qeram Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Sunia na początku trochę była onieśmielona moją czwórką piesków ale już się zaprzyjaźniła i kotłują się po całym mieszkaniu. Czy sunia ma jakieś imię ? nie wiem jak mam na nią wołać. Już wiem, nazywa się Toffi. Znalazłem list w książeczce zdrowia Quote
siekowa Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 a tu widać jej małego irokeza :lol: Sunia jest świetna i dużo ładniejsza :loveu: niż na tych kiepskich fotkach. Trzymałam ją na rękach gdy sprawdzałam autobusy na przystanku a ona w tym czasie pięknie zerwała karteczkę z jakiegoś ogłoszenia :lol: Szkoda, że nie sprawdziłam gdzie chciała dzwonić hihi qeram bardzo dziękuje za dt dla suni agusiazet dzięki później do niej napisze :) Quote
zulugula Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 [quote name='mariolka']nie no te uszy to ma bombowe! To nie uszy - to skrzydła (bo to aniołek) ;) Słuchajcie kochani: 25/08 jest możliwość przywiezienia do Warszawy szczeniaczki z Mieleckiego schroniska. Ja wiem, że nie mają noża na gardle i mogą sobie tam spokojnie spać czekając na domek. Rzecz w tym, że nawet gdy jest jakiś domek dla tamtejszego zwierza, to szybko rezygnuje ze względu na bardzo ograniczony transport. Płatny transport jest natomiast kosztowny, bo to niestety odległy zakątek Polski. Jeśli więc ktoś z Was lub znacie kogoś kto dysponuje DT, to bardzo proszę o pomoc dla maluszków. Maluszki mają wystawione allegro i czekają na domki. Łatwiej je przetransportować z Warszawy lub tutaj znaleźć domek. W ostatnim tygodniu 2 domki zrezygnowały z adopcji tylko ze względu na utrudniony i kosztowny transport. Piesków jest na prawdę masa, więc jeśli ktoś chętny na tegoż aniołka zechce się skusić na innego psiaczka proszę wysłać fotki z tego wątku. Mam nadzieję, że to da im szanse na wyjście z więzienia. Gdy tam dorosną, szanse na domek minimalne :-( Zapraszam na: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10660345#post10660345 Zdjęcia są też na wcześniejszych i kolejnych stronach. Do wyboru, do koloru, bardzo ładne i nietypowe. Powinny szybko znaleźć amatorów :evil_lol: Błagam w imieniu tych malców :modla::modla::modla: Quote
siekowa Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Niestety mieszkam jeszcze z rodzicami i nie pozwalają mi brać psów na tymczas ale popytam się jeszcze znajomych. Wysłałam Pani z Łodzi nowe zdjęcia i nadal jest zainteresowana adopcją suni. :) aj zapomniała napisać wczoraj dzwoniła do mnie jakaś kobieta i pytała się o cene minimalną suni eh Quote
agusiazet Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Otrzymałam takie coś Allegro: Witam Dzwoniłam dzisiaj do pani w sprawie suni. Proszę o przysłanie mi więcej fotek. Jestem z Wałcza z woj zach.pom. Pozdrawiam. Małgorzata. Ja z nikim nie rozmawiałam, więc to pewnie chodzi o którąś z Was:) Quote
pumcia02 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 agusiazet napisał(a):Otrzymałam takie coś Allegro: Witam Dzwoniłam dzisiaj do pani w sprawie suni. Proszę o przysłanie mi więcej fotek. Jestem z Wałcza z woj zach.pom. Pozdrawiam. Małgorzata. Ja z nikim nie rozmawiałam, więc to pewnie chodzi o którąś z Was:) siekowa rozmawiała. Dzis sie spotkalysmy to w krótkim czasie miała 3 telefony o małą ;) tylko wlasnie sie dowiedzialam ze to nie jest taka kruszynka jak myslalam, a sunia bedzie raczej wyzsza Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Tak ja z nią rozmawiałam więc jak mi podasz jej email to prześle fotki. Właśnie największy problem jest w tym, że ona nie jest już taka mała (z ratlerka już chyba nic nie ma) i podobnie jak qeram myśle, że może urosnąć do wielkości pinczera średniego. Ludzie myślą, że ona wygląda tak jak na tych dwóch zdjęciach ostatnich a one były robione jakieś dwa miesiące temu. Quote
pumcia02 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 tak, jedna babka sie pytala siekowej czy mała bedzie taka jak jej mama na zdjeciach :cool3: Quote
agusiazet Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Gapa ze mnie, oto ten adres: kuzki@interia.pl Quote
grallinka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 hm sprawa wygląda tak..Mąż się nie zgodził na Morelkę z innego wątku bo ma być samiec i ma być jack russelo podobny, ale zakochał się w tej z tego wątku. Więc jakby się babka nie spodobała( mam taką cichą nadzieję :cool3:) to my ją bierzemy. :evil_lol: jest najpiękniejszym psem pod słońcem..te jej uszy mnie rozbawiły do łez dzisiaj :loveu: Więc czekamy jak się temat rozwinie i jak nie będzie miała nadal domku to my ściągniemy z szafy pluszową budkę dla małych piesków i ją tam zainstalujemy. Tak to jest szukać jack russell terriera hihi Jeszcze ważna kwestia.jakiej wielkości będzie sunia? Bo na jednych zdjęciach jest bardzo malutka a na innych ( np na fotelu ) wydaje się być wielka :) Nam ważne ,żeby psiut był szalony i niewielki. Szczególnie chodzi o kg. Quote
agusiazet Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Takie zapytanie z Allegro: Witam Jestesmy zainteresowani pieskiem,niestety numer telefonu nieodpowiada.Prosimy o kontakt telefoniczny 841 08 44 Urszula. I mała ma już 17 obserwatorów!!! Quote
grallinka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Kurka no.. Chyba nie będzie nam dane zainstalować małą u nas. Myślę,że sporo ludzi ją chce z racji,że na niektórych fotkach wygląda jak wykapany ratlerek a to może się skończyć nie za dobrze jak trafi na rozmnażacza :roll: Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Odpowiedź od Pani z Łodzi powinnam dostać dziś lub jutro. Wydaje nam się, że ona może urosnąć max do wielkości pinczera średniego. Jest z tych większych małych psów. :lol: Ona serio jest świetna i pięknie zrywa karteczki z wiszących ogłoszeń hihi agusiazet już do nich dzwonie Quote
grallinka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 No to my czekamy na decyzje. dajemy pierszeństwo tym co byli pierwsi i w duchu mamy nadzieję,że się nikomu nie spodoba :evil_lol: Quote
agusiazet Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Grallinko, ja właśnie dostałam informację o trzech ratlerkowatych szczeniakach do wydania , ale w okolicach Mielca. Mają około miesiąca i są srebrne lub szare. Umówiłam się z Panią, że da znać jak będzie można robić zdjęcia, bo psy są nie jej lecz zięcia, ale on ich nie chce. Wprawdzie to daleko, ale może komuś się spodobają. Są dwa pieski i suczka!!! Quote
grallinka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ciekawe ciekawa. To ja poczekam na zdjęcia. Póki co i tak czekam na tą sunię z uszami jak latawce :loveu: Przeglądam wszystkie wątki o kurdupelkach.Kurka a ta sunia to na jakim etapie jest bo ja już się nie łapię... ? Jest ten domek czy nie? Bo mi tu mąż głowe suszy :evil_lol: Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Dzwoniłam do tej Pani kurcze domek też wydaje się być super i co tu robić. Najwyżej pomogę im znaleźć innego psa w pierwszej kolejności z azylu a jak nie to z dogo. Grallinka czyli nadal jesteście zainteresowani sunią jeśli Pani z Łodzi jej nie zechce? Quote
grallinka Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 :loveu::loveu: No pewnie,że tak. No to czekamy na panią z Łodzi :) Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Super, że mała już niedługo będzie mieć domek :) Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi od Pani z Łodzi. Szkoda, że nie mam jej numeru. Tak jak pisałam tej Pani raczej zależy na bardzo małym psie więc trzeba czekać na decyzje. Agusiazet proszę podaj mi numer do p.Urszuli to wyślę jej inne psiaki. a moje starsze psiaki niestety nawet żadnego obserwatora nie mają. :( Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Grallinka teraz czekam na Waszą decyzję bo Pani z Łodzi jednak szuka mniejszego psa więc odeśle ją na dogo. Quote
agusiazet Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='siekowa']Super, że mała już niedługo będzie mieć domek :) Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi od Pani z Łodzi. Szkoda, że nie mam jej numeru. Tak jak pisałam tej Pani raczej zależy na bardzo małym psie więc trzeba czekać na decyzje. Agusiazet proszę podaj mi numer do p.Urszuli to wyślę jej inne psiaki. a moje starsze psiaki niestety nawet żadnego obserwatora nie mają. :( Ona podała tylko maila:) Quote
siekowa Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 O jej maila mi właśnie chodziło nie wiem czemu napisałam, że numer. :lol: Quote
Recommended Posts