marie Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Kolejna pieknosc szuka nowego domu. Dla jej dobra trzeba ja koniecznie zabrac :( Wlascicielka sie zgadza. Takini, suka ur. 3 maja 2007 r. prawdopodobnie mieszanka nowofundlanda z berneńskim pasterskim, duża, wesoła, bardzo przytulna, stróżuje dzielnie, choć tego co wejdzie na posesje nie rozszarpie (ale swym wyglądem skutecznie odstrasza), wychowana z kotami i psami - psy i duże suki toleruje, nawet się z nimi bawi. Raczej energiczna, choć z umiarem. - wady: poluje na kury i małe suki. Zdjecia: Kontakt do mnie przez PW - sluze bezposrednimi namiarami wlascicielki Quote
marie Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej ze zdjeciami:) Quote
marie Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Jest naprawde piekna dziewczynka i mlodziutka jeszcze - bledy do odpracowania, a z natury bardzo fajna piesa. Quote
marie Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Dla suki nikt nie ma czasu - pani sobie wyobrazala, ze syn gimnazjalista jest juz dosc dorosly by sie zajmowac psem. Suka chodzi na spacer ~ raz w tygodniu, a tak siedzi na podworku... Jak nie ma domownikow + na noc jest zapinana na krotki lancuch, bo plot jest za niski. No i znalazla sobie rozrywke - kury, w dodatku urwala sie do soltysa i pogryzla z jego suka (mala suka nie miala wielkich szans, ale odratowana). A to jest mazowiecka wies i chlopi jej nie przepuszcza. Jak sie jej stamtad nie wyciagnie to ma wyrok na karku. Quote
Olga132 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 tak - zagryzanie psów to może by jej jeszcze wybaczyli ale nie zagryzanie kur !!! Quote
Olga132 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Pamiętam jak kiedyś pytam się w jednym gospodarstwie gdzie jest ich pies – Max. A na to ta osoba – och nie chce nawet o tym mówić : Mąż cofał traktor i najechał Maxowi na głowę- pies jeba…ł MAxa ale przy okazji świni nogę złamał i trzeba było ją zarżnąć. Ja myślę, że ta historia najdobitniej przedstawia stosunek ludzi na wsi do psów ! Quote
marie Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Takini! do gory! Ty tez szukasz domku! Quote
marie Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Dzieki Aniu! Musze ja dalej pooglaszac! Quote
marie Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Oj! Oby sie z tego obserwowania cos urodzilo! Quote
marie Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Pytala o nia i o Miluske jedna pani - niestety teren nieogrodzony :( A tu akurat obie panny z kuromania :( Quote
marie Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Prosze przytrzymac kciuki do jutra! Jest pani zainteresowana powaznie Takinka! Zobaczymy, moze sie cos z tego urodzi :) Quote
bumerang Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 trzymam mocno z całych sil kciuki:loveu: Quote
marie Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Dzieki! Skutecznie! Takini ma dom - Panstwo maja stajnie, pan pracuje w jednej z firm wet. Maja 3 letnia niufke, dla ktorej szukaja towarzystwa. Psy mieszkaja w domu i towarzysza pani w ciagu dnia. Nie powinno byc wiec problemow z wycieczkami. Pani jest uprzedzona, ze suka wymaga wlozenia w nia sporo pracy wychowawczej, ale jest na to gotowa. Zna nowofunlandy swietnie, z czym sie je bernenczyki tez wie wiec powinna sobie dobrze poradzic. Teraz szukamy transportu do Poznania! Quote
bumerang Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 :multi::multi::multi: łoj jak sie cieszę:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts