Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest cudna ! rzeczywiście jak lisek! a ile nasłuchałam się ochów i achów od mamy która widziała Nenę na żywo (przy okazji odbioru plakatów- jeszcze raz dzięki Zofio! niestety nadal nic..:-(). A plakaty o Nence które wisiały na skrzyżowaniu Górczewska-Powstańców pozrywał wiatr w tą nawałnicę, albo ktoś im pomógł...:mad:

Posted

Ona na koty faktycznie nie poluje, za to mój Behemot-Belzebub poluje na nią. Już przecież miała szytą powiekę. Dzięki za ogłoszenia, ale chyba muszę zaczekać do września, bo podobno ktoś na Bemowie szukał w czerwcu jasnobeżowej suczki w kagańcu (jak ona). Może wróci z urlopu i się odezwie. Wiecie, ona jest własnością byłych właścicieli przez kilka lat jeszcze. Wolałabym nie narażać rodziny adopcyjnej na jakieś dziwne sytuacje...

Posted

Nena omija kota szerokim łukiem. Kot ma żarełko na kaloryferze. Na razie pełna harmonia, Bogu dzięki. Bo kolejnego szycia pod narkozą to już mój budżet nie wytrzyma.
6 września chyba jest jakiś festyn Hills'a. Przejdę się tam z suką. Może ktoś się zakocha?

Posted

Ja jej nie zaniedbuję wcale! Wczoraj pływała 40 minut, potem latała godzinę a wracając zaszczepiliśmy wirusówki.
Słuchajcie, ona jednak ma jakiś cień inteligencji. Jak już pisałam - biega za piłeczką, ale nie przynosi :mad: kładzie się w krzolach i grrryzie. Wpadłam więc na pomysł, żeby z piłeczki przerzucić się na dzikie jabłka (rosną tuż przy Wisłostradzie, więc i tak chyba nikt by ich nie jadł). Następne rzucałam dopiero, gdy do mnie podeszła. Już po jednym dniu zaczęła reagować na przywołanie. Skojarzyła bestia - podchodzę i jabłuszko frrruwa. Teraz wołam "Nena", a ona przybiega... Duży postęp!

Posted

To jak Nena tak szybko załapała aportowanie - to ona jest SUPER inteligentna ;) Nawet jak się trochę podzieli z sunią Izzie, to na pewno nikt nawet nie zauważy, że troszku zgłupiała ;)

Posted

No faktycznie, głupia nie jest. Tylko ten charakter :mad: Terrrierrr wymieszany ze szpicem. Kompletnie nie moje rasy. Ooooowczaaaaarka chcę na tymczas! Z owczarkami mam wspólny język. Owczarki rozumiem. Z owczarkami sobie radzę. Owczarki kocham. Acha, Izzie - robimy przelew mózgu ;) Nena sprzeda szare komórki za kawałek szynki. Albo czekolady.
Tydzień temu kupiłam sobie tabliczkę lindta z whisky. Zjadłam pół jednego wieczoru, resztę zostawiłam na stoliku. Następnego wieczoru sięgam po czekoladę, sięgam... i nie ma. Szukam za szafką, szukam na półkach, szukam w szufladzie. No nie ma i już :shake:.
Po paru dniach wygarnęłam z posłanka terrrierrra pusty papierek:mad: Wiem, że psom to szkodzi, ale ŻADEN mój pies NIGDY nie żarł czekolady. A ona żre. I się oblizuje świnia jedna...

Posted

To Ty nie zauważyłaś w międzyczasie, że ona jest pijana? :evil_lol::laugh2_2::laugh2_2:
Mnie zawsze matka powtarzała, że ponoć pies od czekolady może zdechnąć, a tu jeszcze z procentami. Nenka jest niezniszczalna ;)

P.S. Robię już zakupy towarów, żeby wykupić u Neny rzeczoną transfuzję. 3 Lindty z whisky wystarczą? :lol: