KWL Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Dzięki za usprawiedliwienie. Dostawca usługi się trochę zagalopował i do jutra pewnie tylko w pracy mam net. Supergoga, ardzo dzięuję za tekst i ogłoszenia. Namiary wysłałem. Quote
supergoga Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Mati już na allegro - jest na stronie naszych aukcji, a tam zagląda sporo osób. Może ktos się w nim zakocha. http://www.allegro.pl/item435219966_mati_pies_naprawde_niezwykly_pilnie_szuka_domu.html Alegratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1682747_mati_pies_niezwykly_czeka_w_warszawie_i.html KUpSprzedaj http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=2280305&cid=170 Eurocity http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?nr=15223 4 łapy http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=37146&id_kat=11&pi=0 No i jeszcze na cafeanimali, ale jako podopieczny naszej Fundacji, bo inaczej nie wiem jak. Ale to chyba wszystko jedno. http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Mati,7744 Quote
supergoga Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Mati ma gapia na allegro. Daj znać, jeśli ktoś się będzie odzywał w jego sprawie. Quote
supergoga Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 I co u psiaka. Do kiedy ma czas na szukanie domu? Quote
KWL Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 Na razie zero odzewu. Generalnie to już nie ma czasu, ale jego opiekun za nic nie chce oddać Matiego do schroniska więc jest z nim nadal, ale to mocno podbramkowa sytuacja. Quote
przyjaciel_koni Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Przypomnę Matiego - jest w okropnym położeniu !!! W ogromnej potrzebie ! Wieści niepomyślne z ostatniej chwili !!! Opiekun Matiego dostał ultimatum - Pies ma natychmiast znikać !!! Już nie ma czasu... Bardzo Was prosimy o pilną pomoc !!! Dom lub DT na wczoraj... Taki jest Mati... "Mati jest średniej wielkośći półtorarocznym młodzieńcem. Jest dobrze wychowany, nie brudzi i nie niszczy nic w domu. Jest zdrowy i zaszczepiony. Dogaduje się z innymi psami, chętnie się z nimi bawi. Na koty nie reaguje. Zna kilka poleceń, ładnie spaceruje na smyczy i reaguje prawidłowo na przywołanie. Cudo pies, jak nie z dogo." Psiak jest typowo domowy ! Nie poradzi sobie w innych realiach - zresztą nawet tych innych realiów już nie posiadamy w zanadrzu ... Quote
supergoga Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 JUż dopisuje do ogłoszeń że alarmowa sytuacja jest. Może na czas szukania domu umieścić go na płątynm tymczasie. Może jest jakis niedrogi hotelik. Kurcze wiem, że to nie wyjście. Zapadł mi w sercu ten psiak. Quote
przyjaciel_koni Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 No nie... Dla psiaków idealnych też już brak domów... To katastrofa... Bardzo prosimy - chociaż DT dla Matiego !!!! Nie poradzi sobie... Supergoga - mam pytanie - czy można w ogłoszeniach podać mój tel ? I jaka jest możliwość zmiany treści ogłoszeń ? (Nawet nie wiem jaka jest ta treść...) Teoretycznie to wątek i ewentualna adopcja KWL-a, ale On nie bardzo czasowy... Chyba... W każdym razie nieobecny chwilowo, a jak mówił sprawa naprawdę na wczoraj... Quote
supergoga Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wszystko moge pozmieniać - napisz tylko co na co. Mam go w wielu stronach netowych i na allegro. Nie mam sił wstawiac linki, to choć ten z allegro wstawię. http://www.allegro.pl/item435219966_mati_pies_naprawde_niezwykly_dramat_pilny_dom.html To napisz, wszędzie pozmieniam. Sprawa jest pilna i dramatyczna. Takie cudo. Ja nie rozumiem. A może dajcie w regionalnej prasie normalne gazetowe ogłoszenie. Quote
przyjaciel_koni Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Supergoga - dziękuję ! Tyt. aukcji: Mat- piękny i mądry pies - w dramatycznej sytuacji ! Pilne ! Poniżej nieco skrócony i zmieniony tekst. Mati, jest młodym i ślicznym psiakiem. Jednak los mu nie sprzyja… Do tej pory całość swojego 1,5 – rocznego życia spędził z jednym Opiekunem. Czuł się bezpieczny i kochany. To poczucie bezpieczeństwa i miłości niestety właśnie mija… I co z tego, że Mati potrafi wiele: -ładnie czeka w domu (nie niszczy, zna zasady czystości), -rozumie sporo poleceń, potrafi dobrze chodzi na smyczy (choć pewnie woli pobiegać), -kiedy wołają wraca grzecznie, -lubi inne psy – nie jest awanturnikiem (zabawa przecież jest świetna), a co najważniejsze i bardzo pozytywne – -koty są mu obojętne ! Ma tyle plusów – a jednak nie może już zostać tam, gdzie całe swoje dotychczasowe psie życie przebywał !!! Czas jego szczęścia właśnie się skończył !!! Obecny Opiekun Matiego bardzo przeżywa konieczność rozstania… ale nie ma wyjścia… musi się z psiakiem rozstać na zawsze - On też prosi Ludzi o ratunek i dom dla Matiego. Czy znajdzie się u Kogoś, gdzieś ciepły kąt dla typowo domowego psiaka ? Mati błaga o litość i szansę !!! Czasu już właściwie nie ma... Mati czeka w Warszawie. Nie poradzi sobie w innych realiach niż dom (schronisko… beznadzieja… masa zabiedzonych, chorych i głodnych zwierząt… gehenna… – koszmar zwłaszcza dla domowego psa…) Info z ostatniej chwili - Opiekun Matiego dostał ultimatum - Pies ma znikać !!! Już !!! Chcąc pomóc psiakowi (i Człowiekowi) w potrzebie - Bardzo Was prosimy o zainteresowanie !!! Dom lub dom tymczasowy na wczoraj... tak bardzo potrzebny ! Zechciejcie pomóc Matiemu – będzie na pewno bardzo wdzięczny - szybko odpłaci za ratunek swoją miłością i przywiązaniem !!! Pomożemy z transportem. Kontakt tel. 609 776 794 Quote
supergoga Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Tytuł taki się w allegro nie zmieści. Musiałam skrócić. Resztę zmieniam według wzoru Quote
pixie Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 jakby konto w naszej klasie zrobic.. poprosimy belule moze uda sie? moze jakims cudem co to znaczy ultimatum tzn termin bo ja niestety jestem doslowna z racji zawodu..jesli mam napisane juz tzn ze do dzis wieczor ma go nie byc..ale moze nie az tak tylko np do niedzieli? Quote
supergoga Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 http://www.allegro.pl/item445114071_mati_wspanialy_pies_w_dramatycznej_sytuacji_pilne.html Odnowione ogłoszenie. TYlko prosze nie zapisujcie do obserwowanych, bo wtedy nie wiem, czy ktos interesuje się psem, czy tylko tak się patrzy na aukcję. Quote
KWL Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Tak jak pisałem już wcześniej sytuacja jest już na ostro postawiona - jakoś się udało jeszcze wybłagać tydzień, ale to już raczej ostatni raz. Czyli czas mamy do poniedziałku - potem schron :-( Proszę może jednak ktoś może dać DT uroczemu młodemu psiakowi ? Mati jest śliczny i miły. Quote
Guest malva Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ojejej ,naprawde ciezka sytuacja szczerze wspolczuje psu i wlascicielowi,trzymam kciuki Quote
przyjaciel_koni Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Normalnie chyba nie wytrzymam... Taki pies i nic... Czy Ktoś może wstawić Matiego na naszą klasę ? To jeszcze jedno koło ratunkowe... Ja nie mam więcej pomysłów... Telefonów zero... Prosimy chociaż o DT !!!!! Quote
jotpeg Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 moze napiszcie do Fusicy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=121902 Quote
mtf zalesie Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 chociaz podnosze,moge dolozyc do hoteliku Quote
Diegula Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Co z Matim? Dzisiaj już poniedziałek:-(:-(:-( Napisałam meila pod podany adres meilowy ale już kilka dni mineło i żadnej odpowiedzi nie dostałam, więc mam cichą nadzieję że Mati może już w nowym domku. Quote
przyjaciel_koni Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Adres mailowy jest w gestii KWL-a... Ja ciągle gdzieś gubię hasło... To KWL ma kontakt z Opiekunem Matiego. KWL - czekamy na informację... Z niepokojem czekamy... Zmartwiona jestem naprawdę przeokropnie. To kolejna porażka... W ciągu krótkiego czasu. I nie zrekompensują mi tego udane w międzyczasie adopcje... Telefonu w sprawie Matiego nie miałam nawet jednego. Nie mogę zrozumieć... Pies idealny, a kompletna klapa... Zastanawiałam się, czy nie jest jednym z powodów zdjęcie, które jako pierwsze widać w ogłoszeniu Allegro. Wyjątkowo chyba kiepsko Mati się na nim prezentuje. Dużo lepsze jest np. to, gdzie Mati stoi trochę bokiem. To naprawdę piękny pies ! Gdzie ludzie mają oczy ???? (Ostatnio nawet już myśleć nie potrafię... Żadnych nowych pomysłów na wyadoptowywanie psiaków i kociaków nie mam. Kiepsko ze wszystkim...) A hotelik... No nie wiem, czy jest to możliwe... Chyba zbyt mało nowych chętnych do pomocy, a stale pomagający nie dają już rady. Dogo stoi na skraju bankructwa... Tylko zwierząt w potrzebie wciąż przybywa... Quote
pixie Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Adres mailowy jest w gestii KWL-a... Ja ciągle gdzieś gubię hasło... To KWL ma kontakt z Opiekunem Matiego. KWL - czekamy na informację... Z niepokojem czekamy... Zmartwiona jestem naprawdę przeokropnie. To kolejna porażka... W ciągu krótkiego czasu. I nie zrekompensują mi tego udane w międzyczasie adopcje... Telefonu w sprawie Matiego nie miałam nawet jednego. Nie mogę zrozumieć... Pies idealny, a kompletna klapa... Zastanawiałam się, czy nie jest jednym z powodów zdjęcie, które jako pierwsze widać w ogłoszeniu Allegro. Wyjątkowo chyba kiepsko Mati się na nim prezentuje. Dużo lepsze jest np. to, gdzie Mati stoi trochę bokiem. To naprawdę piękny pies ! Gdzie ludzie mają oczy ???? (Ostatnio nawet już myśleć nie potrafię... Żadnych nowych pomysłów na wyadoptowywanie psiaków i kociaków nie mam. Kiepsko ze wszystkim...) A hotelik... No nie wiem, czy jest to możliwe... Chyba zbyt mało nowych chętnych do pomocy, a stale pomagający nie dają już rady. Dogo stoi na skraju bankructwa... Tylko zwierząt w potrzebie wciąż przybywa... co z Matim , czy udalo sie cos wyjasnic? taka cisza i tyle czasu...hmmm Quote
Recommended Posts