Jump to content
Dogomania

Cary w potrzebie- JUŻ W NOWYM, STAŁYM SUPER DOMU U GOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Wracając do samego Carego i pytania Toyoty. TAK, SMSY NA CAREGO SĄ JAK NAJBARDZIEJ AKTUALNE - info/ odpowiedź z Fundacji Rottka.

"Aby pomóc Cary'emu wyślij SMS-a na numer 79880 o treści wa cary 01. Otrzymasz link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Cary'ego. Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN). Za każdego SMS-a serdecznie dziękujemy."

Przepraszam Majqo!Przekleiłam raz jeszcze,bo to arcyważne jest,a przez to przymulanie gdzieś się zagubi.Powtarzaj z łaski swojej to co jakis czas.

• Replies 822
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='al-ka'](...)
"Aby pomóc Cary'emu wyślij SMS-a na numer 79880 o treści wa cary 01. Otrzymasz link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Cary'ego. Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN). Za każdego SMS-a serdecznie dziękujemy."
Przepraszam Majqo!Przekleiłam raz jeszcze,bo to arcyważne jest,a przez to przymulanie gdzieś się zagubi.Powtarzaj z łaski swojej to co jakis czas.
Ależ za co Ty mnie przepraszasz? Jestem przewdzięczna, że mnie pilnujesz!!! :calus: Bardzo, bardzo dziękuję Al-ko!!! :loveu:

Inna forma wpłat:
Wpłaty na pomoc dla Cary'ego należy kierować:
dopisek "Cary":
Pomorska Fundacja Rottka, 81-786 Sopot ul. Chopina 38
Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot:
53 1090 1098 0000 0001 0587 2375

Posted

[quote name='majqa']Zbójini ja mówię pas, bo szkoda mi prądu na ustosunkowanie się do Twojej wypowiedzi ale na bardzo silną i wyraźną prośbę Ewy, zaglądającej na wątek wstawiam jej odpowiedź:

...

Ja równiez mówię pas na tak postawiona sprawę. Jeśli Wy na pytanie jednego z potecjalnych, powiedzmy, ratujących Carego odpowiadacie kontratakiem polegającym na dość nieudolnej próbie poniżenia interlokutora zamiast szczegółowej analizy zdarzeń i wytłumaczenia się z pewnych rzeczy to nie za bardzo mamy o czym rozmawiać.

Posted

[quote name='Zbójini'](...) Jeśli Wy na pytanie jednego z potecjalnych, powiedzmy, ratujących Carego odpowiadacie kontratakiem polegającym na dość nieudolnej próbie poniżenia interlokutora zamiast szczegółowej analizy zdarzeń i wytłumaczenia się z pewnych rzeczy to nie za bardzo mamy o czym rozmawiać.
Drogi, potencjalny, powiedzmy, ratujący Carego Interlokutorze!
Nie raz i nie dwa pojawiała się na wątku Carego sugestia, by o wszelkie szczegóły, a przecież nie znam wszystkich, pytać u źródła.
Podawane były i z uporem maniaka powtarzane, dane kontaktowe do Ewy
i szefowej Rottki. Kto zechciał, skorzystał z tej drogi.
W mojej ocenie, oczywiście subiektywnej, brak pomocy z Twojej, Interlokutorze strony, nie zaważy na przyszłości Carego.
Żadną z moich wypowiedzi natomiast nie miałam zamiaru Cię poniżyć, zwłaszcza nieudolnie. ;) Jeśli tak to zostało odebrane, serdecznie przepraszam. Sęk w tym, że i na obrazę czymś sobie trzeba zasłużyć.

Posted

Dla wszystkich potencjalnych i realnych ratujących raz jeszcze namiary:

Inna forma wpłat:
dopisek "Cary":

Posted

Całusy Kruszynko dla Ciebie i Malucha!!! :loveu: Dziękuję serdecznie za wsparcie. Kiedy tylko na forum Rottki pojawi się listopadowe rozliczenie, zaraz skopiuję je tutaj.
Mam nadzieję, że odezwie się i Gosia. Mam nadzieję, że jest w stałym kontakcie z Fundacją i wie, jak wygląda stan finansów. Może wyszło coś jeszcze w trakcie, na co należy się przygotować. Zaraz zrobię tam wpis, bo Kwapa tam głównie zagląda, z prośbą o zmianę tytułu na aktualniejszy.

Posted

majqa napisał(a):
Całusy Kruszynko dla Ciebie i Malucha!!! :loveu: Dziękuję serdecznie za wsparcie. Kiedy tylko na forum Rottki pojawi się listopadowe rozliczenie, zaraz skopiuję je tutaj.
Mam nadzieję, że odezwie się i Gosia. Mam nadzieję, że jest w stałym kontakcie z Fundacją i wie, jak wygląda stan finansów. Może wyszło coś jeszcze w trakcie, na co należy się przygotować. Zaraz zrobię tam wpis, bo Kwapa tam głównie zagląda, z prośbą o zmianę tytułu na aktualniejszy.

Zmieniłem tytuł, mam nadzieję, że na dobry... Przepraszam, że tutaj nie zaglądałem ostatnio ale... koniec roku i...:placz:

Posted

Przypominam dane do wpłat:

Inna forma wpłat:
dopisek "Cary":

Kwapo, dziękuski za zmianę tytułu!!! :loveu:

Posted

[quote name='majqa']Czekamy Gosiu na wszelkie informacje o Carym. To, co jak sądzę poza samą obserwacją psiaka jest najważniejsze (obserwacja zachowania, charakteru może wnieść coś nowego i zarzutować na konieczność modyfikacji tekstu ogłoszeniowego pod kątem DS), to priorytety dotyczące badań, leków, karmy, a co się z tym wiąże, koszty.
Taki wpis zrobiłam wcześniej, a póki co wiemy o Carym tyle:
"(...)wszystko jest ok. Narazie. Dostał leki (...) Moim zdaniem ten pies został po prostu tragicznie zaniedbany w sprawie swoich przypadłości- i przy dobrej opiece nie tylko się podniesie, ale będzie zupełnie dobrze funkcjonował. Jest piękny- wielki, okazały, zrównoważony.(...)"

i

"Dziś miał badania krwi i wszystkie parametry są w normie- generalnie rzecz biorąc- zdrowy pies. Jeszcze zrobimy mocz (...) Było też rtg- ale do powtórki, bo żadnych potężnych zmian tam nie widać. Jest jedno miejsce, które nam się nie podoba, ale zdjęcie musimy zrobić w znieczuleniu ogólnym, a to będzie w czwartek, bo wtedy pozbędziemy się jajek.Obecnie je RC Mobility Support Large Breed (z niechęcią dużą), więc dodaję mu puszkę. Dostaje codziennie metacam i obecnie jeszcze nivalin krótką serią, potem dostanie jeszcze catosal, combivit i kokarboksylazę. Ma zaniki w mięśniach tylnych nóg i tego się raczej juz pozbyć nie da. Ale chodzi na czterech nogach, więc nie ma problemów z przemieszczaniem się.(...)"

Isadorko, nie sądzisz, żeby jeszcze momencik poczekać do tych wyników moczu, RTG i np. opisu zachowania psa wobec innych psiaków?
Za jednym zamachem by puściło się allegro cegiełkowo i domkowo,
a domek docelowy, wiadomo, będzie chciał znać konkrety. Przydałaby się i informacja do jakiego domu powinien trafić, bo na ten moment to raczej nie usianego schodami. Ciekawe, co z kwestią dzieci (krótko mówiąc komu polecać Carego, do jakich warunków). Pozostaje jeszcze sprawa danych kontaktowych.

Posted

Z metacamu przejdziemy na cartrophen najprawdopodobniej, bo metacam to tylko lek przeciwbólowy i działa doraźnie. Każdy się po metacamie, czy rimadylu podniesie. Chodzi o poprawę długotrwałą, a nie chwilową. On łazi tak sobie, ale cały czas na czterech nogach i czasami przy sikaniu musi sie podeprzeć czwartą kończyną (za przeproszeniem).

Do jego psychiki nie mam żadnych zastrzeżeń narazie przynajmniej. Robię mu po 5 zastrzyków dziennie, w tym 3 bolesne- każdy by sie wkurzył, a on tylko czasami sie odsuwa albo pyskiem trąca mi rękę. Czesałam go, drapałam, czochrałam, oglądałam uszy w wynicowaniu- nic nie gadał. Zachwycony może nie był, ale nie warknął- raczej się wygłupia, niz straszy.

Więc nie bardzo rozumiem ten post o agresji...
Zresztą uważam, że Pani Ewa by mi powiedziała- wiedziała, że mam małe psy w domu, dwa rottweilery, wielkiego kundla i obecnie pitbulkę (chwilowo).
Pozdrawiam- będę w kontakcie.

Posted

[quote name='majqa'](...) Cary jest otępiały lub, co jeszcze gorzej, pomimo, że zna Ewę, nawet na jej widok reaguje agresją, prawdopodobnie wynikającą z bólu.(...).
Co do agresji Gosiu to był mój post, fragment w cytacie. Info o takiej skrajności: otępienie - agresja (choć nie opisana, czym się objawiała), to była bezpośrednia informacja od Ewy (nie pamiętam tylko, czy mailowa, czy telefoniczna). Bez wątpienia było to incydentalne, bo i Ewa nie przebywała z psem na okrągło. Z czego mogło wynikać? Pies wyczuwał, że dzieje się coś niedobrego. Z jednej strony nagłe odwiedziny weta, Ewy, a i sam poziom bólu robił swoje. Bierzmy i pod uwagę również samą niemoc Carego. Nie wstawał, nie był "oprawiony" w znaczeniu odczyszczenia. Czekał Bóg wie na co. Co się zmieniło? Ktoś pomógł mu wstać, dał szansę na spacer, podawane ma leki, odpowiednie jedzenie. Cary, jak każdy zresztą pies, wyczuwa prawdziwą troskę. Taką skrajność postawy psa już przerabiałam, stąd ośmielam się wypowiedzieć na temat tej nagłej różnicy.
Co agresji i Carego. Miałam z nim krótko, bo krótko ale do czynienia i do mnie, obcej osoby, tulił się, dawał wygłaskać, a ja z kolei odrzucając na bok wszelką zasadną ostrożność pozwoliłam sobie na wycałowanie go i inne formy spoufalenia. Tyle z mojej strony wytłumaczenia się z wiadomej informacji na wątku.

Martwi mnie ten jego chwiejny chód. Kiedy ja go obserwowałam było identycznie, jak piszesz. Podtrzymywany uprzężą szedł krokiem kolebiącym się, jakby siłą rozpędu i nagle następowało zatoczenie, a wtedy albo podparcie albo poprostu siad, przypominający, tylko z pozoru bez znaczenia, klapnięcie na pupę (z którego nie podnosił się o własnym siłach, tył musiał mieć wtedy podciągnięty). Od mojego spotkania z Carym minął już szmat czasu więc wiele mogło się zmienić. Teraz Ty Gosiu jesteś jedynym źródłem wiadomości o jego stanie.

Isadorko, pisałam wczoraj z szefową z Rottki (w międzyczasie Gosia wrzuciła kolejne info) i uzgodniłyśmy, że nie czekamy z allegro. Zrobię dziś, pewno późnym wieczorem, tekst i wrzucę na oba fora.

Posted

Przypominam dane do wpłat:

Inna forma wpłat:
dopisek "Cary":

Posted

Kruszynka86 napisał(a):
Caruniu kochanie smski puszczone:loveu::loveu:

Przeogromne podziękowania Kruszynko i za smski i za fakt, że zaglądasz na wątek Carego. :loveu: :loveu: :loveu: