martyna. Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Witam Posiadam Yorkshire Terriera który ma alergie na kosmetyki.Kupiłam go jako dorosłego psa, był kąpany w ludzkich kosmetykach więc jak tylko przywiozłam go do domu pojechalam do sklepu po szampon, odżywke i jakiś krem z tej firmy i oliwke, ja zadowolona że piesek ma piękny włos zapakowałam go w papiloty przy uzyciu ludzkiej oliwki.Niestety stan włosa zaczął sie stopniowo pogorszać, byłam zmuszona ściąć jego włos i aktualnie odrasta.Włosek jest już całkiem długi, brakuje kilku cm do ziemi.Kąpie go w szamponie HIPO Dr.Seidla, następnie nakładam w b.małych ilościach jedwab.Jednak szampon jest b.mało wydajny i poszukuje jakiegos innego szamponu(koncentratu) który starczy mi na dłużej Myślałam o kosmetykach Lady Belle, jednak nigdy ich nie używałam i nie wiem jak sprawdzą się dla yorka alergika...Bardzo prosze, pomóżcie mi dobrać odpowiednie kosmetyki dla niego Pozdrawiam Martyna Quote
tigrunia Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ja polecam VULPES. Czy dla alergików - nie wiem. Najlepiej napisać maila lub zadzwonić i tam Pani Ci dokładnie powie jaki kosmetyk będzie dobry dla Twojego psa. Są to koncentraty i wychodzi taniutko. Quote
Recommended Posts