Kinia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Róża piękna:loveu: http://img218.imageshack.us/img218/1072/69567001.jpg On go pokonuje z taką gracją:evil_lol: Quote
Bzikowa Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 http://img269.imageshack.us/img269/19/81475510.jpg jest naprawdę śliczny! :) Będę trzymać kciuki, żeby się Denis rozkręcił na obozie!:loveu: Quote
madzior_ka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [quote name='Kinia']Róża piękna:loveu: http://img218.imageshack.us/img218/1072/69567001.jpg On go pokonuje z taką gracją:evil_lol: Dziękuję:loveu: ach ta jego gracja - trzeba mu ją troche zminimalizować na obozie;)) Jak byś widzała jakby tam była dłuższa lub bardziwej mokra trawa to by dopiero gracja była - zastanawiałby się przed każdym krokiem, gdzie bezpiecznie będzie łapke postawić;) Quote
Kinia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 madzior_ka napisał(a):Dziękuję:loveu: ach ta jego gracja - trzeba mu ją troche zminimalizować na obozie;)) Jak byś widzała jakby tam była dłuższa lub bardziwej mokra trawa to by dopiero gracja była - zastanawiałby się przed każdym krokiem, gdzie bezpiecznie będzie łapke postawić;) hahaha:evil_lol: Chce to zobaczyć:lol: Quote
madzior_ka Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Nie obróżki a taka gumowa pętelka z napiszem "Jestem oznakowany mikroczipem", którą mozna przypiąć do obrozy zdjęć niestety nie mam, ale moze po powroci z obozu będą;) Jak pewnie wiecie jutro wyjeżdzamy na obóz agility do Horni Suchej, wracamy 12 lipca. Trzymajcie kciuki za Denisa, za pogodę i za co jeszcze chcecie:) a ja obiecuję relację już po:) Mam nadzieję, że bedziemy się świetnie bawić, a przy okazji nauczymy się czegoś nowego, no i najwazniejsze mam nadzieje ze Denis bedzie chciał pracowac w nowym otoczeniu i sporych rozproszeniach:) Na pożegnanie jakieś pierwsze lepsze zdjęcie Denisiastego: Quote
BellaLab Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Kciuki trzymam, mam nadzieje, ze dobrze się bawicie:) Czekam na (foto)sprawozdanie:cool3: Quote
madzior_ka Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Wróciliśmy juz wczoraj wieczorem, relacja będzie jeszcze dzisiaj ale tymczasem idę z Denisem na spacer, potem napisze coś więcej, a póki co narazie jedno obozowe zdjęcie Deniska: Quote
tangerine74 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Świetne zdjecie :p Czekam na relację z nauki. Quote
Kinia Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Magda nie może się zalogować na dogo, a nadodatek wyjechała. Wraca w środe i wtedy napisze relacje z obozu i da dużo zdjęć. Fotka na pocieszenie: Quote
madzior_ka Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Wróciłam:) i nawet udalo mi si zalogować, dzięki Kinia za wstawienie zdjęcia, ale i tak nikt nas nie oweidził - no trudmno...;/:) Na obozie było super;) Cwiczyliśmy dużo kombinacji ze zmnianami stron, z odwoływaniem od przeszkody która była na wprost, cwiczylismy również ciaste skręty, komendę out - skakanie od strony zewnętrznej do mnie. Denis pracował ładnie wtedy kiedy pracował, robi wtedy super wszystko, reaguje na moje sygnały i jest super, ale niestety wiele dni było takich ze nie pracował bo biegu w tempie żółwia z przystankami co kawałek pracą nazwac nie mogę. Myślałam ze to kwestia upałów ale chyba nie tylko, nie wiem nowe otoczenie? duzo psow? nie otrafie tego powiedziec bo na placu pracuje normalnie, ale i tak z przyspieszeniem mamy problemy. Teraz się zastanawiam co z nami i agility dalej zrobić. Czy zostać w klubie, bo kurs juz skonczylismy, bardzo bym chciała ale troche szkda mi swojego czasu i sil Denisa jesli m to wyglądać tak jak oboz, czyli jeden rzebieg i koniec...;/ nie wiem musze sie zastanowić, bardzo nie chcialabym rezygnowac, ale jesli bedzie to dla nas najlepsze - czyli zostanie rekreantami:) to i tak z agility robie sobe tylko małą przerwe, bo moja miłośc do borderów powiększa się z dnia na dzien:) Zdjęcia będą, jak uda mi sie je wgrać bo narazie laptop odmawia posluszenstwa....;/ Quote
tangerine74 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Zaprzeczam, że nikt nie zagladał :p Zagladałam i czekałam na sprawozdanko, bo bardzo Ci tego obozu zazdroszczę. Gimli ćwiczyl podobnie na poczatku: zwalniał, zatrzymywał się, odchodził, nie potrafił pracować. Okazało się, ze po prostu chciałam od niego za duzo. Zaczęłam wychodzić w połowie zajęć na spacer, ćwiczyłam z innymi psami, dałam sie mu nakręcać (szczekać samotnie przy płocie). Dlatego nie było mowy o systematycznym treningu. Zajęcia co 2-3 tygodnie były dla niego optymalne - wtedy chciał pracowac. Takie rozciaganie zajec w czasie i uczenie się ćwiczenia trwało rok. Potem ze wzgledów zdrowotnych ja miałam półroczna przerwę. Powrót po przerwie pokazał mi innego psa: chętnego do pracy :multi: Teraz mogę ćwiczyć z Gimlim raz w tygodniu. Mi odpowiada bieganie rekreacyjne. Nie zawsze nam sie to udaje, więc obydwoje tesknimy i nakrecamy sie na treningi. Biegamy ćwieczeniowo i rekreacyjnie, ale mamy z tego niezła frajdę. No i wciaz pamiętam o tym, zeby Gimli miał niedosyt - to jest najwazniejsze. Jeśli przesadzę z czasem albo wymaganiami, to ide na spacer albo łąke i zupełnie zmieniam zabawę: tarzanie, przepychanki, podgryzanie ;) Póxniej zostawiam Gimlego przy płocie, biegam z innym psem przez chwilę i dopiero mocno nakręconego Gimlego biorę na jeden jedyny przebieg. Żeby zakończył zajecia wielka radocha i wielkim niedosytem. To mi sie sprawdza. Ufff... Napisałam to wszystko, zeby Ci dać nadzieję ;) ze Denis z czasem też się rozbiega i rozkreci :p Gimlasiowi to zajęło ponad 2 lata. Więc zachęcam do wytrwałosci. :p Quote
taxelina Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ja zagladalam a co mialam pisac jak ciebie nie ylo? Quote
madzior_ka Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 wybaczcie... no to troszkę wakacyjno-piłeczkowych i jeszcze jedno już po powrocie "ups a gdzie moja piłka?!?": inne również mam, ale traz w wakacje moze z tydzien w sumie byłam w domu i nie miałam sie kiedy zabrac za te zdjęcia, jak to trochę ogarnę to na pewno wstawię;) Quote
madzior_ka Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Nadal tutaj cichutko no to czas rozkręcić odrobinę Tą galerię chociażby na chwilkę, zatem cd. zdjęć ogrodowych (wakacyjne jeszcze będa jak je odkopię:): mam nadzieję, że teraz choć trochę ta galeria ożyje:) Quote
BellaLab Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 piękne fotki!:) http://img229.imageshack.us/img229/113/41099146.jpg super ujęcie:) Quote
ariss Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 http://img175.imageshack.us/img175/5528/59377526.jpg a mi podoba się to:loveu: Quote
Kinia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Hejo! nareszcie wróciliście!:multi: Masz nowy obiektyw?:razz: http://img89.imageshack.us/img89/9931/16966298.jpg :loveu: Quote
madzior_ka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='Kinia']Hejo! nareszcie wróciliście!:multi: Masz nowy obiektyw?:razz: http://img89.imageshack.us/img89/9931/16966298.jpg :loveu: Ano wrcilsmy i musze w koncu do Marleya zawitac do galeri:) Obiektywu nowego jeszcze niestety nie mam, te z ogrodu było robione pożyczoną sigmą 70-300:loveu: ale marzy mi się teraz taka 70-200/2.8 no i zobaczymy czy uda mi sie na nią uzbierać;) Quote
Kinia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 aaa rozumiem:) Ja też na nią zbieram, w sumie mogłabym kupić, ale są inne wydatki... Quote
madzior_ka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='Kinia']aaa rozumiem:) Ja też na nią zbieram, w sumie mogłabym kupić, ale są inne wydatki... na tą 70-300 czy 70-200:>? ta druga jest świetna ale tez wlasnie co uzbieram trochę kasy to sa inne wydatki bo sie okaże ze albo kon potrzebuje nowych ochraniaczy, albo jakies zawody mamy a na to te troche kasy idzie, albo cos Denisowi potrzeba i tak w kolko:) ale mam ndzieje ze jeszcze w tym roku mi sie uda wiec juz na nastepny agilitowy i jezdziecki sezon bede wyposazona:) No i oczywiśćie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa:) No to jeszcze plażowicz: i wakacyjny widoczek na plażę i klify w Jastrzębiej Górze: Quote
Kinia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Wolałabym tą 70-300 bo chce coś dłuższego;) Plażowicz cudowny! Quote
Recommended Posts