Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xmartix']dziewczyny, ja więcej nie dam rady, spróbujemy jakiś czas. Najlepiej to dt dla psiunka
Ale super, że możesz martix dwa dni!!!:multi: Teraz tylko trzeba znaleźć kogoś jednego/kilku kto może trzy dni pozostałe w tygodniu (bo w weekend to już nie trzeba) i mamy grupę pomocy dla suni!!!:loveu:

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia z pierwszego spacerku:

Norka to nieśmiała, spokojna sunia. Nieagresywna w tym swoim wycofaniu. Spoglądała na mnie co jakiś czas jakby sprawdzając co chcę zrobić, ale widziałam też w tym trochę ciekawości. Obwąchała mnie po czasie, a to chyba dobry znak (mam porównanie z Tiną, która miała gorzej z tą swoją dzikością).
Nora nawet umie chodzić na smyczy, nie wyrywa się, idzie spokojnie.
Była ciekawa co się dzieje i obwąchiwała wszystko. Patrzyła za pielęgniarzem, ale to wszystkie psy tak mają :)
Dała się pogłaskać paniom z biura, ich ruchy były gwałtowne, Norka raz zdrętwiała, innym razem nie, tylko popatrzyła się.

Na koniec usiadła tak i nie chciało jej się wstawać:

Posted

aż mi serce stanęło jak zobaczyłam te foty....
toż to cudowne stworzenie jest....
a przez to że kompletnie nie podchodzi do kraty....
jeszcze sie zmarnuje w schronisku.....

Posted

Jezu kochanienki! xmartix dziękuję Ci pięknie- cudowne foty!:loveu::loveu::loveu:

Toż to normalne stworzenie, ino z delikatniejszą psychiką. Podejrzewam, że nawet napewno miała normalnych opiekunów nim trafiła do schronu- w sensie, że ją normalnie wychowali.

W porównaniu np. do mojej wariatki lub do wariatki:diabloti:, która do Niemiec pojechała niedawno z gestii Negri to Norka jest super zsocjalizowana:multi:

Posted

Jak widzicie na zdjęciu ogon ma podkulony, z tym że nie miała tak cały czas podczas spacerku, czasami miała po prostu położony (czy jak to się mówi), ale nie schowany między nogi.
Ładnie chodzi na smyczy, ciągnęła tylko jak zainteresował ją zapach, a powiem wam, że obwąchiwała wszystko co się da i to strasznie, biedulka, tyle na betonie to nie pamiętała może co to trawa :roll:. Koty ją nie interesowały, a przechodziły koło niej, i pieski też nie. Ale nie możemy wysnuwać wniosków że jest ok do kotów i psów bo ona napewno jakoś tam zetresowana była, że wyszła z boksu...

Posted

kikou napisał(a):
razem z Xmartix wyslalysmy Nore do Dobermannnothilfe...
zajmuja sie oni nie tylko rasowymi dobermanami...
obiecali pomoc szukac jej domek...

Wiadomość genialna- dodatkowy nurt w szukaniu domku to bardzo ważne!

Dziewczęta zgrane jesteście, że hej!:loveu: SUPER!:multi:

Posted

zdjęcia Norki z ostatniego spacerku:

Norka już na spacerze ze mną, gdy zobaczyła pielęgniarza to podbiegła i skakała z radości na niego, ja myślę, że ona po prostu potrzebuje troszkę czasu w nowym domku i tak samo będzie się zachowywać do swoich.. to nie do końca taki dzikus :lol: jak nam się wydawało

Posted

muszę jeszcze dodać że już w zupełności dała mi się głaskać, wprawdzie nie było widać że to lubi ale nie drętwiała przy tym :) raczej wolała trawkę wąchać niż jakieś tam głaski :cool3:

• 4 weeks later...
Posted

Nora sie przypomina....

allegro juz sie dawno skonczyło i od ponad rzech tygodni nikt nie zajrzał....

oczywiście Nora nie jest puchową kuleczką, nad którą wszyscy wzdychają jaka cudowna..
ale przecież to fajna psina nie zasługuje na samotną śmierc w schronisku....

Posted

nie zaglądam ale myślę o niej, teraz mam dużo spraw na koniec roku w pracy i na studiach ale wrócę do niej napewno, nie lubię hopkać
co do allegro: cały czas odnawiam, tylko nie wklejam co rusz linka
potrzeba jej zrobić więcej ogłoszeń z tymi zdjeciami co są