Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet, w Ostrowcu jest nas trojee - Paweł, Jola i ja. Paweł nie moze pomagac finansowo, bo jako socjolog zarabia naprawde śmiesznie, ale on zajmuje się wszystkim psami i kotami różnych meneli... Pracuje w Mopsie, więc będąc na wywiadach, gdy widzi psy to wie gdzie źle się dzieje. Jego mama Zosia, wychowała go tak, że nie wolno zabić bez powodu robaka.
Jola wydaje masę kasy, czasu, jeździ na interwencje, zajmuje sie psami i opiekuje się masą kotów. Ja, robię co mogę. Pan Wiesiek jest JEDYNYM TYMCZASEM. Ja odkąd jest u mnie Łatka - tymczasu mieć nie mogę...bo nie ma miejsca.

Przykro mi tylko, że osoby z Ostrowca wcale sie nie angażują w pomoc naszym psom. Trudno. Mamy was - dogomaniaków, na których ZAWSZE od pierwszego momentu można liczyć.

DZIEKUJEMY!:loveu:

Posted

Prosze nie piszmy więcej o p. Wieśku pijaczek

Popieram!
Ja osobiście z całego serca dziękuję p.Wieśkowi za pomoc i w związku z tym mam nieśmiałą propozycję,żeby przy okazji kupić Mu np. paczkę papierosów (jeżeli pali) lub
kawę czy herbatę i puszkę karmy dla Jego psiaków.Wiem iwop,że dokładam Ci roboty,ale myślę ,że byłobu MU miło.Decyzję zostawiam Tobie.Proszę przkaż Mu podziękowania od nas,nieznanych Mu ludzi ale znających Go dzięki temu co robi.

Posted

wykrywka - pomysł świetny i juz od dawna stosowany :)

Rudzia śpi już w mieszkaniu :p i bardzo do p. Więśka jest przywiazana, przyznam, że nawet bywam zazdrosna o buziaki, które mu posyła:evil_lol:

Posted

Na konto wpłynęło 50 zł od Wkrywki :loveu:

Dziekujemy z całego serca! mamy zapas funduszy - na przyszłą sterylkę, jak tylko Rudzia będzie silniejsza, za jakieś parę miesięcy!

JESTEŚCIE KOCHANE CIOTKI!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Tak super to nie jest...:shake: Z rany wystaja kawałeczki kości. Rudka bedzie musiała miec druga operacje. Za dwa miesiące zrobi sie jej sterylizacje i oddzieli sie skórę od części kikutka i naciągnie się bardziej:oops:
Tamci lekarze zrobili to nie najlepiej... :shake:

Posted

Rozliczenie z dotyczczasowego leczenia Rudzi:

OTRZYMAŁAM:

50 zł wwykrywka
25 AGUSIAZET
33 AGUSIAZET
100 ZŁ FIKS
25 ZŁMIMIŚ
20 ZŁ BET.R
50 ZŁ MASZA
50 ZŁ WYKRYWKA
------------------------
RAZEM 353 ZŁ

WYDAŁAM:

155 ZŁ AMPUTACJA I KOŁNIERZ
35 ZŁ ANTYBIOTYKI (ZASTRZYKI)
27 ZŁ ODŻYWKA
7 ZŁ 0DROBACZENIE
43 ZŁ PLASTRY KOAGULACYJNE
40 SZCZEPIONKI (WŚCIEKLIZNA I WIRUSÓWKI)
27 - FRONTLINE
-----------------------
RAZEM 334 ZŁ

Dziekuje z całego serca! :loveu:
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam:oops:

Posted

Ale jak to wystają kawałeczki kości?
Operacja na to za dwa miesiące to chyba trochę późno-rana może się już całkowicie zalać, a potem znów będą ją rozrywać? A poza tym kość na wierzchu?! :-o
Iwop, czy operował ją ten wet, co u niego z Łaciatą byłyśmy?

Posted

Nie Masza, ten wet był na urlopie. Musiałam jechać do lecznicy... Rana jest wciąż otwarta a ja nie wiem co zrobić, żeby sobie jej nie wylizywała...Bo kołnierz nie pomaga:shake: Jakby nakleic ten plaster to byłoby ok, ale co zrobic żeby zobie go nie zrywała...:shake:

Posted

Nakleiłam plaster i załozyłam znów kołnierz... zobaczymy na jak długo..:oops:

Masza, operacja nogi bedzie polegała na odseparowaniu skóry wokól kikutka i naciągnięciu jej tak, aby kieszonka pokryła blizne i wystające kawałki kości. Bedzie robił ja ten lekarz u którego byłysmy razem z Łatką.

Przyznam, że ta wystająca kość powoduje, że robi mi się słabo i dzisiaj sie popłakałam:oops: