Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie czy moge na miejscu zalatwić championat Litwy przedstawiajac dokumenty z poprzednich wystaw ? Jestem sama w rasie wiec istnieje prawdopodobieństwo ze dostane caca a mam juz 2 wiec moze uda sie od reki zalatwić ? Wiecie cos moze na ten temat ?

Posted

Ja w zeszłym roku załatwiałam na wystawie dla swojego psa . To znaczy opłacilam , spisali wszystkie dane a championat przysłali po kilku miesiącach .

Do zobaczenia na wystawie .
My też korzystamy z tego samego hotelu.

Posted

Ile to kosztuje ?
Cieszę sie ,ze jesteśmy w tym samym hotelu , z jakim psiakiem jestescie bo my z terierką tybetańską - ta czarno białą . Moze spotkamy sie wieczorkiem bo my jestesmy calkiem sami - bedzie raźniej .

Posted

Opłata za championat jest chyba 20 albo 25 EUR

Ja jadę z bergamasco ,chłopczykiem.
Chętnie się spotkamy.
My przed Wilnem jeszcze zaliczmy w niedzielę Europejską w Budapeszcie.
pozdr

Posted

No to macie pracowity poczatek jesieni . Życze powodzenia .
My w sobote jesteśmy na ringu 9 nasz numer 618 ( wchodzimy o 12,45 )a w niedziele ring 4 nr 236 i wchodzimy na ring o 10,27. Ale nie mamy noclegu z niedzieli na poniedziałek wiec chyba zaraz po ocenie pojedziemy do domu .

Posted

A moze jesli i my dojedziemy wieczorem o przyzwoitej porze w piątek to uda nam sie razem wypic kawke albo piwko ? chyba ,ze spotkamy sie dopiero w dniu wystawy . Sprawdzalas juz gdzie jestescie ?

Posted

[quote name='rodzice']Moze lepiej tam zadzwoń .

probowalam, ale nie mialam szczescia, wiec napisalam mejla. Zapytalam sie czy wyslali potwierdzenie i jesli mimo wszystko nie dojdzie, to czy nie bede miala problemow z wejsciem na wystawe. Dostalam dosyc lakoniczna odpowiedz: ;)
"Hello,
Organisations Commitee of the International Dog Show
" VILNIUS AUTUMN`2008" & „"GOLDEN CUP`2008" ( 2008 10 11 & 12),
accepts aplication of the dog :
ANSHEE DESERT CLASSIC, female, intermediate class"

wydrukuje i wezme to ze soba, co mi wiecej pozostaje :)

Posted

rodzice jeśli dostaniesz ostatni wniosek od razu idź do sekretariatu. Weź ze sobą papiery z poprzednich wystaw i rodowód bo mogą chcieć. Nie wiem ile w euro ale w marcu i zdaje się w sierpniu koszt ok 80 litów i od razu drukowali championat tzn. mów, że od razu chcesz aby zrobili.

Posted

mam takie nieśmiałe jedno pytanie :oops:
zdanie " Number of yoru dog you will get in your ring at the show from 9.00"

co oznacza,ze numer moge odebrać na ringu od 9 ?! jak według rozpiski moja rasa wchodzi na ring koło 12tej to pewnie nie muszę o dziewiątej ;) bo zapewne od tej godziny poprostu są już na ringu numerki,na stoliku ;)
ale mam bardziej praktyczne,kiedy mam odebrać?! przed każdą rasą jest kilku minutowa przerwa,żeby podejść i nie przeszkadzać podczas oceniania innej rasy ? czy leci za ciosem rasa po rasie.jak czasem u nas. tym bardziej,ze jak sobie pomysle,ze nagle kilkadziesiąt osób będzie podchodzić ..hmm. jak to wygląda?
poradzcie prosze

Posted

Magdalena1 napisał(a):
mam takie nieśmiałe jedno pytanie :oops:
zdanie " Number of yoru dog you will get in your ring at the show from 9.00"

co oznacza,ze numer moge odebrać na ringu od 9 ?! jak według rozpiski moja rasa wchodzi na ring koło 12tej to pewnie nie muszę o dziewiątej ;) bo zapewne od tej godziny poprostu są już na ringu numerki,na stoliku ;)
ale mam bardziej praktyczne,kiedy mam odebrać?!

mozesz odebrac w trakcie przerwy, albo kiedy tylko nadarzy sie okazja. zwykle i tak jest zamieszanie przy stolikach, bo ludzie czekaja po odbior dokumentow, czy potwierdzen CAC/CACIB, wiec nie wiem, czy generalnie zauwazysz tzw. "przerwe" ;)

Na marginesie my juz w Wilnie - hotel super. Nie mozemy doczekac sie jutra - moze uda sie ukonczyc INT'L championat.... 3majcie kciuki

pzdr
Asia

Posted

wczoraj suczka z mojej hodowli lhasa apso
:loveu: FRENCH FAIRNESS z Czańca :loveu:
Zw.Mł. BOB Junior
i w finałowej "5" na BIS Juniorów
a dzisiaj ponownie Zw.Mł., BOB Junior
oraz
BEST IN SHOW Junior !!!

jeśli ma ktoś fotki baaaaaardzo prosze na priv

Posted

[quote name='sylrwia']rodzice jeśli dostaniesz ostatni wniosek od razu idź do sekretariatu. Weź ze sobą papiery z poprzednich wystaw i rodowód bo mogą chcieć. Nie wiem ile w euro ale w marcu i zdaje się w sierpniu koszt ok 80 litów i od razu drukowali championat tzn. mów, że od razu chcesz aby zrobili.

Tak tez zrobiłam - dziękuję . Championat odebralam następnego dnia , zapłacilam z rozetą 35 euro .
W championacie był bład - poprawili ( wydrukowali nowy ) od reki .
Bardzo dobra organizacja , dokument zlaminowany - nie zniszczy się .Szkoda tylko ,ze tak drogo .

Posted

my rowniez odebralismy dyplom potwierdzajacy championat, dodam ze laminowany - niezniszczalny :) - fajny pomysl....

Inter skonczony - czyli plan wykonany. Pierwszego dnia rzeczywisce polscy wystawcy zaszaleli - na pudlach co i rusz rodzacy ;) :terazpol: :terazpol: :terazpol:

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']

dzisiaj ponownie Zw.Mł., BOB Junior

oraz
BEST IN SHOW Junior !!!

jeśli ma ktoś fotki baaaaaardzo prosze na priv

Ooooo.... znajomych widzę :p
My również na tym samym pudle, o jeden stopień niżej :loveu:
Całe podium BiS Juniorów było, wczoraj, dla Polaków :multi:

Posted

A dziękujemy :megagrin:
Werdykt niektórym mógł się wydawać politycznie niepoprawny, bo całe podium polskie, a sędzia z Rosji ;)
Co, do zdjęć- będę wiercić dziurę w brzuchu znajomej Litwince- miała ładne zdjęcia mojego zwierzaczka z podium.
Nie zwróciłam uwagi na Lasiaczka, ale jeśli dobrze wyszedł, to myślę, że nie byłoby problemu z udostępnieniem.
Chociaż.... jak na Lasiaczka, to straaaasznie duże kwiaty stały na podium i nie wiem, czy go czasem nie zasłoniły :roll:
Zobaczymy.....

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

Całe podium BiS Juniorów było, wczoraj, dla Polaków :multi:

Gratuluje mniejszych i większych sukcesów :terazpol:!!- Oby tak dalej :Rose:!