Jump to content
Dogomania

Cary w potrzebie- JUŻ W NOWYM, STAŁYM SUPER DOMU U GOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 822
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majgo, Twój tekst o Carym - prosty, piękny, porażający treścią, wymową!!!.Stylistyczny i merytoryczny majstersztyk.
Gosiu, to co piszesz o obecnym stanie zdrowia Carego, napawa optymizmem, wiarą w człowieka.Jak to cudownie,że on sam chodzi i już się buntuje na kołnierz:evil_lol:. Cary chyba nie utracił całkiem nadziei,że jeszcze coś dobrego go spotka ze strony człowieka...

Posted

Mój Boże, nie mogło stać się lepiej. Naprawdę opatrzność zadziałała i postawiła na drodze Carego Gosię, a teraz działa sama Gosia.
Twoje wpisy Gosiu rzeczywiście napawają optymizmem.
Pozwoliłaś Caremu znów uwierzyć w człowieka. :lol:
Z całego serca Ci dziękujemy!!!

Posted

Finansowa pomoc Caremu może przybrać dwie formy - bezpośrednich wpłat na fundację:

Pomorska Fundacja Rottka, 81-786 Sopot ul. Chopina 38
Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot:
53 1090 1098 0000 0001 0587 2375
tytułem - Cary

...lub drogę smsową, wysyłając na numer 79880 treść: wa cary 01. W odpowiedzi przyjdzie link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Cary'ego. Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN).

Posted

Gosiu, czy istnieje szansa na nowe zdjęcia Carego? Niestety ciągłą bazą do ogłoszeń, w tym aukcji wystawianych przez Rottkę, były "stare", robione jeszcze przeze mnie. One, chcemy tego, czy nie, opatrzyły się. Warto czytającym ogłoszenia, allegrowiczom, pokazać, że pies ma się lepiej, co więcej pokazać go w nowym otoczeniu. Uwiarygodni to działania na jego rzecz i, może zbyt optymistycznie zakładam, ale przyciągnie oko zainteresowanych (choćby zasileniem jego konta).

Posted

"Aby pomóc Cary'emu wyślij SMS-a na numer 79880 o treści wa cary 01. Otrzymasz link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Cary'ego. Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN). Za każdego SMS-a serdecznie dziękujemy."

Pomorska Fundacja Rottka, 81-786 Sopot ul. Chopina 38
Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot:
53 1090 1098 0000 0001 0587 2375

tytułem - Cary

Posted

ja też myslę że jakieś nowe zdjęcia by się przydały do ogłoszeń lub do akcji smsowej

życzę Caryemu wiele szczęścia na Nowy Rok i Wam wszystkim walczącym o to szczęście :loveu:

Posted

Wszystkim Carusiowym fanom składam życzenia Świąt Bożego Narodzenia upływających pod znakiem spokoju, rodzinnej atmosfery i odpoczynku!
Niech Mikołaj o Was nie zapomni! :razz:
Pamiętajcie poczęstować zmarzniętego przybysza lampką dobrego winka, może się zasiedzi, a z worka wypadnie choć jeden prezent więcej? ;)

Posted

Majga- problem w tym, że ja nie mam aparatu (nie stać mnie), a robić byle jak i czym nie ma sensu.
Umówię się z Anią (dr Jaśkiewicz), która Carego zna i operowała mu jajka, żeby przyniosła swój aparat do lecznicy, jak będziemy mu ściągać szwy.

Mamy super miejcse pod lecznicą, gdzie robimy psom zdjęcia do stron internetowych. Jak mu zrobimy ze 200 to coś da się wybrać.

On ma niestety jeszcze chore uszy- nie wiem dokładnie, co tam siedzi, zajmę się tym dopiero po zdjęciu kołnierza. Dostał advocata narazie- jak to jakiś gówniany świerzbowiec, to powinno pomóc.
Ale obawiam się, że to jakieś niedoleczone paskudztwo.

A teraz dobre nowiny- Cary ma siłę byka, i na pewno nie jest to pies do usypiania.
Po wczorajszym cartrophenie zaczął podskakiwać. Skończyło sie podle, bo jak sie nie ma mięśni, to kończy się lądowaniem na doopie, ale u mnie na szczęście nie ma żadnego betonu, więc wylądował w piachu:-)))
Dostał jeszcze jeden magiczny lek dzisiaj, zobaczymy, jak zadziała.
Gdybym miała większy teren, NIGDY bym go NIKOMU nie oddała. To świetny pies, zaniedbany przez tych, co WŁAŚNIE JUTRO POWINNI SIĘ ZAMKNĄĆ I NIE ZABIERAĆ GŁOSU TYM LEPSZYM.

Do Kasi- gelacan dotarł, dziękuję:-)

Posted

Gosia napisał(a):
(...) Umówię się z Anią (dr Jaśkiewicz), która Carego zna i operowała mu jajka, żeby przyniosła swój aparat do lecznicy, jak będziemy mu ściągać szwy. (...) On ma niestety jeszcze chore uszy- nie wiem dokładnie, co tam siedzi (...) Ale obawiam się, że to jakieś niedoleczone paskudztwo.A teraz dobre nowiny- Cary ma siłę byka(...)

Dzięki za info, czekamy wobec tego na zdjęcia i tyle w ich temacie.
Uszy - tak, to niedoleczone paskudztwo, a co dokładnie powinna wiedzieć Ewa, bo jej weci się z tym zmagali i pewno byłoby po sprawie, gdyby opiekun Carego stosował zalecane i dostarczone mu leki (tak podobno nie było).
Wspaniale, że Cary ma się coraz lepiej. Siła byka, to jest to!!! :multi:
Tak trzymaj Carusiu!!! :loveu:

Posted

kochani życze wszystkim wszystkiego co najlepsze dużo siły i spokoju mega troski nad kolejnymi stworzonkami oby ten rok 2009 był o sto razy lepszy od obecnego i szaaampańskiego sylwestra;) a teraz do Carego- ojjj nagadaj nam jutro nagadaj :cool3::cool3:

Posted

Bardzo się wzruszyłam czytając ten wątek. Dziękuję dogomaniakom, że tak troszczą się o Carego. Ja ze swej strony wysyłam 3 SMS-y.
Cary, zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę.

Posted

Je gelacan, je wszystko, co trzeba, pasowałoby go tylko masować, a ja nie mam tyle czasu no i się ostatnio strasznie pochorowałam:-(((
Bo jak mu dam hmb bez ruszania go, to nic nie da.
Poza tym jest jeszcze nowy problem- moim zdaniem on powinien być w cieple, a on się rwie na podwórze i do kojca.
I tam leży w tym zimnie. Jak go zawołam, to przychodzi, ale ewidentnie nie chce siedzieć w domu.
Nie bardzo wiem, co robić:-(((
Dziś dostanie drugi zastrzyk catrophenu i zobaczymy- pierwszy zadziałał bardzo dobrze.
Spróbuję puścić go z którąś z moich suk shibowych, jak go nie będzie gryzła, to może z nią się porusza- znaczy pobiega, zamiast leżeć w dołkach, wykopanych przez psy.

Posted

Jeszcze jedno- Cary nie jest samotny :mad:
Bez przerwy się z nim "kontaktujemy"- siedzi w naszej łazience, a poza tym dzis się bawił z jedną shibą. Wprawdzie chwilę i pod nadzorem, ale zawsze.
Myślę, że za kilka dni będę mogła powiedzieć, do jakiego domu powinien trafić i ile będzie kosztować jego miesięczne utrzymanie.

Posted

[quote name='maja2308']Wysłałem sms-a.Czy można jakoś inaczej pomóc ?
Maju, serdecznie dziękuję za smsową pomoc. :loveu:

Jak pomóc? Można wielorako, a najkrócej to ujmując, nagłaśniając sprawę Carego/ rozreklamowując go (nadal zbierane są pieniążki - leczenie/ koszt utrzymania/ diagnostyka i oczywiście szukany jest dom).

Tym samym...możesz pomóc tak:

1. Czujesz się na siłach w ogłaszaniu go na wybranych przez Ciebie stronach (gotowiec - tekst do ogłoszeń str.64 lub Twój własny, jeśli uznasz, że tak Ci wygodniej lub tak zdecydowałaś), zrób to proszę.

2. Jeśli jesteś na NK - ta forma nadania biegu sprawie Carego też jest mile widziana.

3. Rozsyłaj info o nim drogą mailową - czyli wspomniany gotowy tekst lub Twój własny.

4. Pomóż w rozpropagowaniu aukcji Carego, wystawionych przez Rottkę:

Świece 24cm, Wspomóż CARY'ego rottka.p (516643865) - Aukcje internetowe Allegro

CARY - PRZESTAŁ CHODZIĆ, ALE NADAL WALCZY!!!! (513848139) - Aukcje internetowe Allegro

CARY ofiara oprawców dzielnie walczy o życie!!!! (513845602) - Aukcje internetowe Allegro

CARY ofiara oprawców dzielnie walczy o życie!!!! (513845602) - Aukcje internetowe Allegro

CARY walczy nadal o godne życie a my razem z nim! (513842285) - Aukcje internetowe Allegro

CARY ofiara oprawców DZIŚ PRZESTAŁ CHODZIĆ!!!! (513841079) - Aukcje internetowe Allegro

CARY ofiara oprawców DZIŚ PRZESTAŁ CHODZIĆ!!!! (513830574) - Aukcje internetowe Allegro

CARY ofiara oprawców DZIŚ PRZESTAŁ CHODZIĆ!!!! (513829730) - Aukcje internetowe Allegro