Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kora wie, dostała fotki małej. Jestem z nią w kontakcie. Dlaczego nikt jej nie szuka? Podejrzewam śmierć starszej właścicielki. No, pokochać ją pewnie mogę, ale co będzie jak Ruda się znajdzie? Ja nie mogę mieć trzech psów :shake: Realnie myśląc nie dałabym rady się o nie zatroszczyć jak trzeba. Poza tym ona ma - jak widać - podwójne turbodoładowanie. To po prostu terrrrierrrrr, a ja jestem "owczarkowa". Od dziecka. Mnie to przeraża jak piesio (taki śliczny, jedwabisty, maleńki, złociutki) wgryza się z warkotem w piłkę i można robić "karuzelkę" trzymając za tę piłkę.
Oczywiście będzie u mnie jak długo trzeba. Ale myślę, że gdyby znalazł się odpowiedniejszy domek, to Nena tam właśnie trafi. Tak mi się marzy jakaś młoda, acz odpowiedzialna osoba z zacięciem do szkolenia i psich sportów. Marzenie ściętej głowy, co?
Dziś o 17.40 dr Ratajska zdejmuje szwy z oczka i o ile nie będzie trzeba małej piekielnicy usypiać, to potem zrobimy próbę z frisbee ;) No i pływanko wreszcie będzie po tylu dniach nudnych, suchych spacerków.
Cieczka kwitnie - nie wiem, czy ona nie chora, bo to się chyba już powinno skończyć (zaczęła plamić w sobotę 26.07), a tymczasem nic z tych rzeczy. Ja ostatnią sukę pochowałam 20 lat temu.
A swoją drogą obserwując teraz Nenę dziwię się, jak ludzie mogą wytrzymać mając niekastrowane niehodowlane suki :shake: Toć to 1/6 roku wyjęta z życiorysu!
Izzie, już wróciłaś? Miło, że doceniasz Nenę po tym jak Ci pchała zafafluniony kołnierz w twarz :evil_lol:
Jak nie będzie narkozy, to jutro nowe foteczki terrrrierrrra...

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo Ci dziekuje za te wyjasnienia

a dzis jak bedziesz u weta spytaj o te cieczke, dlaczego tak dlugo
przy okazji moze uda sie zalatwic bezplatna sterylizacje / tzn spytaj czy oni nie maja przypadkiem umowy z miastem

przy znalezionych bezpanskich psach jest mozliwosc/ byla zalatwienia bonu na gratisowa sterylizacje w Wydziale Srodowiska UDzielnicy w wyznaczonej lecznicy

no i zycze by nie trzeba bylo jej usypiac- bo bardzo sie tego zawsze boje...
a jutro hasanko i radosc z krążkiem

Posted

No, narkoza niefajna rzecz, ale mam zaufanie do tych wetów. W końcu już raz ją usypiali, a trójłapka-Liska dwa razy. Może da się "na żywca". A wtedy bieganko tuż po :multi: Jutro Nena ma służyć za przynętę na Bemowie dla tego zaginionego psa z Anioła. A wybiegać się musi, bo bez tego wredna się robi :mad:. Terrrrierrrr jeden...

Posted

Hej, tak, wróciłam wczoraj. Co do cieczek to ja się mogę wypowiedzieć, bo przez 13 lat miałam niesterylizowana niehodowlaną sukę :diabloti: I to wcale nie z dobrych chęci, tylko narkoza była dla niej ryzkiem.

Cieczki trwają około 3 tygodni. U mojej pierwszy i ostatni tydzień były, że się tak wyrażę, spokojne, jednak w drugim to była masakra. Rozmawiałam o tym z naszą weterynarz i ponoć tak to bywa. Jak Nena zaczęła 26.07 to powinna powoli kończyć.

Posted

Jotpeg, dzięki za "wywołanie Kory z lasu". Wczoraj dzwoniła i przekazała cenną informację: ponoć w czerwcu na stronie Palucha ktoś poszukiwał "jasnobeżowej suczki", która uciekła po potrąceniu przez samochód na rogu Górczewskiej i Powst. Śląskich. Była w kagańcu, tak jak Nena!
Kłopot w tym, że Paluch zdejmuje ogłoszenia ze strony z końcem miesiąca. Tak że wiemy, że ktoś podobnej suczki szukał, ale nie wiadomo kto :shake:.
Na razie dałam do piątkowej "Stołecznej" ogłoszonko. Zadzwonię też do kliniki na Powstańców. Może rozlepię trochę plakacików w okolicy i spróbuję przycisnąć admina strony z Palucha. Na pewno to archiwizują, choć jak Kora twierdzi - nie chcą szukać potem.
Z małą ok. Ropomacicza nie stwierdzono. Szwy zdjęte. Było i pływanko i bieganko. Materiał zdjęciowy wkrótce (czyli dziś).

Posted

Zofio, przepiekne zdjecia, przepiekne!!!
nie moge oczu oderwac od tego z Nena plynaca, widoczna przez wode :loveu::loveu::loveu:

czerwiec byl niedawno, na pewno informatyk moglby odszukac to ogloszonko (gdyby mu sie chcialo...) kciuki trzymam!

Posted

Byłam w rejonie, gdzie zgubiła się tamta suczka. Łaziłam z Neną po okolicznych osiedlach ze 3 godziny. Niestety, nikt jej nie rozpoznał. Oblepiłam skrzyżowanie i okoliczne markety (Lidl, Wola Park etc.). Wywiesiłam też u wetów. Na razie cisza...

Posted

Dobra, będę Nenkać ;) bo cały weekend jestem w domu. To się trochę tu poprodukuję. Mam nadzieję, że nie będę za bardzo ludzi wkurzać :diabloti:

P.S. Mam nadzieję, że nie za dużo ludzi nie lubi hopaj, bo się w taki sposób udzielam na paru wątkach :lol:

Posted

Sorry. Zboczenie zawodowe. W sumie pisanie głupich wierszyków to też hopanie, tylko trochę "zakombinowane" ;) Hopaj więc Izzie Nenkę, o ile możesz. Bo ja się boję, że ona nie znajdzie swoich Państwa. Wywaliłam kilkadziesiąt plakatów na tym Bemowie i cisza głucha. Z uwagi na święto nie wyjdą też chyba "żółte strony" Stołecznej, a ona tam ogłoszona jest :shake: Kurka, takiej ślicznej małej bestii nikt nie szuka?