Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj wieczorem z nim siedziałam. On biedny tak chrapliwie i ciężko oddycha. Nie sprawia żadnych problemów, spi prawie cały czas. Cichutki taki jest. Wieczorem przyszedł pod drzwi, bo chciał spać w środku, myslę jednak, że jak będzie miał własna budę, bez dzikusów, to będzie w niej wolał spać. Postaram się zrobić kilka zdjęć całej trójki i wrzucić. Dzisiaj podjadę z nim do weterynarza.

Posted

Bylismy, ale umówilismy się na jutro. Było dużo psów do zbadanie i nie było sensu tam czekać. Z Chaplinem wszystko ok. Ma nową hacjendę ;) i zaprasza wszystkich na parapetówkę. W tej chwili spi w nowej budzie. Zdjęcia wkleje jutro, a po południu opinię weterynarza.

Posted

Neczka napisał(a):
Cudnie:loveu: ...to co z tymi fotami i weterynarzem ? :cool1:

Oj Neczka, staram sie! Ale mam bardzo wolny net i zanim cokolwiek się wgra, to ruski rok minie.;)

Ale napisze o weterynarzu. Otóż, generalnie Chapkowi nie dolega nic...oprócz dolegliwosci zwiazanych z wiekiem, czyli problemy ze wzrokiem i sluchem, poruszaniem się. Więc mozna by powiedziec, że jest to stary pies, ale jak najbardziej w normie.
Mój wet nie potrafił ocenic wieku Chapka. Ocenił go na 12 do 15 lat. Czyli, tak jak ma w umowie adopcyjnej. W sobotę ma byc szczepiony na wsciekliznę. Dostał też takie tabletki na lepszy oddech ;)

Neczka, czy ja dobrze kojarze, ze mówiliscie, ze on był odrobaczony? Bo wzięliśmy na wszelki wypadek tabletki na robale.

Posted

jaka piękna chałupka:loveu: jednak nie chce wprowadzić się do ganeczku chociaż? Moze jak się zimniej zrobi to sie przeprosi:razz:

Ślepaczek- szaraczek jest uroczy:loveu:. dzieki elmiro:Rose:

Posted

A tu w czasie okupacji budy dzikusów :)

On jest faktycznie budowy. Ale jesli będzie zimno, to zabiore go do domu. Planujemy zrobić jeszcze podstawę pod bude, z izolacja od spodu. A buda jest w ogóle ocieplana styropianem, wiec powinna być dosyc ciepła.

Posted

Świetne mieszkanko ;)
Co do odrobaczania, to wydaje mi się, że odrobaczone są tylko szczeniaki, ale nie zaszkodzi zadzwonić do kierownika i spytać, albo mogłabyś poczekać do soboty, napisałabym Ci sms'a ze schroniska, jak się dowiem :roll: