doddy Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Tesla obecnie mieszka w Warszawie w naszym fundacyjnym kojcu z budą. Pięknie przejechała całą drogę. Szukamy domu i prosimy o pomoc opłaceniu faktury na kwotę 1267zł. W to jest wliczone hotelowanie, sterylizacja, chip, szczepienia. Quote
andzia69 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 sporo trzeba uzbierac:shake: ja niestety w tym miesiącu nie dam rady...padł mi samochód - jeszcze siedzę w kielcach:angryy:, popsuł się piecyk w łazience, żelazko...na dodatek krolis odszedł za TM...mam trochę dosyć i pogoda nie nastraja:placz: Quote
kinga-kinia Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 wiecie co jestem tu od niedawna na Dogo i się zastanawiam jak długo wytrzymam ....co chwile znajduję przerażające wątki ryczę jak głupia ....tutaj Tesla gdzie indziej historia Hassana gdzie indziej Filet ....co się dzieje z tym światem z ludźmi .....czy to wredne babsko dostało jakąkolwiek kare za to co robiła zwierzętom ?....czy to się kiedyś skończy ?????? Quote
Luzia15 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='mosii']TESLA - 1,5 roczna sunia w typie amstaffa. Nigdy nie zaznała miłości, nigdy nie była przytulana, kochana... Całe życie spędziła na łańcuchu a pomimo to nie ma w niej agresji. TESLA oprócz bólu psychicznego przez całe życie padła ofiarą okrucieństwa ze strony właścicielki. Ta poderżnęła jej gardło a następnie zostawiła, pozwalając na powolną śmierć... Obok jej ciała leżały zwłoki zakatowanej świni i konia... Tesla została uratowana przez sąsiadów, którzy wezwali TOZ i policję. Tesla obecnie przebywa w klinice dla zwierząt. Tam będzie leczona przez najbliższe tygodnie. Rana będzie się goić najprawdopodobniej przez kilka miesięcy. Zwracamy się do Państwa z apelem o pomoc finansową na leczenie i hotelowanie Tesli oraz o nowy dom! Ta sunia zasługuje na pomoc i odrobinę miłości. Nie bądźcie obojętni na okrutne traktowanie zwierząt!!!!!!! :-o O rany! Ale okrutność ludzi wobec zwierząt! Łatek też tak miał. Jako 8-miesięczne szczenię został tak samo potraktowany. Ludzka przemoc nie ma granic! :shake: Quote
doddy Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Tesla niestety nadal bez własnego domu. Dziś byłam z naszą wolontariuszką Martą u niej w odwiedzinach i reszty psów. Tesla zdrowa, ale samotna. Bardzo by jej się przydał normalny dom, ponieważ w kojcu spędzia 99% czasu sama. Jest bojąca ale bardzo łagodna. Pomimo strachu chce nawiązać kontakt z człowiekiem. Dziś uczyła się chodzenia na smyczy na kabanosy, co jej bardzo dobrze szło. Dla Tesli teraz najważniejszy jest dom. Wszystko ma, ale nie ma najważniejszego, czułości ludzkiej od własnego właściciela, głaskania, miziania, przytulania. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu, może dzięki nowym zdjęciom któś ją pokocha. Quote
Pastylka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=448371979 allegro pieknosci :) Quote
Kamila_s Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Zdjecia Tesli sa piekne..smutna jest bidunia....zeby tylko domek znalazl sie dla niej jak najszybciej!:roll: Quote
agata51 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Jeszcze będziesz się uśmiechać, sunieczko. :loveu: Quote
mosii Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 piekna jest. z mojego psa mialam jeden tel. ale nic z tego nie wyszło. Quote
sati Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 szkoda:-(:-( to taki fajny psiak mialam przyjemność poznać osobiście Quote
andzia69 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 jakis zastój panuje...o zadnego psa nie ma telefonów:-(:-(:-( Sati - usuń Lizunię z podpisu:-( nie przezyła:placz: Quote
sati Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 wiem andzia ale narazie niech tam jest.......... Quote
magda222 Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Dopiero dziś trafiłam na ten wątek.Przebrnęłam przez 1szą stronę. :placz:M A S A K R A !!!:placz: Jakim trzeba być potworem,żeby tak traktować zwierzęta??? Quote
andzia69 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 madcat1981 napisał(a):Tesla, czas na ssssspacerek:) a najlepiej na nowy domek....:-(:-(:-( Quote
magda222 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 No kochana,na pierwszą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Klaudus__ Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dzisiaj natrafiłam na wątek... Tragedia - brak słów... :( Quote
an1a Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Sunia ma jakieś ogłoszenia poza allegro? Nie czytałam całego wątku, byłam u małej wczoraj i gdzieś mi przemknęło, że boi się kobiet - potwierdzam, bardziej lgnęła do TZ'a niż do mnie, wodziła za nim wzrokiem i przymykała oczy jak ją głaskał. Przy mnie nie było takich doznań ;) Ona ogólnie cieszy się na widok człowieka, zaczyna się strach jak podchodzi ktoś bliżej. Miesza się w niej cały czas strach i chęć kontaktu. Quote
andzia69 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ania - im wiecej ogłoszeń tym lepiej...tyle "nagłych" wypadków, ze normalnie już nie tylko ręce opadają:-( zajrzyjcie też tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122190 potrzebny banerek...i cud:-( Quote
Recommended Posts