Jump to content
Dogomania

Cary w potrzebie- JUŻ W NOWYM, STAŁYM SUPER DOMU U GOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Powiało nadzieją! Wpis (z dzisiaj jeszcze) szefowej Rottki:

"No wiec plan mam taki i już go wcieliłam w zycie: Ewa mi napisała mailem jakich dokładnie badań wymaga Cary.
Tomograf jest na SGGW, nie ma EEG, ale bardziej potrzebujemy tomografu, w dobrej sytuacji to on nam powie wiele, jesli nie wszystko .
przypadkiem mamy umowę z SGGW, przypadkiem dzisiaj rozmawiałam na ten temat , CT wykonuje tam tylko jeden doktor Tadeusz Marojek, będę miała komórke do niego jutro i zadzwonie ponegocjować cenę. jeden maleńki odcinek to 700 zł, ale w przypadku jesli chcemy i głowę z kontrastem i cały odcinek kręgosłupa MUSI byc taniej...
Majac juz sprecyzowany plan, zadzwoniłm do Pana ktory czeka na wieści, informacje przekazałam, o stanie poinformowałam, jak też o tym, z jutro negocjuję cenę i będę znać koszt badań diagnostycznych, marzenia o Niemcach badających Cary'ego odkładamy na półkę.
proste, nie? "

• Replies 822
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpis szefowej Rottki, ciąg dalszy z dziś:

"Wieści z poligonu: rozmawiałam z doktorem, musiałam się przygotowac do tej rozmowy, przeglądając wszystkie badania Caryego, jego historie na nowo itd. bo doktor bardzo nie lubi braku konkretow i tego jak ktos chce zbadac psa "na wszystko" w sumie słusznie. Przy okazji wyszło, ze Cary nie potrezbuje i nie ma zleconego badania EEG, a MRI, A TO ZNACZNA RÓZNICA .
Doktor dzisiaj ma do późna wizyty, na omówienie potrzebujemy więcej czasu, mam dzwonić jutro w okreslonej porze. to będę.
MRI mozemy psu wykonać poza SGGW, także orzy pomocy doktora. byłaby więc PEŁNA diagnostyka.
Rozmawiałam dzisiaj też z panem, zainteresowanym stanem i dofinansowaniem leczenia psa, jestesmy w stałym kontakcie - przesyłam mu wyniki Caryego i deliberujemy co dalej. Bądźcie dobrej myśli, bo ruszyło z kopyta "

Posted

Wpis Ewy z wczoraj:

"Opiekun Carego już powiadomiony że Koszalin z przyczyn obiektywnych odpada i że na badania najprawdopodobniej pojedziemy do Warszawy na SGGW. (...) Generalnie zgadzam się z Majeczką że w takiej sytuacji diagnostykę przeprowadzamy u nas - czas leci, a nie wiadomo jak długo jeszcze potrwa zbieranie tych 4. 000, - potrzebnych na badania w Niemczech ( o ile w ogóle uda się taką kwotę zebrac). Poza tym z przyczyn osobistych chciałabym już dłużej nie zwlekać z tymi badaniami - najprawdopodobniej za jakieś 6 miesięcy (no może ciut dłużej ) będę już bardzo daleko stąd, a wtedy trudniej byłoby mi uczestniczyć w sprawie Carego, choć i tak mogłabym robić więcej ale zawsze obowiązki zawodowe wyprzedzają inne kwestie no i jest jeszcze moja Bonusia, której też muszę wyrobić "paszport" a nie jest to proste i wymaga sporo zachodu. "

Posted

majqa napisał(a):
Pragnę wierzyć, że mu się uda i z leczeniem (wcześniej z diagnostyką) i ze znalezieniem domu, który właściwie o niego zadba.

Jak ja bym się cieszyła :loveu:

Posted

[quote name='Klaudus__']Nikt tu nie zagląda... :-(
Zagląda, zagląda...Nie mam jeszcze najświeższych wieści. Czekam na nie (na konkretne, nowe ustalenia odnośnie badań, a za dogranie sprawy wzięła się sama Fundacja; pertraktacje z wetami trwają).

Posted

Czy tej pani "prawnik" ktos może narobic koło d... za to co zrobiła temu psu?...
Dlaczego nie podaje się tu jej nazwiska? Jesli to wszystko prawda to nawet nie spróbowałaby by zaskarzyć o pomówienie...

Posted

Jeśli masz, co jest w pełni zrozumiałe, wątpliwości, co do sytuacji, napisz proszę do Ewy pilotującej sprawę Carego. Raz, że jest najbardziej
w temacie, dwa sama jest prawnikiem. M.in. w tym celu Ewa wyraziła zgodę, by jej adres mailowy umieścić na forum.

Posted

[quote name='tyciaNi']ja też podnszę ciężar psiej goryczy i :modla: aż Cary :scared: i będzie :painting:

pozdrawiam[/quote]

Powiodło się Boniemu po dłuugim czasie może teraz kolej na ciebie Cary.