Ania od Bory Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Mam takie zapytanie do znawców rasy, będę baaardzo wdzięczna za pomoc :p Jak powinny wyglądać przednie łapy 7-miesięcznego azjaty kiedy stoi do nas frontem? Czy jest "normalne", że nadgarstki są jakby z lekka zgrubione i stopy skierowane się na zewnątrz? :roll: Wiem tylko tyle, że taka postawa u np. astów to wada i jest to tzw. francuz. A jak jest z azjatami? Czy ze względu na swoje gabaryty może tak stać bądź wyrosnąć z takiej postawy? Pies od szczeniaczka otrzymuje arthroflex oraz żywiny jest karmą "z wyższej półki" + witaminy więc niedobory żywieniowe raczej należy wykluczyć. Dodam, że w ruchu pies jest doskonały. Bardzo proszę o pomoc ;) Quote
margot26 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Jestem szczęśliwą posiadaczką azjaty. Nie szukaj odpowiedzi na forum. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwośći związane ze zdrowiem psa to gnaj szybciutko do ortopedy. Na gagarina jest znakomity specjalista. Nie podam Ci nazwiska bo ja z moim "maluchem"byłam tam 3 lata temu. Pamiętaj to wielki pies i ciężar na swoich łapkach nosi. Życzę zdrówka. Quote
Recommended Posts