Diegula Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dałam go na gumtree i na ale gratkę Czy on ma allegro? Przecież on tam nie może zostać:shake: Quote
Diegula Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Mati czemu nikt do ciebie nie zagląda??? Quote
paros Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Ten psiak trafił na łańcuch :-(:-( Czeka na ratunek :modla::modla: [IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Mati02.jpg[/IMG] Quote
paros Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Diegula']Mati co ty musisz teraz czuć:shake:[/QUOTE] Kto może dać psiakowi tymczas??? :-(:-( Quote
pidzej Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 trzeba zmienić tytuł.... 'Tragedia Mati z domu trafił na łańcuch!! Nie przeżyje tam!!'' na przyklad.... Quote
przyjaciel_koni Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Dla mnie to też był szok... I przykro mi... To taki piękny psiak. Nie wiem, czemu pech go nie opuszcza. Wywieziono Matiego, bo podobno nie mógł już zostać dłużej. Chyba jest w okolicy Chełma. Doinformuję się i więcej napiszę jutro... Quote
paros Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='pidzej']trzeba zmienić tytuł.... 'Tragedia Mati z domu trafił na łańcuch!! Nie przeżyje tam!!'' na przyklad.... KWL!!! Zmień tytuł na [SIZE="3"]Tragedia Mati z domu trafił na łańcuch!! Nie przeżyje tam!! Quote
BasiaD Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Malti... :placz: No tego ,że kochany właściciel Cie na zimę wywizie na wieś nałańcuch to się nie spodziewałam... Dziewczyny trzeba go koniecznie odnależć i odebrać,przecież do domowy wychuchany piesek, zimy nie przetrzyma,podnoszę do góry, tymczas potrzebny na cito! Quote
BasiaD Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Malti nie spadaj, wracaj na górę prosić cioteczki o pomoc! Quote
BasiaD Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Malti na 1 przypominać o sobie cioteczkom! Quote
supergoga Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Też mi ten pies wlazł w serce. Nie wyobrażam sobie jak można było to zrobić. Nie wiem. Mam go w kilku ogłoszeniach. I taka cisza. On naprawde nie da rady - dlaczego nie mogę go zabrać? No bo nie mogę. Czy allegro nadal aktualne. Quote
KWL Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Po raz koleny się zawiodłem na człowieku... Mati chyba po raz pierwszy i mam nadzieję ostatni. Szkoda tego psa strasznie, krótkowłosy domowy psiak... Quote
pixie Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Mati tak bardzo mi przykro...bardzo toż to tragedia ! ten kibic pozbawił go nawet szansy na adopcje! gdyby choć oddał do schroniska! [SIZE=2]jak możesz pisać o tymczasie paros, skoro jest już czyjś, a chłop nie odda co dostał..za darmo nie odda:shake: chyba ze jest to wybieg:cool1:.. mowiac szczerze nie chce mi sie mimo wszystko w ten lancuch uwierzyc Quote
paros Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Dla mnie to też był szok... I przykro mi... To taki piękny psiak. Nie wiem, czemu pech go nie opuszcza. Wywieziono Matiego, bo podobno nie mógł już zostać dłużej. Chyba jest w okolicy Chełma. Doinformuję się i więcej napiszę jutro... [quote name='pixie']Mati tak bardzo mi przykro...bardzo toż to tragedia ! ten kibic pozbawił go nawet szansy na adopcje! gdyby choć oddał do schroniska! [SIZE=2]jak możesz pisać o tymczasie paros, skoro jest już czyjś, a chłop nie odda co dostał..za darmo nie odda:shake: chyba ze jest to wybieg:cool1:.. mowiac szczerze nie chce mi sie mimo wszystko w ten lancuch uwierzyc O co Ci chodzi :mad: Pilnie potrzebny był tymczas dla Matiego i Mati go nie znalazł :-( Facet nie chciał juz dłużej trzymać psika w domu i go wywiózł. Aby nie uciekł jest na łańcuchu. Jeżeli w niedługim czasie znalazłby sie tymczas facet może go przywieżć ale jeżeli w najbliższym czasie nic nie znajdziemy to nie wiadomo co facet wymyśli :shake: W kontakcie z facetem był KWL, :angryy: który zaniedbał Matiego :-( oraz Przyjaciel_koni, która ostatnio dzwoniła do faceta. Quote
kalcia Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 oh kur..... to jakies nienormalne :/ lepiej psa pozbawic szansy na normalne zycie... domowego psa! niz oddac do schroniska?? czego sie ten facet bal?? ze psa nie wezma?? ze go potepia?? no pewnie, ale przynajmiej facet mialby czyste sumienie, ze pies moze miec normalne zycie.... Quote
Diegula Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Najważniejsze jest aby Mati znalazł dom i nie został na zawsze na tym łańcuchu bo dla takiego psa to tragedia. Quote
BasiaD Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Do góry Malti prosić cioteczki o domek! Quote
basia0607 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Tragedia tego psa, tragedia wszystkich psow na wsi :placz:. Walczę o polepszenie życia wiejskich psów i walkę przegrywam. Wyciągnijcie tego psa albo chociaż zobaczcie w jakich warunkach przebywa. Jestem pewna , że z urody Matiego już niewiele zostało . Zabiorą mu urodę potem dumę , potem życie !!!! Mati napewno jeszcze czeka na swojego pana, jeszcze ma nadzieję, jeszcze się nie poddal . Quote
BasiaD Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Malti wracaj na początek prosić o pomoc i domek! Quote
przyjaciel_koni Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Nie mam na dzień dzisiejszy żadnych dodatkowych informacji... Nie udało mi się porozmawiać. Od wieczora spróbuję jeszcze... Jak już Paros napisała - nie ma się tu czego doszukiwać. Sprawa jest o tyle prosta, że jak powiedziano psiak nie mógł dłużej zostać w mieszkaniu Opiekuna... O tym piszemy od początku, dlatego prosimy o pomoc... Zawsze niestety w takich przypadkach przychodzi już nieodwracalny moment... Bardzo mnie wściekło, że nie poinformowano nas o przewiezieniu Matiego. Dopiero, gdy chciałam umówić pewną Panią na spotkanie z Matim (chociaż i tak chyba by z tej adopcji nic nie wyszło...) usłyszałam, że jest 300 km od Warszawy... Wtedy zaczęłam dociekać gdzie i w jakich warunkach... Tak ogólnie - Nie oszukujmy się - prawo własności dotyczące również zwierząt daje ich "właścicielom" nieograniczone możliwości dysponowania psiakiem... My możemy tylko próbować coś zrobić by zwierzę nie musiało cierpieć... Ale... do tego trzeba chociaż DT lub DS... Quote
Diegula Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jakiej dokładnie wielkości jest Mati? Ile on już jest na tym łańcuchu? Mówiłam pewnej kursantce mojego tż o Matim i ona właśnie szuka psiaka w najbliższym czasie podeślę jej fotki ( jak zdobędę jej meila) . Czy jak znalazł by sie DT czy DS to czy aby napewno go wydadzą bez problemu obecni właściciele? Jeśli psiak się nie spodoba lub będzie za duży to spróbuje aby go wzięła DT. Nic nie obiecuję:shake: ale spróbować mogę :razz: Quote
kalcia Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ehh, troszke fatalnie :/ taka sytuacja bez wyjscia.... Quote
BasiaD Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Malti wracaj na 1, domek potrzebny na cito! Quote
Recommended Posts