Isabel Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Jeżeli sunia taka zaniedbana, to marne szanse, żeby znalazł się właściciel. Na tym pierwszym filmiku widać, że łapka amputowana jest od połowy, chyba że się mylę? Quote
agusiazet Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Iwona, uratowałaś suczce życie!!! Teraz trzeba jej znaleźć dobry dom!!! Quote
Masza4 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Iwop robię przelew i czekam na filmik o Rudzi. Quote
Ra_dunia Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Rudzia czeka na pomoc! Nie powinna zostawać tam gdzie jest w tej chwili! Niech jakieś dobre serce ulituje się nad sunią... Quote
iwop Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Jesteście wspaniali! :loveu: Otrzymałam wpłaty: Wykrywka - 50 zł Beti.r - 20 zł Andrzej z Lublina (bez nicka) - 50 zł dziekuję z całego serca!:loveu::loveu::loveu: Rudzia ma się całkiem dobrze chodzi na 3 łapkach (chociaż nie powinna) Ma apetyt i bardzo się cieszy na mój widok. Siedzę koło niej i stosuje terapię głaskania... Jest tak strasznie brudna i zaniedbana, że napewno nigdy domu nie miała...:placz:Boje się, ze może być szczenna a w jej stanie to fatalna sprawa:-( Zobaczymy co powie jutrolekarz. Zapytam czy nie potrzebne jej jakieś odżywki itp... Jej posłanie jest w tzw. letniej kuchni", była zamknięta a tam jest małe okienko - p. Wiesiek wymyślił cos super - otworzył drzwi i do połowy zastawił je starym oknem. Rudzia widzi więc podwórko i słońce ale wyjśc nie może i psy rezydenci wejść też nie mogą. Quote
pusia2405 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ja trzymam mocno kciuki, że by się do niej szczęście uśmiechnęło! Quote
DuDziaczek Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 iwop a jakie są przewidywane koszty na najbliszcze tyg zwiazane z leczeniem Rudzi? :-( Quote
Ra_dunia Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 DuDziaczek napisał(a):iwop a jakie są przewidywane koszty na najbliszcze tyg zwiazane z leczeniem Rudzi? :-( Koniecznie się dowiedz... co prawda mam koszty związane z paroma innymi biedami, ale jakby co - to możesz liczyć też na moje wsparcie ;) Quote
Abrakadabra Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Czy mogłabyś wysłać mi na PW dane adresowe? Bez nich nie mogę sfinalizować przelewu :((( Quote
Masza4 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Andrzej z Lublina to mój tz :eviltong: podkradłam mu trochę kasy, a co! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Super, że Rudzia 'oswoiła się' z brakiem jednej łapki-BĘDZIE DOBRZE IWOP, MUSI BYĆ DOBRZE!!! [SIZE="1"]Macie może jakiś pomysł na DT/DS dla ślicznej kociczki, rocznej (lub nawet młodszej)? Ktoś wywalił z bloku, bo prawdopodobnie jest w ciąży. Wysterylizujemy, a problem tylko z tymczasem. Teraz kocica siedzi pod blokiem, bo nawet na 1 noc nikt z nas nie jest w stanie jej przetrzymać... Quote
iwop Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Masza :loveu: Dziękujemy:loveu: co do kotka to niestety... Sama mam parę do wydania i żadnego chętnego:shake: Nie wiem co zrobić - juz od godziny film załącza się w poczcie i nic... To chyba ten internet. Co mi z tego, że mam kamerę jak od kilku miesięcy filmu wstawic nie mogę:angryy: Quote
Masza4 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 złośliwość rzeczy martwych...:angryy: klawiaturą go strzel, to może się uspokoi :evil_lol: Quote
Puchatek Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Banerek dla Rudzi, może nie specjalnie piękny ale z tych zdjęć trochę ciężko było :oops:: Quote
iwop Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Puchatku, banerek jak zawsze jest piękny! Dziekuję z całego serca!:loveu: O 8 jadę z Rudzia do lecznicy... Boję się bo jestem sama, a po tej stłuczce to boję się do samochodu wsiadać:shake: Quote
DuDziaczek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 No trzymam kciuki, i za pomyślną wizyte i za podroż :lol: Quote
Ra_dunia Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 iwop - nie bój się :) będzie dobrze! Domek dla Rudzi pilnie potrzebny!! Quote
Ra_dunia Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 dwa razy mi się post wkleił... ech to dogo... Rudzia na pierwszą :D Quote
Masza4 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Iwop jak tam dziewczynka? Dojechałyście szczęśliwie? Quote
iwop Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Wreszcie udało mi się wkleic pierwszy film - Rudzia 2 godziny po operacji: http://pl.youtube.com/watch?v=Wv1ZMm03TQo Wróciłam z lecznicy. Rudzia ma się bardzo dobrze :) Nie ma żadnych obrzęków, temperatura w normie. Dostała zastrzyk i preparat vitaminowy (dodaje się do jedzenia). Jeżeli nic nie będzie się działo, to za tydzień do zdjęcia szwów. ;) Szkoda, że nie widzieliście jak ucieka na 3 nózkach przed wetem, trzeba ja było za kołnierz łapać! Silna dziewczynka!:loveu: Bardzo dziękuje za wpłaty! Dzisiaj wydałam 35 zł u weta. Na razie nic więcej nie potrzeba. Jeżeli wyjdzie sterylka to o tym napiszę. Na razie trzeba dobrze ją odżywiać ;) Gotuję jej kurczaka z ryżem i wcina aż miło! Zrobiłam zdjęcia i filmik - wkleję jak mi się uda:diabloti: Quote
iwop Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Dostałam od MIMIś - 25 zł :loveu:Dziękujemy razem z Rudzią :loveu: Quote
Recommended Posts