Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smiesznie to brzmi ale co zrobic jesli mlody 7miesieczny pies wykonuje dwuznaczne ruchy do poduszek, poscieli, ubran ktore zostaly gdzies... chodzi tu o pieska ktory pierwszy raz jest na nowym miejscu z nowymi ludzmi. to objaw strachu, dominacji?? poradzcie

Posted

Zajmij go czymś, odwróć uwagę aby takie zachowanie nie przeszło w nawyk. Niektórzy faktycznie nazywają to zachowaniem dominacyjnym, czasem chodzi o rozładowanie napięcia emocjonalnego albo stresu.

Posted

Mój takie ruchy wykonywał wobec zagarniętego łapami pod siebie koca i wobec dużego Pluszaka.
Robił to całe życie i tylko w tych momentach.
Dodam, że był kastratem i nigdy żadnego seksu w życiu nie uprawiał.
Co dominacji, to można się zastanawiać, jak robi to z ludzką nogą lub innym psem, ale kogo/co dominuje pies "dominujący" poduszkę ? :roll:
Hipoteza, ze pies kombinuje - "ich nie zdominuję, to chociaż zdominuję ich poduszkę", jest chyba zbyt daleko idąca :)

Posted

pies zaczyna dorastać jak powiedziała wet do mych znajomych.Oni maja sukę Hasky ( 8 mies) .I wskakuje na różne psy (moja sobie na to nie pozwala) .Również wiem że mu to może przejść.Najlepiej odwracać jego uwagę czymś innym.

Posted

ja swojego psa wykastrowałam, problem się skończył, a był naprawdę uciążliwy, bo codziennie kopulował ze swoim legowiskiem. Nie pomagało odwrócenie uwagi, zawołanie ( a jesli juz przyszedł to zaraz wracał do swojej "zabawy")

Posted

dzieki dziewczyny za rady, staramy sie odwracac jego uwage i nie pozwalac mu tak robic, tez wydaje mi sie ze to przejdzie. wzgledem ludzi tak nie robi, choc obwachiwal siostre mojego TZ i probowal do niej tak skakac... ale to psie dziecko, mysle ze wszystkiego da sie oduczyc i nauczyc na nowo :)

Posted

Nikki napisał(a):
ja swojego psa wykastrowałam, problem się skończył, a był naprawdę uciążliwy, bo codziennie kopulował ze swoim legowiskiem. Nie pomagało odwrócenie uwagi, zawołanie ( a jesli juz przyszedł to zaraz wracał do swojej "zabawy")

Nasz był kastratem i i tak to robił :eviltong:

Posted

jezeli robi to w nowych miejsch,przy nowych ludziach,to wg mnie jest to sposob na poradzenie sobie z sytuacja stresowa.Zdecydowanie nie pozwalaj mu na to,bo bedziesz miala psa,ktory nauczy sie,ze tak sie rozwiazuje radzenie sobie ze stresem.

Posted

justine.
Bardzo możliwe, że komuś prędzej czy później przydadzą się te informacje i zainteresowana osoba będzie mogła zadać pytania własnie w tym wątku, żeby nie mnożyć kolejnych o tej samej tematyce ;) Nie widzę więc potrzeby zamknięcia.