Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dorota w-l napisał(a):
Właśnie pracuje w aptece i już pokazuję zdjęcie i pytam farmaceutów . Jeżeli takie opatrunki są dostępne to postaram się coś zrobić ;)

Są dostępne i wyślę darmowo.

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do Myszy1 wysłałm wadomość,ale dziewczyna co mogłaby zrobić banerek jest na zlocie dogomaniaków i niestety nie wiem kto może zrobić ten banerek i chyba ja juz wiecej nie umiem pomóc:shake: pozostaje mi tylko podnoszenie i trzymanie kciuków za suńke:roll:

a te wredne babsko bym :chainsaw: i :2gunfire:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zostałam wezwana;) więc jestem.
Poproszę o adres do wysyłki opatrunków wraz z numerem tel.
Dzisiaj wyjdą w pon bedą. Pomogą.
Nie potrzeba a nawet nie nazlezy ich zmieniać codziennie jest to ułatwienie.
Zaraz poczytam o ranie zeby dobrać odpowiedni rodzaj.
P.S. dzisiaj Doddy u niej bedzie, Doddy wiezie mi sunię z Łodzi:loveu:

Adres to od założycielki watku, a ona teraz w niedostępności jest - ja tylko byłam pośrednikiem ściągającym Cię tu:evil_lol:
A o jakiej suńce pisałas?

Posted

RYSIAK1 napisał(a):
Adres to od założycielki watku, a ona teraz w niedostępności jest - ja tylko byłam pośrednikiem ściągającym Cię tu:evil_lol:
A o jakiej suńce pisałas?

Onkę do nowego domu z okolic Łodzi

Posted

grzenka napisał(a):
to przecież nie kobieta tylko zwyrodniały potwór:angryy:

prosze was nie tak milusnie o tej suce piszcie .......bo ja nawet nie jeste w stanie tego wyrazic słowami :mad:

Posted

mosii napisał(a):
Tesla własnie była zabrana przez Toz i policje, prokuratura jednak umorzyła sprawe uznajac martwe zwierzeta jako ubój gospodarczy.

Współczuję mocno osobom z prokuratury. Są tak zapracowane, że nie starcza im czasu na wizytę u okulisty. Rozpatrywać zastaną sytuację jako ubój gospodarczy wymagało dużego samozaparcia, chyba, bo to jedyne usprawiedliwienie, że nie są nam znane wszystkie fakty, a usprawiedliwienie pani Tesli było wiarygodne + oczywisty brak świadków.

Jak ta kobieta wytłumaczyła się ze stanu Tesli? Wiecie coś na ten temat?
Jak można było zostawić tam 2giego psa?
To stwarzanie okazji do kolejnej tragedii.

Posted

[quote name='dorota w-l']Prymitywizm i głupota ludzka najlepiej odzwierciedla coś , co w matematyce nazywamy nieskończonością :diabloti:. Nikt w tym kraju (S Ą D Y ) nie potrafi zrozumieć , że niska szkodliwość czynu to zachęta do następnych zbrodni , utwierdzanie ludzi w bezkarności i brak konsekwencji za dokonane czyny zachęca do następnych EKSPERYMENTÓW . [SIZE=2]Tragedia rozpoczyna się wtedy , kiedy ofiarą zwyrodnialców pada staruszka albo dziecko .
Kilka lat temu w szkole , do której chodziła moja córka , na lekcji j.angielskiego kilku chłopaków katowało mysz . Zwierzę konało wolno ogromnie cierpiąc - zrobili to na polecenie NAUCZYCIELA :angryy::crazyeye: , który nie widział w tym nic złego a nas potraktował jak nieszkodliwych wariatów. Był za to oburzony na naszą córkę , która nie mogąc znieść tego co się działo w klasie wybiegła z niej . Została ukarana uwagą za złe zachowanie . Wielkopolska , Zespół Szkół w Gaju Małym . Czy kogoś jeszcze coś dziwi ........................ ?

***** mać to chyba żart .:mad::mad::mad::mad:

Posted

proste, nie było nakazu zabrania zwierzat.
Toz nie ma wolnych tymczasów ani kasy na hotel.
a wytłumaczenie było takie ze pies sie powiesił na łańcuchu:/

Posted

majqa napisał(a):
Współczuję mocno osobom z prokuratury. Są tak zapracowane, że nie starcza im czasu na wizytę u okulisty. Rozpatrywać zastaną sytuację jako ubój gospodarczy wymagało dużego samozaparcia, chyba, bo to jedyne usprawiedliwienie, że nie są nam znane wszystkie fakty, a usprawiedliwienie pani Tesli było wiarygodne + oczywisty brak świadków.

Jak ta kobieta wytłumaczyła się ze stanu Tesli? Wiecie coś na ten temat?
Jak można było zostawić tam 2giego psa?
To stwarzanie okazji do kolejnej tragedii.

Święta prawda, czy naprawdę nie mozna jej odbrać zwierząt, zwłaszcza tego biednego psa? Mając świadomość że to szło jej na sucho znowu to zrobi...
Co za kraj, ona powinna mieć sądowy zakaz trzymania zwierząt ale tak to tylko na filmach...

Posted

Dopiero teraz zobaczylam ten watek... rece opadaja nad polskim wymiarem 'sprawiedliwosci' ... biedna sunia, ile ona sie wycierpi codziennie i dodatkowo podwojny ból przy zmianie opatrunkow :shake:

Moze by tak Polsat Interwencje na ta sprawe napuscic?

Posted

Nie znam się na prawie, ale może sprawa do sądu z cywilnego powództwa i niech babsko zwróci za koszty leczenia.
Jak przyjdzie do niej papier z sądu to może to ją otrzeżwi:mad:

Posted

[quote name='dorota w-l']Prymitywizm i głupota ludzka najlepiej odzwierciedla coś , co w matematyce nazywamy nieskończonością :diabloti:. Nikt w tym kraju (S Ą D Y ) nie potrafi zrozumieć , że niska szkodliwość czynu to zachęta do następnych zbrodni , utwierdzanie ludzi w bezkarności i brak konsekwencji za dokonane czyny zachęca do następnych EKSPERYMENTÓW . [SIZE=2]Tragedia rozpoczyna się wtedy , kiedy ofiarą zwyrodnialców pada staruszka albo dziecko .
Kilka lat temu w szkole , do której chodziła moja córka , na lekcji j.angielskiego kilku chłopaków katowało mysz . Zwierzę konało wolno ogromnie cierpiąc - zrobili to na polecenie NAUCZYCIELA :angryy::crazyeye: , który nie widział w tym nic złego a nas potraktował jak nieszkodliwych wariatów. Był za to oburzony na naszą córkę , która nie mogąc znieść tego co się działo w klasie wybiegła z niej . Została ukarana uwagą za złe zachowanie . Wielkopolska , Zespół Szkół w Gaju Małym . Czy kogoś jeszcze coś dziwi ........................ ?

Zglosiliscie to dyrekcji albo kuratorium? Przeciez nauczyciel taki to zwyrodnialec :angryy:

Posted

RYSIAK1 napisał(a):
Nie znam się na prawie, ale może sprawa do sądu z cywilnego powództwa i niech babsko zwróci za koszty leczenia.
Jak przyjdzie do niej papier z sądu to może to ją otrzeżwi:mad:
przydałby sie ktoś to cos podszepnie

Posted

Gdzie my żyjemy???:shake: :angryy:
Smutne to wszystko...:placz:
Jakieś 9 lat temu pracowałam jako pielęgniarz zwierząt w schronisku w Raciborzu.Pewnego dnia przywieźli do nas kiedyś piękną sukę owczarka collie z rodowodem...Suczka była na wpół spalona...:-( Okazało się,że dwójka dzieci(8 i 10 lat) bawiła się z nią na podwórku i wpadła na genialny pomysł...Sprawdzenia,czy piesek się spali...:angryy: Matka zza firanki patrzyła,ale "myślała,że tylko tak się bawią..."A dzieci podpaliły suczkę i patrzyły,jak się tli...Matka zareagowała dopiero,jak się bardziej rozpaliła...Narzuciła koc i ugasiła ogień...TOZ natychmiast odebrał tej rodzinie psiaka,który w schronisku dość długo dochodził do siebie,po jakimś czasie poszedł do adopcji.Sprawa trafiła do sądu,ale..."niska szkodliwość społeczna czynu"...:angryy::angryy::angryy:
Dopóki to prawo się nie zmieni-takie przypadki niestety będą miały miejsce...Wczoraj,dziś,jutro...O ilu nie wiemy???Ilu zwierzakom nie zdąży się pomóc???:-(
Chory jest ten świat...:shake:

Posted

ANETTTA napisał(a):
ale chociaz byla sprawa w sadzie a ludzie czasem sie boja sadu czasem a jak im przejdzie wszystko cichcem mimo uszu to co ....

No właśnie - czując się bezkarnie rosną w siłę:angryy::angryy::angryy:

Są takie darmowe porady prawne w internecie - mozna poszukać i poprosić o poradę jak to ugryżc, ja bym sie tym zajęła, ale mam przed sobą poważny państwowy egzamin w Warszawie już niedługo i muszę się do niego przygotowywać - a wd omu 3 latek,więc same wiecie jak to jest się z nim uczyć:lol: I tak przez dogo nie mogę się całkowicie skupić - bo cały czas tu zaglądam:roll:

Posted

Skoro prokurator jest tak wyrozumialy dla uboju gospodarczego i niskiej szkodliwosci spolecznej czynu, to moze warto by przemówic do tej dziw.i tonem dla niej bardziej rozpoznawalnym? :mad::mad::mad:

Gdybym miala miésnie wielkie, jak sila mojej zlosci na niá, to osobiscie spralabym já do nieprzytomnosci- dla przykladu, jak juz nic innego :angryy::angryy::angryy: I szukalabym równie wyrozumialego prokuratora- frajera :diabloti: