Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alex78']
Z tego, co wiem, wnioskodawcy chcialiby wprowadzić do ustawy zapis mówiący o dożywotnim zakazie posiadania zwierząt dla osób skazanych za znecanie się nad zwierzętami.

Tylko najpierw trzeba doprowadzić do tego, aby sądy częściej skazywały winnych. Zbyt niskie i zbyt mało jest tych kar.

I tak juz coraz rzadziej sie slyszy to bulwersujace okreslenie : " niska szkodliwosc czynu " w przypadku sledztwa o znecanie sie nad zwierzetami.
Organy scigania maja to odgornie nakazane, ze albo przy wystarczajacych dowodach, doprowadza sie do skazania, albo przy braku dowodow - do uniewinnienia .... niestety rowniez jeszcze zbyt czesto :shake:.
Tak wiec miejmy nadzieje, ze temu rzadowi uda sie zmienic ustawe i wprowadzic wyzsze kary za takie czyny. Najwyzszy czas na to.

Sliczna sunia. Miala wiele szczescia, ze udalo sie ja uratowac .... zal swinki i konia :-( (*) i pewnie jeszcze niejednego zwierzaka, ktory w ten sam sposob wczesniej stracil zycie .....
Moj maz marzy o amstafce albo cane corso czy mastifce ....
ale poki co musi kochac nasze 4 kundlice.
Trzymam kciuki za wspanialy dom dla niuni, gdzie szybko zapomni o bolu i cierpieniu, gdzie bedzie kochana i szczesliwa.

Posted

Tesla w środę ma zdjęcie szwów. Potem szczepienia i chip. Po tym będzie gotowa do adopcji. Niestety domu nadal nie ma.
Dziękuję Jeny19 za ogłoszenia.

Najprawdopodobniej Tesla zostanie przywieziona do fundacji do Warszawy bo niestety pomagających jej jest jak na lekarstwo, a koszty z każdym dniem rosną.

Posted

...Kobieta ,to zrobiła kobieta
Boze kochany to sie nie miesci w głowie.
Pijak ,lump,sadysta ale płeć niewieścia
to delikatnosc i miłośc.Jakich ja czasów dozyłam?:-(
Tesla do góry:))