Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam meila do tej dziewczyny z fotkami Matiego;) i teraz czekam na jej odpowiedź.
Jeszcze raz się spytam czy jeśli dziewczynie spodoba się Mati to czy obecni właściciele bez problemów oddadzą psa?
Ile czasu on jest na tej wsi już?
I jakiej on jest dokładnie wielkości?większy np od labradora?

Posted

Przepraszam - nie bardzo się wyrabiam z pisaniem...

Oddadzą jeśli propozycja domu będzie pewna - tak mi powiedziano.
Wielkość - raczej średni onek (labrador chyba wyższy nieco). Jednak zupełnie inna budowa - co widać na fotkach...
W tym nowym miejscu jest chyba od trzech tygodni.

Posted

Wymieniłam z p. Magdaleną kilka meili -jest gotowa dać kochający dom dla Matiego i zabrać go z łańcucha.
Wysyłałam nr tel. do P.Magdy - tylko nie pamiętam komu - chyba do Przyjaciela Koni.
Bardzo proszę - skontaktujcie się jak najprędzej i jeśli wszystko będzie uzgodnione - poszukamy transportu do Poznania. Jest coraz zimniej - niech on już tam nie siedzi.

Posted

Rozmawiałam z Panią Magdą.
Jesteśmy jeszcze umówione na kolejną rozmowę jutro wieczorem.
Muszę porozumieć się też z obecnym Opiekunem Matiego.

Niestety trochę ta odległość jest porażająca...
Mati jest w Chełmie Lubelskim... To ponad 400km od Poznania...

Posted

Na dzień dzisiejszy info:
Mati przebywa teraz (tak mi powiedziano) w zmienionych, lepszych warunkach. Podobno ma możliwość przebywania w domu, gdy jest zimno lub pada. No i w nocy.
W związku z powyższym dotychczasowy opiekun stwierdził, że nie trzeba mu już szukać domu. Mocno mnie to zaskoczyło. Dopytywałam się kilkakrotnie, czy aby na 100% jest ten dom w porządku...
Rozmawiałam na ten temat z Panią Magdą. Umówiłyśmy się, że czekamy jeszcze ten tydzień (obie mamy pewne obawy, co do stałości tej decyzji...).
Wtedy zapytam kolejny raz... I jeśli nic u Matiego nie ulegnie zmianie - Pani Magda będzie poszukiwała innego psiaka...

• 4 weeks later...
Posted

Nie wiem , ja tam nie jestem do końca przekonana, że Malti ma teraz tak dobrze jak u swojego pierwszego opiekuna... A Wy cioteczki??? Kto ma jakieś info o tym wzorowym piesiu??? Czekamy na wieści i podnosimy do góry!

• 3 weeks later...