KWL Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 To poniżej było parę miesięcy temu...teraz jest dużo gorzej. Smutna historia psa i jego opiekuna. Wychowany od maluszka wypieszczony śliczny Mati niedługo straci dom. Nie wie jeszcze że czeka go stres i smutek utraty domu i opiekuna. Cieszy się jeszcze i beztrosko bawi. Opiekun nie zawinił sytuacji, jest smutny chociaż Mati stara się jak może go pocieszyć, nie chce żeby pies trafił do schroniska, prosi nas o pomoc. Mati jest średniej wielkośći półtorarocznym młodzieńcem. Jest dobrze wychowany, nie brudzi i nie niszczy nic w domu. Jest zdrowy i zaszczepiony. Dogaduje się z innymi psami, chętnie się z nimi bawi. Na koty nie reaguje. Zna kilka poleceń, ładnie spaceruje na smyczy i reaguje prawidłowo na przywołanie. Cudo pies, jak nie z dogo. A jednak tu trafił. A tak Mati kibicował na Euro W weekend będę miał więcej zdjęć. Kontakt: 0-609-776-794 Małgosia okaukaski@wp.pl Quote
KWL Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Nie wiadomo. Jego opiekun chce go zatrzymać aż do znalezienia tego właściwego domu, nie wiem jednak jak długo wytrzyma naciski. Quote
kalcia Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Kiedy bedzie wiecej zdjec? Zrobi sie jakis ladny plakacik czy cos :) Quote
KWL Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Obawiam się że za pare dni dopiero. Nie mam chwilowo kontaktu. Quote
KWL Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Wracamy do Matiego, sprawa robi się coraz pilniejsza niestety :-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Wg mnie powinny być jasno podane powody dla których pies musi opuścić dom.A dlaczego?A dlatego,że musimy wiedzieć czy to jest np.kwestia,że pies podgryza,jest agresywny,linije itp.Ma aktualne szczepienia?Jest wykastrowany?Jaki jest do kotów?Zna komendy?Podaje łapę?Umie siadać?A może jest po jakimś szkoleniu? A tak to niby jakiego domu ma się szukać?:lubi dzieci?Nie lubi?Jest przyjazny dla innych zwierzat czy powinien być jedynakiem w domu:shake: To są sprawy niedopowiedziane,a istotne E/W Quote
KWL Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 KWL napisał(a):Mati jest średniej wielkośći półtorarocznym młodzieńcem. Jest dobrze wychowany, nie brudzi i nie niszczy nic w domu. Jest zdrowy i zaszczepiony. Dogaduje się z innymi psami, chętnie się z nimi bawi. Na koty nie reaguje. Zna kilka poleceń, ładnie spaceruje na smyczy i reaguje prawidłowo na przywołanie. Jak widać powyżej część odpowiedzi na twoje pytania jest w pierwszym poście. Co do pozostałych - do dzieci nie wiem, wykastrowany będzie przed oddaniem do nowego domu. To jest fajny młody pies bez jakichś problemów. Quote
supergoga Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Na Przygarnij psa - szukano swego czasu młodych psiaków sporych kalibrów. Warto biegiem wstawić psa na allegro i w netowe portale. Jak trafi do schroniska, że ułozonego psiaka nic nie zostanie. Piekny jest. Quote
KWL Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Właśnie chcielibyśmy prośić o allegro i ogłoszenia, Mati to taki fajny optymistycznie nastawiony do świata, ludzi i zwierząt pies którego naprawdę szkoda narażać na stres i sytuacje w której morze nabrać gorzkich doświadczeń... Quote
supergoga Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Wieczorem będę dopiero w domu, ale jeśli d tego czasu nikt mu nie zrobi ogłoszeń, to się zabiorę. Bardzo mi się facecik podoba. Szkoda go. Quote
pidzej Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ale piękny. jeśli trzeba, mogę komuś na konto przelać 18 zł na allegro wyróżnione i podświetlone. Quote
supergoga Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Ja mogę wstawić na konto nasze Fundacyjne. Sporo osób tam zagląda i sporo psów znalazło domy. Może też na cafeabnimal - i w net. Najpierw wystawię go na: alegratka kupsprzedaj eurocity 4łapy cafeanimal Tylko poprosze o jakies namiary kontaktowe: email, tel. - do kogo podawać. I miasto Quote
kalcia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 jesli bedzie gotowe ogloszenie to ja prosze o linka, albo wyslanie na maila kalciowa@gmail.com , porozwieszam :) Quote
supergoga Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Czekam na namiary kontaktowe w sprawie psiaka. Jakie w ogłoszeniach podawać. Do kogo. Czy to ten namiar z pierwszego postu? To robię. Quote
supergoga Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Witam Mam na imię Mati, jestem sporym młodzieńcem i do tej pory wydawało mi się, że mój świat jest wspaniały. Byłem bezpieczny, kochany, miałem dom i swego człowieka. Miałem – bo to właśnie mija. Nie wiem dlaczego, ale niedawno usłyszałem takie słowo: schronisko. To nie jest dobre słowo. Myślę, że tam mi się nie spodoba. Kiedy byłem szczeniakiem, małym i ślicznym, wszyscy mnie kochali. Bawili się ze mną, a ja starałem się nie sprawiać kłopotów. Byłem grzeczny, na tyle, na ile może być grzeczny szczeniak. Uczyłem się – bo ich kochałem. Wszystkich. Teraz mam 1,5 roku, urosłem – ale jestem dobrze wychowany. Nauka nie poszła w las. Potrafię grzecznie czekać w domu – nie niszę. Znam zasady czystości, wiem, że pewne rzeczy załatwia się na spacerze. Znam kilka poleceń, potrafię z moim człowiekiem iść na smyczy – choć wolę sobie pobiegać. Kiedy trzeba, wracam grzecznie. Lubię inne psy – nie jestem awanturnik. Zabawa z nimi jest niekiedy świetna. Koty mnie nie interesują. Mam tyle plusów – a jednak nie mogę już zostać tam, gdzie właśnie jestem. Nie wiem czemu, może nawet nie chcę wiedzieć. Wiem jednak, bo tyle rozumiem, że czas mego szczęścia się kończy. Każdego dnia boję się, że to właśnie dzisiaj. Proszę – pomóżcie mi. Nie chcę trafić do schroniska. Bardzo się boję. Będę grzeczny, szybko Cię pokocham. Będę słuchał, co mówisz, uczył się dalej. Jestem taki młody. Tylko daj mi szansę. Uratuj. Odwdzięczę się całą moją miłością, aż do czubka ogona. Mój człowiek cierpi, ale nie ma wyjścia. Trochę go rozumiem. Mój człowiek też prosi o ratunek dla mnie. Czy znajdzie się gdzieś kąt dla takiego psiaka jak ja. Czasu jest coraz mniej.. Wasz Mati. Napisałam taki tekst, Może być? Wystawiam na allegro. Quote
supergoga Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Czy ktoś wie, w jakim mieście jest Mati. To też ważne. Quote
morisowa Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 jeśli nic nie mylę, to pies jest w Warszawie a KWL milczy, bo chwilowo nie ma internetu Quote
Recommended Posts