Klaudysiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Tylko sąd pewnie nie zrozumie...:shake: Quote
Moniek193 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Nasz sąd wypadałoby zlikwidowac:diabloti: Bo jego kary są nieodczuwalne:mad: My sami powinnismy wymierzac sprawiedliwosc co Wy na to ??:evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Hm... Wymierzanie sprawiedliwości dla dobra zwierząt przez Dogomaniaków... Brzmi nieźle :cool3:.... Quote
malicja Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 doddy napisał(a):Malicja, IBAN na bank jest "PL", potem nr konta. Dochodzą nam przelewy z zagranicy bez problemów, więc błędów nie ma. ;) Dziękujemy za pomoc. chyba sie udalo, beda 2 wplaty (namowilam narzeczonego :lol: ). moglabys prosze dac znac jak przelew dojdzie? dziekuje! Quote
dziadziowa Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Wiecie ja rozmawiałam z panią weterynarz która zajmuje się psiną i ona powiedziała że możliwe że ta kobieta nie zawiniła. Jest to stara chora kobieta. Ma starczą demencje i wogóle. Nie ma z nią żadnego kontaktu, ucieka gdy sie do niej mówi itp. Jednak mieszka z synem i synową (czy z córką i zięciem) i on jest po mamrze, wiecie jakiś wykolejeniec. Ona też jakaś taka, dwoje dzieci co cegłami rozwalają samochód przy zabawie ze złości. Możliwe że ten facet skrzywdził sunie i resztę zwierząt i zwalił winę na starą chorą kobietę która i tak się nie obroni. Możliwe też że pies był mocno przywiązany i babcia próbowała ją uwolnić i przypadkowo poderżnęła jej gardło. Tak samo mogło być z kozą, koniem i świnią. Wyobrażacie sobie 80letnią kobietę która katuje konia? To by było chyba ponad jej siły. Nie mówię że tak było na 100% pani z TOZu też, ale piszę o tym abyście wiedzieli że ta kobieta może próbowała pomóc albo po prostu została "wrobiona". Nie sądźmy jej pochopnie...:shake: Quote
Klaudysiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Naprawdę nic nie wiedziałam, że ta pani ma 80 lat. To w pewnym sensie nie na jej lata robić takie coś. Ale ten facet to... Nie będę mówić. Może sobie ubzdurał jakieś głupoty z filmów czy coś i wyładował swoje emocje na zwierzętach... Nie ma żadnych śladów? Nie znam się, tak tylko piszę :oops:. Quote
dziadziowa Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ja też o tym nie wiedziałam wcześniej i tak samo klęłam na ta kobietę. Ale może po prostu ona jest niewinna? Quote
Klaudysiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Też tak uważam. No ale ktoś to zrobił... :-( Quote
dziadziowa Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A tego właściwego skur... to zaj...:diabloti: Quote
DogMaster Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Szkoda że to nie USA tam za takie rzeczy dają porządne kary nie tak jak w Polsce:shake: Quote
Jenny19 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Ogłoszenia dla Tesli: www.4lapy.pl www.adopcje.org www.animalia.pl www.bono-polska.pl www.etablica.com www.drobne.centrumofert.pl www.gieldaogloszen.pl www.gumtree.pl www.gielda.bai.pl www.kupiepsa.pl www.ogloszenia.24polska.pl www.psy.pl/adopcje www.dogs.pl www.polskastrefa.eu www.dwukropek.pl www.autogielda.pl www.eoferty.com.pl www.kupsprzedaj.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.ogloszenia.interpress.net.pl Quote
Jenny19 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Proszę;) DogMaster napisał(a):Szkoda że to nie USA tam za takie rzeczy dają porządne kary nie tak jak w Polsce:shake: Oj zdziwiłabyś się.Wczoraj na Animal Planet w Policji dla Zwierząt z Houston było min o pitbullu zakatowanym cegłą i postrzelonym na własnym podwórku.Podobno był wystawiany do walk.Sprawę umorzono-brak dowodów.RSPCA dostało drugiego psa,ale nic nie mówili co się z nim stało.Pewnie go "humanitarnie" uśpili,bo podobno też brał udział w walkach.Oni tam większość pitbulli usypiają.Kiedyś rozpracowali fabrykę psów do walk-68 pitbulli-wszystkie uśpili.A wcale nie wyglądały na agresywne,cieszyły się do ludzi.Także daleka jestem od gloryfikacji USA. Quote
osho Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 w ciągu ostatniego miesiąca był podobny motyw (również: animal planet) - nie pamiętam ile było tych pitów - ok. 20 (?). były ewidentnie wystawiane do walk - pogryzienia, itd - ale ekipa nie przyjechała w czasie walki, więc nie było dowodów, włascicielowi nic nie zrobiono, a psy - pomimo, że były bardzo przyjaźnie nastawione do ludzi (jak to pitbulle, powiedziałbym) - uśpiono wszystkie - były agresywne wobec innych psów ... Quote
Wet-siostra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Może rzeczywiście to nie ta kobieta???:oops: Niezłe te dzieci...:crazyeye:Co z nich wyrośnie???:shake: A jak się dziś czuje suńka? Quote
Wet-siostra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Dlaczego,Cioteczko Klaudysiaczek???Przecież ostatnio było lepiej??? Co się dzieje??? Quote
Klaudysiaczek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Hm, chodziło mi ogólnie o smutek, nie stan zdrowia... Ja wciąż mam nadzieję, że sunia szybko znajdzie domek! Quote
Wet-siostra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Acha...No,tak,smutek...A ja już prawie zawału dostałam...:roll: Quote
Klaudysiaczek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Spokojnie :lol: Niech serducho wali póki może ... :diabloti: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Jestem w szoku. Przeciez ich trzeba zamknąć! Wole placic z moich podatków za więzienie, ale niech nie chodzą tak beztrosko po swiecie. Quote
credita Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 wczoraj przesłałam pieniążki dla suni już powinny być na koncie:p w górę psinko dasz radę ;) Quote
DogMaster Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Wierzę że znajdziesz dobry domek dla siebie:loveu: Hop na pierwszą:loveu: Quote
Recommended Posts