elmira Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 U nas pobudka, praktycznie punkt 6. Chaplin chciał wyjść, więc szczekał :) Pies nie brudzi w domu. Śpi przez cała noc pod kocykiem. Quote
sleepingbyday Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 cały weekend bez netu, ale przynajmniej wiedziałam, ze w poniedziałekz rana czekaja mnie opowieści o podróży i zapoznawaniu się z chaplinem. wszyscy się emocjonują, tylko chaplin spokojnie przejmuje dowodzenie???? Quote
gagata Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Toż to dystyngowany starszy pan z melonikiem... Quote
mru Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 właśnie, co będzie u siebie brudził :D Quote
elmira Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Wczoraj wieczorem z nim siedziałam. On biedny tak chrapliwie i ciężko oddycha. Nie sprawia żadnych problemów, spi prawie cały czas. Cichutki taki jest. Wieczorem przyszedł pod drzwi, bo chciał spać w środku, myslę jednak, że jak będzie miał własna budę, bez dzikusów, to będzie w niej wolał spać. Postaram się zrobić kilka zdjęć całej trójki i wrzucić. Dzisiaj podjadę z nim do weterynarza. Quote
elmira Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Bylismy, ale umówilismy się na jutro. Było dużo psów do zbadanie i nie było sensu tam czekać. Z Chaplinem wszystko ok. Ma nową hacjendę ;) i zaprasza wszystkich na parapetówkę. W tej chwili spi w nowej budzie. Zdjęcia wkleje jutro, a po południu opinię weterynarza. Quote
gagata Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 pierwsza zima, kiedy twoje stare kosteczki nie będą marznąć...Elmiro, jak to dobrze,żes go wypatrzyła... Quote
Neczka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Cudnie:loveu: ...to co z tymi fotami i weterynarzem ? :cool1: Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Czasem spaceruję z moimi towarzyszami... Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Neczka napisał(a):Cudnie:loveu: ...to co z tymi fotami i weterynarzem ? :cool1: Oj Neczka, staram sie! Ale mam bardzo wolny net i zanim cokolwiek się wgra, to ruski rok minie.;) Ale napisze o weterynarzu. Otóż, generalnie Chapkowi nie dolega nic...oprócz dolegliwosci zwiazanych z wiekiem, czyli problemy ze wzrokiem i sluchem, poruszaniem się. Więc mozna by powiedziec, że jest to stary pies, ale jak najbardziej w normie. Mój wet nie potrafił ocenic wieku Chapka. Ocenił go na 12 do 15 lat. Czyli, tak jak ma w umowie adopcyjnej. W sobotę ma byc szczepiony na wsciekliznę. Dostał też takie tabletki na lepszy oddech ;) Neczka, czy ja dobrze kojarze, ze mówiliscie, ze on był odrobaczony? Bo wzięliśmy na wszelki wypadek tabletki na robale. Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 A to właśnie moja nowa hacjenda, moje własne M1 Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Nie dali wiecej jeść chytrusy. Mam ich w nosie, idę spać. Quote
tanitka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 jaka piękna chałupka:loveu: jednak nie chce wprowadzić się do ganeczku chociaż? Moze jak się zimniej zrobi to sie przeprosi:razz: Ślepaczek- szaraczek jest uroczy:loveu:. dzieki elmiro:Rose: Quote
izzie1983 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 :crazyeye:Ale lokum mu kupiliście. Jestem pełna podziwu. Wygląda jakby mu się podobało :) Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 A tu w czasie okupacji budy dzikusów :) On jest faktycznie budowy. Ale jesli będzie zimno, to zabiore go do domu. Planujemy zrobić jeszcze podstawę pod bude, z izolacja od spodu. A buda jest w ogóle ocieplana styropianem, wiec powinna być dosyc ciepła. Quote
Neczka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Świetne mieszkanko ;) Co do odrobaczania, to wydaje mi się, że odrobaczone są tylko szczeniaki, ale nie zaszkodzi zadzwonić do kierownika i spytać, albo mogłabyś poczekać do soboty, napisałabym Ci sms'a ze schroniska, jak się dowiem :roll: Quote
mru Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 ah, te staruszki i ich nawyki :eviltong: Quote
Recommended Posts