Koperek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='xmartix']dziewczyny, ja więcej nie dam rady, spróbujemy jakiś czas. Najlepiej to dt dla psiunka Ale super, że możesz martix dwa dni!!!:multi: Teraz tylko trzeba znaleźć kogoś jednego/kilku kto może trzy dni pozostałe w tygodniu (bo w weekend to już nie trzeba) i mamy grupę pomocy dla suni!!!:loveu: Quote
xmartix Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 dziewczyny, ja więcej nie dam rady, spróbujemy jakiś czas. Najlepiej to dt dla psiunka Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 albo nizej - ja np ma ze mi sie forum pokazuje od gory jest ostani wpis ;) Quote
xmartix Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 no tak, może Fredzia ? kiedyś chodziła do schronu Quote
xmartix Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 zdjęcia z pierwszego spacerku: Norka to nieśmiała, spokojna sunia. Nieagresywna w tym swoim wycofaniu. Spoglądała na mnie co jakiś czas jakby sprawdzając co chcę zrobić, ale widziałam też w tym trochę ciekawości. Obwąchała mnie po czasie, a to chyba dobry znak (mam porównanie z Tiną, która miała gorzej z tą swoją dzikością). Nora nawet umie chodzić na smyczy, nie wyrywa się, idzie spokojnie. Była ciekawa co się dzieje i obwąchiwała wszystko. Patrzyła za pielęgniarzem, ale to wszystkie psy tak mają :) Dała się pogłaskać paniom z biura, ich ruchy były gwałtowne, Norka raz zdrętwiała, innym razem nie, tylko popatrzyła się. Na koniec usiadła tak i nie chciało jej się wstawać: Quote
kikou Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 aż mi serce stanęło jak zobaczyłam te foty.... toż to cudowne stworzenie jest.... a przez to że kompletnie nie podchodzi do kraty.... jeszcze sie zmarnuje w schronisku..... Quote
kikou Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 a jaka śliczna z tymi załamanymi uszkami: Quote
Koperek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Jezu kochanienki! xmartix dziękuję Ci pięknie- cudowne foty!:loveu::loveu::loveu: Toż to normalne stworzenie, ino z delikatniejszą psychiką. Podejrzewam, że nawet napewno miała normalnych opiekunów nim trafiła do schronu- w sensie, że ją normalnie wychowali. W porównaniu np. do mojej wariatki lub do wariatki:diabloti:, która do Niemiec pojechała niedawno z gestii Negri to Norka jest super zsocjalizowana:multi: Quote
xmartix Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Jak widzicie na zdjęciu ogon ma podkulony, z tym że nie miała tak cały czas podczas spacerku, czasami miała po prostu położony (czy jak to się mówi), ale nie schowany między nogi. Ładnie chodzi na smyczy, ciągnęła tylko jak zainteresował ją zapach, a powiem wam, że obwąchiwała wszystko co się da i to strasznie, biedulka, tyle na betonie to nie pamiętała może co to trawa :roll:. Koty ją nie interesowały, a przechodziły koło niej, i pieski też nie. Ale nie możemy wysnuwać wniosków że jest ok do kotów i psów bo ona napewno jakoś tam zetresowana była, że wyszła z boksu... Quote
kikou Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 razem z Xmartix wyslalysmy Nore do Dobermannnothilfe... zajmuja sie oni nie tylko rasowymi dobermanami... obiecali pomoc szukac jej domek... Quote
Koperek Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 kikou napisał(a):razem z Xmartix wyslalysmy Nore do Dobermannnothilfe... zajmuja sie oni nie tylko rasowymi dobermanami... obiecali pomoc szukac jej domek... Wiadomość genialna- dodatkowy nurt w szukaniu domku to bardzo ważne! Dziewczęta zgrane jesteście, że hej!:loveu: SUPER!:multi: Quote
GoskaGoska Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 bardzo dziękuję za spacerek z Norką -może się sunia przyzwyczai do ludzi i łatwiej będzie jej szukać domku Quote
xmartix Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 zdjęcia Norki z ostatniego spacerku: Norka już na spacerze ze mną, gdy zobaczyła pielęgniarza to podbiegła i skakała z radości na niego, ja myślę, że ona po prostu potrzebuje troszkę czasu w nowym domku i tak samo będzie się zachowywać do swoich.. to nie do końca taki dzikus :lol: jak nam się wydawało Quote
xmartix Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 muszę jeszcze dodać że już w zupełności dała mi się głaskać, wprawdzie nie było widać że to lubi ale nie drętwiała przy tym :) raczej wolała trawkę wąchać niż jakieś tam głaski :cool3: Quote
GoskaGoska Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 no sunia chyba bardziej niesmiala, niz dzika -ale zdzialac mogá spacerki :lol: Quote
Slomka22 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 No dobra Norka najwyzszy czas do domu... pokazuj sie malenka Quote
Slomka22 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Kikou wrzuc tu Norke http://www.dogomania.pl/forum/f97/gdansk-poszukiwana-ruda-czekoladowa-gladkowlosa-srednia-suczka-136463/index2.html moze nie jest ruda ani czekoladowa, ale moze sie jej poszczesci bo ma sliczny pychol :cool3: Quote
xmartix Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 nie mam weny do allegro ale zaraz zrobię jakieś z nowymi fotami a tymczasem zdjęcia... Quote
xmartix Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 cudowna nieśmiała Norka prosi.. (623188901) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kikou Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Nora sie przypomina.... allegro juz sie dawno skonczyło i od ponad rzech tygodni nikt nie zajrzał.... oczywiście Nora nie jest puchową kuleczką, nad którą wszyscy wzdychają jaka cudowna.. ale przecież to fajna psina nie zasługuje na samotną śmierc w schronisku.... Quote
xmartix Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 nie zaglądam ale myślę o niej, teraz mam dużo spraw na koniec roku w pracy i na studiach ale wrócę do niej napewno, nie lubię hopkać co do allegro: cały czas odnawiam, tylko nie wklejam co rusz linka potrzeba jej zrobić więcej ogłoszeń z tymi zdjeciami co są Quote
Recommended Posts