Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla nas Alfusia jest przesłodka :loveu: Ciągle domaga się pieszczot. Jak przestaję ją głaskać to łapką prosi o więcej. Kiedyś musiała nosić szelki, bo jak je zobaczyła to od razu wiedziała, że idzie na spacer. Musieliśmy kupić Alfie szelki bo z obroży trzy razy łepek wysunęła :oops: Na dworzu jak ją wołam to nie reaguje, albo z duużym opóznieniem, a Andrzej raz zawoła i już biegnie do niego. Może kiedyś za właściciela miała mężczyznę? Jeszcze trochę jest nieufna. Do kuchni nie wchodzi i na balkon też nie. Jak się przed nią wymachuje rękami to się kuli, może była bita? Jest bardzo spokojna i grzeczna. Dziś pierwszy raz Alfa i Fiks zostali sami i żadnych ran po bitwie nie stwierdziłam :lol: Później wkleję zdjęcia z dzisiejszego spacerku.

Posted

Dzisiejszy spacerek

Fiks w Matrixie :lol:

Do weta z Alfą pójdziemy pewnie dopiero w środę, bo jutro znów zaliczamy banki.
Iwonka po wizycie u weta zadzwonię i opowiem Ci co mówił o Alfie.

Posted

KrystynaS napisał(a):
...Chyba bardzo dobrze sobie radzi na trzech łapkach.

Świetnie radzi sobie na tych trzech łapkach. Biega, lata, fruwa :evil_lol:
i robi się coraz śmielsza. Dziś w czasie jazdy samochodem "darła koparę".
A taka cichutka była jak ją brałam :cool3:

Posted

[quote name='iwop']mam nadzieje, że Alfa nie bedzie wam sprawiała dużego kłopotu...:oops:

Nieeee, Alfa to cukiereczek :loveu:

Dziś zdjęcia z Rzucewa, z nad wielkiej wody :p

Mały Wampirek :diabloti:

Jak się uda to wstawię filmiki :lol:

Posted

Fiks jakie cudne filmiki!:loveu: Od razu mam super humor na cały dzień!

Alfa tak zasuwa po schodach a w bloku u mnie to nie chciała...:evil_lol:

Posted

Ona ma więcej siły i energi niż psy ze wszystkimi łapkami :Dog_run: Dobrze, że ma gdzie tą energię zużyć. Na kamiennych przeszkodach też nieźle sobie radzi, jak widać :loveu:Tylko jedno mnie zastanawia... Proszę nie odbierać tego jako czepianie się :oops: Zawsze uczula się nowych właścicieli dopiero co adoptowanego psiaka, że nie wolno go spuszczać ze smyczy, a Alfa lata jak perszing luzem chyba od samego początku. Nie ma obawy, że gdzieś pryśnie? A przy okazji zdjęć nad wodą nasunęło mi się pytanie: czy wiadomo jak takie trójłapki radzą sobie z pływaniem?

Posted

Lidan napisał(a):
.. Proszę nie odbierać tego jako czepianie się :oops: Zawsze uczula się nowych właścicieli dopiero co adoptowanego psiaka, że nie wolno go spuszczać ze smyczy, a Alfa lata jak perszing luzem chyba od samego początku. Nie ma obawy, że gdzieś pryśnie? A przy okazji zdjęć nad wodą nasunęło mi się pytanie: czy wiadomo jak takie trójłapki radzą sobie z pływaniem?

Odpowiadam ;) Jeśli jestem sama z psami na spacerze to Alfy nie spuszczam ze smyczy (nie słucha się mnie, nie reaguje na swoje nowe imię). Jeśli na spacerze z Alfą jest TZ to on ją spuszcza, bo się go słucha, wystarczy że ją zawoła jest już przy nim. Widzieliście filmik ze schodami: gwizdałam i nic, a Andrzej raz zawołał i już mały pershing zbiegał w dól. TZ bardzo się pilnuje :loveu:
A jeśli chodzi o umiejętności pływackie Alfy to sprawdzimy to latem :lol: