Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna pieknosc szuka nowego domu.
Dla jej dobra trzeba ja koniecznie zabrac :( Wlascicielka sie
zgadza.
Takini, suka ur. 3 maja 2007 r. prawdopodobnie mieszanka nowofundlanda z berneńskim pasterskim, duża, wesoła, bardzo przytulna, stróżuje dzielnie, choć tego co wejdzie na posesje nie rozszarpie (ale swym wyglądem skutecznie odstrasza), wychowana z kotami i psami - psy i duże suki
toleruje, nawet się z nimi bawi. Raczej energiczna, choć z umiarem.
- wady: poluje na kury i małe suki.
Zdjecia:

Kontakt do mnie przez PW - sluze bezposrednimi namiarami wlascicielki

Posted

Dla suki nikt nie ma czasu - pani sobie wyobrazala, ze syn gimnazjalista jest juz dosc dorosly by sie zajmowac psem. Suka chodzi na spacer ~ raz w tygodniu, a tak siedzi na podworku... Jak nie ma domownikow + na noc jest zapinana na krotki lancuch, bo plot jest za niski. No i znalazla sobie rozrywke - kury, w dodatku urwala sie do soltysa i pogryzla z jego suka (mala suka nie miala wielkich szans, ale odratowana). A to jest mazowiecka wies i chlopi jej nie przepuszcza. Jak sie jej stamtad nie wyciagnie to ma wyrok na karku.

Posted

Pamiętam jak kiedyś pytam się w jednym gospodarstwie gdzie jest ich pies – Max. A na to ta osoba – och nie chce nawet o tym mówić :
Mąż cofał traktor i najechał Maxowi na głowę- pies jeba…ł MAxa ale przy okazji świni nogę złamał i trzeba było ją zarżnąć.

Ja myślę, że ta historia najdobitniej przedstawia stosunek ludzi na wsi do psów !

Posted

Dzieki! Skutecznie!
Takini ma dom - Panstwo maja stajnie, pan pracuje w jednej z firm wet. Maja 3 letnia niufke, dla ktorej szukaja towarzystwa. Psy mieszkaja w domu i towarzysza pani w ciagu dnia. Nie powinno byc wiec problemow z wycieczkami. Pani jest uprzedzona, ze suka wymaga wlozenia w nia sporo pracy wychowawczej, ale jest na to gotowa. Zna nowofunlandy swietnie, z czym sie je bernenczyki tez wie wiec powinna sobie dobrze poradzic.
Teraz szukamy transportu do Poznania!