Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 wysłałam ci priva, bo nie chce na wątku rozstrząsać pomocy osób z Ostrowca.:oops: Nie otrzymałam żadnej konkrektnej pomocy w sprawie żadnego psa ani kota, od nikogo w Ostrowcu. Oprócz 3 kg karmy pól roku temu. Jedyna pomoc to pomoc dogomaniaków, którzy w ostrowcu pewnie nawet nie byli...

Zdjęć to mogę porobić masę, ale lepiej poczekać do momentu jak zdejmą jej szwy i kołnierz:oops: Wtedy ją wykąpię i zabiorę na trawkę:p

Jest mi tak przykro, jak ona płacze jak idę... Chodze do niej 2 razy dziennie, ale więcej nie dam rady:shake:

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Napisze do majqi ona robi sliczne teksty a wtedy ja pooglaszam :lol:

Majqa nie da rady jest na wyjzdzie ma problemy z kompem i netem... no i wraca dopiero po 18... przekierowala mnie do albiemu... pisze wiec i czekam na odp...

A i tak tak o lepsze fotki prosimy :oops:

Posted

naturalnie że pomogę, nie jestem tak dobra jak majqa ale napiszę ... muszę tylko zapoznać sie z calym wątkiem ... jeśli dzisiaj nie dam rady bo padam na nos, to napiszę jutro ...

Posted

Dziekuję:loveu: Ale czy jest sens robic następne fotki w tym kołnierzyku? Nie lepiej poczekać, aż będzie bez (w czwartek zdjęcie szwów)?

Posted

iwop napisał(a):
Dziekuję:loveu: Ale czy jest sens robic następne fotki w tym kołnierzyku? Nie lepiej poczekać, aż będzie bez (w czwartek zdjęcie szwów)?

Dobrze wiec czekamy do czwartku :loveu:

Jejciu ona musi być kochana ale mi się marzy ją poznać :loveu:

Posted

iwop napisał(a):
Jutro nie:oops: ale w sobotę muszę jechać z kotem do weta a siostra wyjechała więć nie mam wyjścia...

:siara: Rozumiem ze dzis dzielna iwop wsiada w samochod :cool3:

Posted

no to tekst ...

CZŁOWIEKU ... OKALECZYŁEŚ MOJE CIAŁO, ALE NIE SERCE, KTÓRE WCIĄŻ CIĘ KOCHA...

Ludzka obojętność jest często gorsza niż cios, bo ból fizycznie zadany przejdzie, ale jeśli nasze zycie i cierpienie było powodem do odwrócenia od nas zwroku, taka zadra zostaje na zawsze w sercu. W sercu ludzkim.
Zwierzęta jedynie potrafią taką obojętność wybaczać i wciąż wierzyć, że my ludzie kiedys zrozumiemy.

Rudzia ....

... leżała na poczboczu z otwartym złamaniem łapy kilka godzin. Ktoś obok niej kosił trawnik i zwyczajnie ją ominął. Nie był jedyną osobą tak obojętną, było ich więcej. Wyobraźcie sobie, że nie jesteście w stanie się ruszyć, błagacie o pomoc a wszyscy odwracają wzrok ... straszne prawda? Nie wiem dlaczego My ludzie nie potrafimy wczuc się i zrozumieć cierpienia zwierząt. Czy jesli zamyka sie oczy problem znika?

Złamanie Rudzi było bardzo poważne, w następstwie konieczna była amputacja łapy i pomimo olbrzymiej straty na zdrowiu, bólu związanego z amputacją, obojętności ludzkiej przez tak wiele godzin, Rudzia potrafi być wdzięczna, nadal kocha człowieka i do ludzi lgnie. Jedna jedyna kobieta, która wyciągnęla do niej rękę i dała serce spłaciła dług obojętności wszystkich Tych ktorzy tak bardzo Rudkę zawiedli.

Rudka potrzebuje domu, szukamy dłoni które dadzą jej ciepło i serca które będzie jej domem. Rudzia nie jest kaleką, ona świetnie daje sobie radę na swoich trzech łapach, tak naprawdę to My sami często mamy kalekie serca bo potrafimy widzieć tylko to co chcemy nie starając się zrozumieć i pomóc.

Proszę, daj jej dom. Będzie opatrunkiem na Twoje rany, będzie milczeć gdy wszyscy mówią za dużo. Daj jej szansę. Juz jedną dostała i jest za nia wdzięczna, czas odwdzięczyc się Rudzi za jej psie serce, ktore potrafi tak kochać i wybaczać.

Dodajcie co uważacie, pozmieniajcie co chcecie. Trzeba będzie dodac kontakt, opis jej stanu zdrowia ile ma lat co trzeba. To co napisałam jest robocze więc moje drogie Panie :) róbcie z tym co chcecie :)

Posted

iwop a ja chylę czoła bo jesteś dzielna, silna pomimo, że serce tak bardzo boli z bezsilności ... nie daj sie jej, świetnie dajesz sobie radę i naprawdę niczego nie zmieniaj w swoim postępowaniu. Masz piękne serce kobieto, warte naprawdę wiele. Ja mam wielki szacunek do Ciebie bo wciąż takich ludzi jak Ty za mało aby coś zmienić ...

Posted

No wiesz albiemu :oops: tekst jest taki, że sama się wzruszyłam...:oops: Nic nie nalezy zmieniać - jest SUPER!

Bardzo dziękuję! :loveu: Rudka dzisiaj kicała z calej siły i usiłowała wyjść na podwóreczko... Musi bidulka poczekać. Cały czas się moglę, żeby nie była szczenna, bo wtedy kiepska sprawa...Kolejna operacja teraz to za duże obciążenie dla organizmu. :shake:

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Dobrze wiec czekamy do czwartku :loveu:

Jejciu ona musi być kochana ale mi się marzy ją poznać :loveu:

Dudziaczek zapraszam cie zatem do siebie :) Zawsze możesz poznac Rudkę:razz:

Posted

iwop napisał(a):
Dudziaczek zapraszam cie zatem do siebie :) Zawsze możesz poznac Rudkę:razz:

Nie mow nie mow boja jestem gotowa Ci sie zwalic na glowe, szczegolnie ze 17 bede w Ostrowcu :evil_lol::evil_lol:

A co do tekstu cudowny dziekujemy!!!! Tylko tak iwop kochana moze tam dopisac ze szukamy takze DT i pomocy fin.

Posted

Albiemu - normalnie oczy mi zwilgotniały jak czytałam Twój tekst.
Rudzinko kochanie - na pewno znajdziesz domek :)
Iwop - nie daj się. Będzie dobrze. I wsiadaj za kierownicę ;)

Posted

cieszę się, mam nadzieję przyniesie szczęście tak jak moim orzeszkom ostatnio ... Iwop dobrze będzie!

Tak, tak ... koniecznie dopiszcie co trzeba, tak jak wspomniała Dudziaczek :) Trzymam mocno kciuki!!!!