloti: (żartuje, żeby nie było:eviltong:)