Fiona.22 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Do Wrocławia miałysmy jechac i zawieźć terierkę ale wczoraj znalazł się transport i sunia pojechała A Morelka dalej szuka domu :evil_lol: Quote
Fiona.22 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Moje kochane 4 kg zaschowuje czystosc w domu, pomijajac pierwszego kupola na dzień dobry...no ale co musiała ochrzcić przecież nowe mieszkanie :evil_lol: Umie siadac i podawac łapę Rany ogólnie zagojone tylko coś łysieje bidulka. Niestety, dość mocno się drapie i wygryza. Niestety ewydrapuje twż sierśc i wyłysienia się rozszerzają A teraz trochę fotek :) Najpierw Morelka i wiewióra nad którą mała znęcała się z wielka pasją :) po czym po prostu zasnęła... A jak się obudziła nie odpusciła myszoskoczkowi :evil_lol: Quote
Fiona.22 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Rany na szyi już ładnie sia zagoiły...teraz czekamy az sierść odrośnie :lol: A to "sepy przystolne" nie dające spokojnie zjeśc kolacji...:evil_lol: Zadławić się można kiedy tyle oczek patrzy się na kazdy kęs... Quote
DuDziaczek Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 jaka piekna 3 :cool3: No Ilonka masz serce je rozdzielać... :siara: :evil_lol: Quote
Fiona.22 Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 DuDzia ja nie mam serca... nie bedę komentowała mojego braku serca i odpowiedzialności bo większość wie jak jestem :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Świetna dziewczyna :loveu: na pierwszym zdjęciu musiałam się zastanowić chwile , która to Morelka a która wiewióra :diabloti: Quote
ewelinka_m Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 a jak się czują wiewiórze flaki? :megagrin: Quote
Fiona.22 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 wiewiórcze flaczki...yyy no chyba nieźle się czują :diabloti: A Morelka się przypomona bo cioteczki zapomniały...a tu domek potrzebny dla malutkiej ...:cool3: Quote
ewelinka_m Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 a to ona domku nie ma? :evil_lol: taki malutki yorczek :eviltong: Quote
DuDziaczek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 ewelinka_m napisał(a):a to ona domku nie ma? :evil_lol: Ja bym proponowala przeniesc watek do "w nowym domu" :siara: :diabloti: Quote
Fiona.22 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Dziewczyny nie wygłupiajcie się...ona na prawde szuka domu :lol: Quote
Gem Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 DuDziaczek napisał(a):Ja bym proponowala przeniesc watek do "w nowym domu" :siara: :diabloti: :evil_lol: Quote
ewelinka_m Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Fiona.22 napisał(a):Dziewczyny nie wygłupiajcie się...ona na prawde szuka domu :lol: :stupid: czy my się wygłupiamy? :evil_lol: może ją dzisiaj ogłoszę :eviltong: Quote
Fiona.22 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Wolałabym, żeby została ale...jak za miesiąc spotkam kolejnegi biedaka to co zrobie ?? A tak jak sunia się wyadoptuje to bedzie chociaż szansa na dt dla innego psa...Ona jest bezproblemowa, do wszystkich się cieszy. Nie powinno byc problemu z aklimatyzacja w nowym miejscu. Oczywiście domek musi być idealny bo inaczej nie oddam :diabloti: Quote
Fiona.22 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Moje kochane 4 kg waży juz 5 kg...:razz: A do tego już kilka razy zrobiła kupe na moje łóżko i siku oczywiście tez...jak ja tego oduczyc ?? Zazwyczaj robi to zaraz po powrocie ze spaceru, kiedy to wlaśnie na spacerze załatwiła się. Jest tez pozytywna tego strona. Znów zaczęłam spać na pogłodze i znów wstaje wypoczeta jak nigdy. Jeśli ktos nie wysypia się polecam spanie na twardym. To bardzo fajna sprawa. A co do morelki zastanawiam sie kto weźmie psa, który wyprawia takie rzeczy :shake: Morelka cały czas dość mocno się drapie i wydrapuje sierść dlatego pojawiły jej się nowe wyłysienia :-( Zawieźlismy zeskrobine na badanie pod kątem grzybicy. Teraz czekamy na wynik a sunia dostała lek do pryskania. Na ivomec juz mamy nie przychodzic. Aha, Morelce chyba się cieczka zaczyna... Quote
Miśka79 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Trzymam kciuki żeby to jednak nie grzybica była. Quote
malagos Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A czym leczysz do tej pory skórę, oprócz ivomecu? Jest na jakiejś diecie? i czy w ogóle ta skórka jest lepsza, niz na pierwszych zdjeciach? Quote
Fiona.22 Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Skóra jest lepsza zdjecia wstawie wieczorkiem. Teraz ivomec całkiem jest odstawiony a sunia dostała taki płyn do rozrobienia z woda ale nie pamietam nazwy. Płynem spryskujemy ja, cała raz dziennie. sierśc zaczyna odrastać. Pojawiają się już pojedyńcze włoski a wyłysiałe placki zmniejszają się :multi: Do tego wszystkiego ostatnio zaczeły jej się z tyłka sypac robale. Okzało się, ze to tasiemiec a po odrobaczeniu w kupolu znaleźlismy jeszcze glisty... Quote
Fiona.22 Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Tak było jak Morelka do nas przyszła... A tak jest teraz... Quote
Fiona.22 Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 A teraz trochę Morelki ;) Tak z boku wyglądają te przełysienia... I niestety Morelka ciągle się drapie... Ale też umie się usmiechać :) A teraz własnie poszła już spać...hmm wreszcie poszła spać :diabloti: Quote
Fiona.22 Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Morelka ma cieczke...z dwojga złego to chyba lepsze bo chociaż wiadomo, ze w ciąży nie jest...uff A Morelkowa panienka oczywiście szuka domu !!! Quote
Gem Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Fiona.22 napisał(a): A Morelkowa panienka oczywiście szuka domu !!! No to zapraszamy na pierwszą stronę - tam łatwiej o domek :) Quote
DuDziaczek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Fiona.22 napisał(a):Morelka ma cieczke...z dwojga złego to chyba lepsze bo chociaż wiadomo, ze w ciąży nie jest...uff A Morelkowa panienka oczywiście szuka domu !!! Hm... a jak Pan przebywajacy wdomu na ta cieczke :cool3::evil_lol::evil_lol: Quote
Fiona.22 Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Hmm...pan Benek jest bezjajeczny więc cieczka Morelki go nie rusza :diabloti: Quote
Recommended Posts